Dincolo de Lifestyle de poveste cu Mădălina Marincaș

Continuăm seria interviurilor cu Mădălina, cu care vom dezbate mai multe subiecte: de la project management la psihologie, respectiv de la sesiuni de training la creare de conținut pe Lifestyle de poveste și organizare de evenimente. Cum se împletesc toate acestea concepte?

Să facem prezentările – Mădălina Marincaș

Salut tuturor! Sunt Mădălina și îmi place să spun despre mine că port mai multe pălării, pe care le schimb frecvent. De profesie sunt manager de proiect și soft skills trainer. În timpul liber studiez psihologia și creez conținut pentru Lifestyle de poveste. Iar pe lângă asta mai am și roluri de: soție, fiică și prietenă.

lifestyle de poveste - madalina marincas

Dacă ar fi să o luăm coronologic, care ar fi ordinea în care ai început să ai toate aceste activități?

Întâi a fost blogul – am început să scriu încă din liceu, în clasa a X-a. Pe atunci nu exista conceptul Lifestyle de poveste, dar scriam pe un blog pe wordpress. Apoi în timpul facultății am descoperit sesiunile de training și project managementul – atunci m-am format ca trainer. În urmă cu mai bine de 5 ani m-am angajat într-o companie din Cluj-Napoca și am început oficial cariera de project manager. Iar în urmă cu doi ani și jumătate m-am înscris la facultatea de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Lifestyle de poveste și crearea de conținut. Cum ai început de fapt?

În clasa a VIII-a m-am apucat să scriu poezii. Poate e mult spus poezii – să le numim versuri ce exprimau trăirile unei adolescente sau frânturi din imaginație scoase la suprafață. La liceu am cunoscut proza și timid m-am apucat de povestioare scurte. Aveam prieteni în clase mai mari și parte din ei știau că-mi place să scriu. De la unul dintre ei am auzit atunci prima dată despre conceptul de blog, respectiv despre wordpress și am fost încurajată să-mi fac și eu unul. Asta era în 2009 și scriam pe madalinapintea.wordpress.com.

Treptat, am început acolo să pun fel și fel de povești și articole. Scrierea creativă e un proces autodidact la mine. Așa că de mai bine de 10 ani învăț acest domeniu și-l practic frecvent.

Cum a apărut conceptul Lifestyle de poveste?

Cred că a fost o evoluție naturală. Blogul ca și proiect l-am ținut cât de aproape am putut, date fiind și celelalte preocupări ale mele. Domeniu propriu am doar de 4 ani, iar în urmă cu doi am decis să pun bazele unei viziuni mai ample, în care să se poată regăsi mai multă lume din comunitate și care să poate îngloba teme diverse. Și pentru că totul a început de la a scrie povești și în timp s-a dezvoltat la tot ce ține de lifestyle, am spus că Lifestyle de Poveste se potrivește mănușă.

Cum arată acum Lifestyle de poveste și care sunt perspectivele?

Toamna lui 2020 a venit cu o schimbare majoră pentru Lifestyle de poveste. Am trecut de la one woman show la a fi o echipă. Sorina s-a alăturat conceptului și sunt foarte fericită să facem echipă împreună. Știu că împreună putem să dezvoltăm comunitatea și să ne distrăm făcând asta!

Sesiunile de training – ce sunt acestea mai exact?

Sunt activități de învățare accelerată, concentrate pe teme foarte specifice. Acestea creează aptitudini ce răspund unor nevoie punctuale. Câteva exemple: comunicare, soluționarea conflictelor, munca în echipă, diferite tipuri de management și așa mai departe.

Cum arată o zi din viața unui trainer azi?

Începând cu luna martie, și sesiunile de training s-au mutat online. Ne-am adaptat, bineînțeles și facem ce putem mai bine pentru a păstra cât de mult se poate din activitățile atât de specifice sesiunilor de training, chiar și online. Aici mă refer la activitățile practice sau chiar workshopuri în echipe – le-am digitalizat, dar de păstrat le-am păstrat.

Unde ții sesiuni de training de obicei?

Cel mai des țin sesiuni de training pentru programele concepute de Fundația Leaders. Acestea sunt destinate studenților și chiar și elevilor din întreaga țară. Pe lângă asta, am și propria companie: Epiphany Training Development, prin intermediul căreia susțin sesiuni de training și consultață și pentru companii, în domeniile comunicare și management.

Project manager de profesie – ce presupune acest rol de fapt?

Aș începe cu tipicul depinde. 🙂 În funcție de organizația în care practici acest rol, atribuțiile pot varia destul de mult. Însă de fiecare dată când vorbesc despre acest domeniu dau ca exemplu construirea unei case. Știm că e nevoie să începem construcția cu fundația, apoi continuăm cu pereții, acoperișul, ușile și ferestrele, instalațiile și la final finisajele. Un project manager se asigură că toate cele necesare sunt făcute în această ordine, că ne încadrăm în termenele limită și că sunt soluționate problemele ce apar pe parcurs. Și asta nu doar în domeniul construcțiilor. Practic project management în IT și fac aproximativ aceleași lucruri, doar produsul livrat este diferit.

Cum a apărut psihologia în povestea ta?

Una dintre pasiunile mele este cititul. Și când am început facultatea (Automatică și Calcualtoare la UTCN), am început să citesc destul de multă non-ficțiune. Între timp lucrurile au evoluat, la fel și cariera mea și am realizat cât orice aș face, ajung să muncesc cu oameni, nu cu proiecte. Așa că mi-am propus să studiez mai structurat acest domeniu al psihologiei.

Care e următorul pas pentru tine când vine vorba de psihologie?

Pe termen scurt și mediu, îmi doresc să învăț în continuare și să aplic conceptele învățate în rolurile mele de project manager și trainer. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care m-am apucat să aprofundez psihologia până la urmă.

Menționai de evenimente, la ce anume te refereai?

Am început să organizez evenimente în liceu și mai serios în timpul facultății. Am prins drag de ele și adevărul e că acolo am învățat bazele a ceea ce înseamnă project management. Anul acesta mi s-a făcut un dor mare de ele, așa că atunci când am depistat o nevoie în comunitatea creatorilor de conținut din Cluj-Napoca, am hotărât să o adresez, împreună cu prietena mea Mihaela, și am creat Creators Connect.

Ce este Creators Connect?

Un eveniment dedicat creatorilor de conținut din Cluj-Napoca. Rolul acestuia, pe lângă networking, este învățarea continuă și construirea unei comunități la care să poți apela cu încredere când nelămuriri despre acest domeniu.

Pare super! Pe când următoarea ediție?

Ce pot spune e că nu vom lăsa 2021 fără să mai facem o activitate pentru comunitate. Rămâne de văzut când și cum – ne vom mula contextului, cu siguranță.

Cum rămâne cu timpul liber?

Uneori rămâne mai mult, alteori mai puțin. 🙂 Oricum ar fi, când este, îmi place să călătoresc. Iar când sunt acasă, citesc, gătesc, pictez sau mă uit la filme.

Ai un mesaj pentru comunitatea Lifestyle de poveste?

Bineînțeles! Vreau să vă mulțumesc că ne sunteți alături. E o bucurie și o responsabilitate mare să pui conținut online în ziua de azi. Sper să ne rămâneți alături și să faceți în fiecare zi tot ce ține de voi pentru a transforma prezentul într-unul de poveste!

Stay safe!

Share: