Acasă e acolo unde ne simțim în siguranță
Dacă ar fi să-ți utilezi o locuință, cunoscând lecțiile învățate în 2020, la ce anume ai fi mai atent? Care ar fi primele lucruri pe care le-ai lua în considerare și ce anume n-ai fi dispus să negociezi? Câtă atenție ai aloca celor mai noi tehnologii? Povestea de azi e despre cum aș proceda eu când vine vorba de amenajarea locului numit acasă. Dar să începem cu începutul și să vedem ce am învățat în acest an.
Ce găsești în articol?
Ce am învățat în 2020?
Am să consemn anul 2020 ca unul al provocărilor și al soluțiilor. Nu-i ușor să găsim rezolvări la probleme, însă când nu avem încotro, luptăm și mai aprig pentru a le rezolva. Și dacă ar fi să fac un sumar al câtorva lecții învățate, acesta ar suna în felul următor:
- Normalitatea e dată de ceea ce e acceptat de o majoritate. Că vorbim de călătorit sau de stat în casă, de muncă de la birou sau de acasă, de viața dinainte sau din timpul pandemiei.
- Avem o capabilitate extraordinară de adaptare – dacă înțelegem de ce este necesar acest pas și suntem dispuși să îmbrățișăm măcar puțin noutatea.
- Întreaga lume poate fi dată peste cap de ceva invizibil pentru ochiul liber, cum este un virus. Da, bacteriile și virușii ne pot da mult de furcă. P.S. rewind 2020 din ianuarie și până acum dacă ai dubii.
- Tehnologia salvează vieți! Fie că ne referim la sisteme de mașini și străzi inteligente menite să reducă rata mortalității, la simbioza dintre tehnologie și medicină ce ne ajută să descoperim mai rapid antidoturi sau soluții la marile crize din sănătate sau la evoluția avută de zona electronicelor și electrocasnicelor inteligente care ne protejează zi de zi și ne fac viața mai ușoară.
Cum aș utila o locuință în 2021?
Știind toate aceste lecții, dacă ar fi să mă mut mâine sau în anul ce vine într-un spațiu nou, aș lua în considerare cele mai recente tehnologii care să mă ajute să păstrez spațiul în care locuiesc într-unul sigur pentru sănătate și prolific pentru starea de bine a mea și a familiei mele.
Produse proaspete în bucătărie

Sper să nu mai fie cazul, însă dacă tot ne cumpărăm provizii de alimente perisabile – cum a fost și cazul acestui an, e nevoie să ne asigurăm că acestea rezistă cât mai mult timp proaspete și gata de a fi consumate. Noua Tehnologie Plasma+ Pure de la Toshiba face fix acest lucru cu ajutorul ionilor și electronilor. În plus, scade numărul bacteriilor și purifică aerul.

Alte aspecte pe care le-aș lua în considerare la alegerea frigiderului:
- Nivelul de zgomot – cu cât mai redus, cu atât mai benefic pentru noi și vecini. Când m-am mutat în Cluj-Napoca în chirie pentru prima dată aveam un frigider în apartament ce se auzea din holul scării 🙂 – nu mai vreau experiențe similare.
- Sistemele de răcire – e de dorit să existe minim două sisteme de răcire (cunoscute și sub numele de frigider și congelator). Dacă sunt 3 astfel de sisteme, e perfect – asta înseamnă că pot jongla cu nivelele de răcire în funcție de nevoile alimentelor.
- Clasa energetică – vom căuta clasele energetice A sau peste a (A+/A++) pentru a ne asigura că aparatul va consuma cât mai puțină electricitate. În aceeași ecuație joacă un rol important și conceptul dual-invertor, ce ne ajută să economisim cu până la 20% din consumul energetic în comparație cu un compresor standard.
- Design. Și pe lângă toate acestea, frigiderul sau combina frigorifică e nevoie să fie funcțională și frumoasă. De când am înțeles mai bine importanța compartimentării smart (istețe), mă folosesc de ea cât de des pot. Iar frigiderul n-ar trebui să fie o excepție – în fond e un spațiu de depozitare folosit zilnic!
Frigiderul GR-RF646WE-PGS de la Toshiba bifează toate criteriile pe care le-aș lua în considerare pentru a mă asigura că 2021 mă ia pregătită într-o nouă locuință. Unde mai pui că-l găsești și în două nuanțe: albastru închis și gri!
Rufe lipsite de bacterii

Tot 2020 ne-a făcut să ne informăm cât timp rezistă bacteriile și virușii pe diverse suprafețe. Hainele nu sunt o excepție și am început să acordăm o atenție și mai mare acestui aspect. Și când mă gândesc că bunica spăla hainele o dată pe săptămână în covata de afară și că le bătea cu o bucată de lemn ca să iasă murdăria din ele, iar eu nu-mi văd viața fără o mașină de spălat rufe. Vezi, un motiv în plus să spun că tehnologia salvează vieți și timp!
La capitolul ales mașini de spălat am învățat în timp că-i esențial să le ții curate; altfel depunerile de apă, detergenți și alte reziduuri ajung să aibă efectul contrar celui dorit, care e curățarea hainelor. Din fericire Toshiba a venit cu o nouă inovație: garnitura antibacteriană.

Tot la capitolul: ne scapă de situații nedorite și ne protejează rufele și implicit pe noi, se ală și funcția de curățare a tamburului. Practic, mașina folosește apă încălzită la 90C pentru a igieniza și curăța în profunzime reziduurile rămase pe tambur.

Alte elemente de luat în calcul pentru alegerea mașinii de spălat:
- Dimensiune hublou (ușă de alimentare) – pentru mine cu cât mai mare, cu atât mai bine, pentru că pot introduce ușor în cuvă inclusiv obiecte mai mari. De exemplu o pătură sau lenjeriile de pat.
- Spălare rapidă – știi tu, pentru situațiile în care ai o urgență! 🙂
- Funcții multiple care să permită spălarea diverselor țesături și care să păstreze culorile.
Am făcut și research-ul și de această dată: mașina de spălat de la Toshiba TW-BJ110W4RO bifează toate criteriile de mai sus și recunosc, mi-ar plăcea să o am acasă. Cu asemenea tehnologie, aș îndrăzni să spun: 2021, bring it on!
Acasă e acolo unde ne simțim în siguranță
Dacă la începutul anului am fi spus că Acasă e acolo unde ne este sufletul, azi posibil să ne dorim să măsurăm o astfel de afirmație. Poate am fi mai chibzuiți. Poate am calcula mai atent lucrurile. Poate ne-am gândi mai mult la siguranță noastră și a celor dragi. Ne-am aminti de lecțiile învățate.
Dacă ar fi să aleg cele necesare utilării unei locuințe, azi aș alege electrocasnice de la Toshiba, pentru că am învățat că tehnologia salvează vieți. Sau cel puțin aduce mai aproape de noi starea de bine să sănătatea. Și în fond, cred că s-ar potrivi de minune în orice locuință în 2021, pentru că acasă e acolo unde ne simțim în siguranță!
Leave a Comment