Despre frumusețe – interviu cu The Beauty Therapist

Mai e puțin, puțin până la Crăciun și am pregătit un interviu tare drag mie – vorbim despre beauty cu Mihaela Gaspar, despre conceptul The Beauty Therapist și cum vă poate ajuta. De asemenea, pentru cei care încă mai caută cadouri de Crăciun, în articol găsiți și câteva idei care sper să vă ajute. Hai, să pășim în lumea frumuseții alături de The Beauty Therapist.

Să o cunoaștem pe Mihaela sau The Beauty Therapist.
Salut, eu sunt Mihaela, prietena și îndrumătoarea ta în ceea ce privește partea de beauty, skincare și makeup. Sunt gata să te ajut pentru a descoperi lucruri noi, tehnici ușor de folosit și să iți ofer un look care îți va scoate în evidență trăsăturile și îți va înfrumuseța imperfecțiunile.

Spune-ne mai multe despre activitatea ta
În momentul de față este dificil și puțin trickie. Am un job full time (separat de blog) și în restul timpului mă ocup de cealaltă pasiune a mea, makeup-ul; astfel timpul liber nu prea mai există. Sunt online o perioadă mare din zi, ca să fiu la curent cu tot ce este nou, să interacționez cu urmăritoarele mele, să le ofer sfaturi și îndrumări la nevoie – pe scurt să fiu alături de ele. Din online mă inspir, acolo leg noi prietenii și cunosc persoane deosebite. Este dificil, dar nu imposibil… atunci cand îți place ce faci.

Cum și de când a apărut pasiunea pentru beauty?
A apărut din nevoia de a ascunde imperfecțiunile tenului, mulți ani m-am confruntat cu acneea și am căutat diverse metode de a scăpa de ea, de cele mai multe ori fără succes. Am apelat la fondul de ten pentru a le ascunde, dar neștiind cum să aplic in mod corect produsele (pe atunci neexistând atât de mult acces la net) făceam mai mult rău decât bine și evidențiam ceea ce îmi doream să ascund. Odată cu trecerea anilor, am devenit tot mai pasionată de acest domeniu; m-am informat, am urmat un curs și așa am ajuns aici. Regret doar că pe atunci nu aveam acces la atât de multă informație, nu există acest apetit pentru YouTube și social media, iar acum pare că am început destul de târziu. Dar mă bucur că am ales această cale și nu cred că aș fi ajuns aici dacă nu era fratele meu – care să mă sprijine și să mă împingă de la spate.

Ce modele ai in zona de beauty? Care e cel mai important sfat pe care l-ai primit in materie de frumusețe/îngrijire? 
Urmăresc destul de mulți influenceri din domeniu, printre preferatele mele se numără Andreea Ali, Gabriela Popescu (care m-a îndrumat încă din primele zile ca makeup artist și care este mereu alături de mine cu sfaturi), Sandu Iuliana și lista poate continua. Cel mai bun sfat primit… „Fii tu însăți și adaptează-ți machiajul la starea din ziua respectivă!” Nu încerc să fiu altcineva și nici nu mă machiez sau aranjez pentru altcineva, o fac pentru mine, este plăcerea și pasiunea mea. Indiferent de zi, de cât de obosită sunt sau ce stare de spirit am, aplic puțin machiaj și parcă deja sunt o alta persoană. Rujul roșu îmi dă o forță și o încredere… încât aș putea muta munții din loc, deși este doar un simplu ruj și o simplă culoare.

The Beauty Therapist – cum a apărut conceptul?
Cand m-am decis să iau mai în serios partea de blog și de imagine în online eram în căutarea unui nume, ceva care să mă caracterizeze și să sune bine. Facem brainstorming cu fratele meu în localul nostru preferat din București, Starbucks Victoriei (acolo mergem de fiecare dată când ne dorim să „bonduim” cum îi spunem noi și să savurăm ceva delicios, este o tradiție a noastră), el este psiholog și are grijă de mintea și sufletul clienților/pacienților, iar eu îi fac mai frumoși și mai încrezători, așa a luat naștere The Beauty Therapist, un terapeut de beauty. În secolul XXI, limba engleză nu mai este o barieră în comunicare… astfel am ales ca numele conceptului să fie in engleză.

Spune-ne puțin despre comunitatea pe care o ai si cum o ajuți.
Comunitate, un cuvânt și câteva persoane fără de care prezența mea în online ar fi în zadar, fetele care mereu sunt alături de mine și îmi urmează sfaturile. Încerc pe cat posibil să mă adresez mai multor generații, de obicei, și încerc să ofer sfaturi oricui îmi cere. Îmi place tare mult să interacționez cu fetele și să le ofer sfaturi, să discutam pe stories despre subiectele care ne interesează, mai ales că uneori abordez și altfel de subiecte decât cele legate de machiaj sau skincare.

Cosmetice și febra sărbătorilor de iarnă

Uneori vrem să facem cadouri produse cosmetice – la ce ar trebui să fim atenți atunci când le alegem?
Este destul de dificil să faci cadouri fără să cunoști cât de cât persoana, dar nu este imposibil. Trebuie să ținem cont de vârstă, de stilul persoanei (daca se machiază in general, ce culori folosește) de tipul de ten (daca îl putem afla) și, desigur, de buget. În zilele noastre este mai ușor să oferim cadou produse cosmetice sau de îngrijire pentru că avem acces la foarte multe branduri, multe dintre produse sunt multifuncționale și internetul ne ajută. Urmărind o persoană în mediul online poți afla ușor ce preferințe are, pentru ca mai apoi să găsești cadoul potrivit.

Ce sa evităm să oferim cadou (din zona produse cosmetice/de machiaj)?
Greu de zis, cred că daca analizăm puțin persoana căreia îi cumpăram cadou nu prea avem cum să dăm greș. Oricine folosește cremă de față, un ruj sau un fard de pleoape… măcar la ocazii speciale. Totuși ar fi indicat să nu cumpăram nuanțe foarte intense, daca știm că persoana nu este adepta un machiaj cu care să iasă în evidență.

Care sunt cele mai safe cadouri pe care le putem alege?
Rujul roșu și cel nude.

Optăm pentru produse de îngrijire sau de machiaj când facem cadouri? 
Depinde de persoana căreia îi oferim cadoul. Mamei, soacrei sau unei doamne trecută de prima tinerețe le-aș oferi un produse de îngrijire, în detrimentul unuia de machiaj. Sunt sigură că s-ar bucura mai tare. Dacă persoana în cauză este mai tânără, mai plină de viață și dornică sa experimenteze, atunci alegem produse de machiaj.

Ce produse se potrivesc pentru a le achiziționa/folosi în special în perioada sărbătorilor? 
Nelipsitul ruj roșu și nuanțe de auriu când vine vorba de manichiura sau fardul de pleoape. Produse cu sclipici, glitter care să fie cât mai shiny 😉

Ținem cont de tendințe sau apelam la produse de îngrijire ți machiaj clasice? 
Aș îndrăzni să spun că puțin din ambele. Depinde, de la persoană la persoană, unele suntem mai conservatoare și optăm mereu pentru ceva sigur, ceea ce știm că ne stă bine și ne avantajează; iar altele mai îndrăznețe, probabil că vor opta pentru ceva în tendințe, la modă, cu care să iasă în evidență.

Care ar fi un minim de îngrijire pentru ten în perioada rece? Care din acestea pot fi oferite cadou si care trebuie achiziționate personal?
Minim, minim, o cremă de ochi și de față (cât mai hidratante), apă termală, balsam de buze (este musai să facă parte din kit-ul de iarnă), măști de față, un ruj, mascara waterproof (pentru atunci când ninge intens, ca să nu ne trezim cu ochi de raton) și nu în ultimul rând crema de mâini. Iarna trebuie să apelăm la produse mai grase și mai hidratante. Oricare din aceste produse pot fi oferite cadou și sunt sigură că persoana care ar primi un produs de îngrijire va fi fericită.

Unde te găsim online pentru mai multe întrebări despre beauty? 😊
Pe Facebook/Instagram: @The Beauty Therapist. Cel mai activă sunt pe Instagram și răspund mereu la mesaje.

Share: