Povestea afacerii de familie continuă cu Cristina Breiak
Ziua de luni aduce cu ea povești cu oameni faini, așa cum v-am obișnuit deja. De această dată urmărim cum continuă povestea pentru Cristina Breiak, cu care am făcut cunoștință în urmă cu mai bine de un an, în momentul în care a decis să facă tranziția de la multinaționale spre afacerea familiei. Ce a însemnat această perioadă pentru ea, profesional și personal și mai ales cum a fost anul 2020, aflăm în cele urmează. Hai să ne lăsăm inspirați în această zi de luni!
Ce găsești în articol?
Retrospectiva ultimului an și jumătate cu Cristina Breiak
Uneori, atunci când suntem angrenați în prezent și poate foarte concentrați spre viitor, ne luăm mai puțin timp pentru a ne uita înapoi și a lua de acolo lecțiile învățate și poate puțină energie pentru aici și acum. Din acest motiv, dar și pentru că aici, la Lifestyle de poveste, știm că poveștile faine continuă zi, am ales să discutăm cu Cristina, pentru a culege informații utile pentru toți și de ce nu, câteva lecții din care putem să învățăm fiecare.
Cristina, hai să continuăm povestea. Spune-ne cu ce te ocupi in prezent in cadrul afacerii voastre?
Nu pot să mă abțin să nu spun că am început acest interviu râzând. De ce? Citeam interviul anterior și îmi dau seama cât de mult evoluăm, învățăm și câtă importanță dăm unor lucruri nesemnificative uneori. Deci avem ce povesti. 😊
Revenind la întrebarea principala, cu ce să încep? 😊 Pe scurt, în prezent am task-uri ce țin de dezvoltarea site-ului nostru de vânzări, iar din luna mai am început să vindem și in platforma Emag. Alături de încă un coleg, ne ocupam de publicarea produselor pe cele două platforme și de promovarea acestora. De asemenea, am păstrat și task-uri pe care le-am preluat la început, ce țin de resurse umane și aspecte administrative, ce țin de produsele noastre.
Ce s-a mai întâmplat cu afacerea familiei în ultimul an și jumătate?
Între timp, am ajuns sa-mi formez o imagine mult mai clară despre întreaga activitate pe care o desfășurăm. De asemenea, echipa are aceeași oameni muncitori, fiecare având propriul rol în acest circuit. Se păstrează relația cu furnizorii si clienții pe care îi avem de ani de zile și în același timp cunoaștem clienți noi.
Ce este diferit la omul Cristina, la profesionistul care interacționează zi de zi cu colegii, față de persoana de acum 1 an si jumătate?
Când mă gândesc la anul 2019, văd evoluție și dezvoltare personală care au avut loc într-un mod firesc. Mi-am cunoscut și colegii mult mai bine si ne-am împrietenit. Dacă mă gândesc la 2020 în schimb, nu are cum să nu-mi impacteze răspunsul acest virus. Îngrijorarea și-a făcut loc printre toate activitățile pe care le desfășuram. Acest sentiment cauzat de incertitudine blochează întotdeauna creativitatea sau duce la overthinking. Cine mă cunoaște, știe că mă bazez mult pe intuiție atunci când caut răspunsuri. E foarte important să fii sincer cu tine, într-un mod profund, ca să poți face bine în jurul tău.
Lecții învățate în 2020
Pentru fiecare, anul care acum e pe terminate a venit cu o mulțime de lecții învățate. Hai să descoperim ce a adus acest an pentru Cristina.
Anul acesta a adus schimbări pentru toată lumea. Ce e diferit la Rocast Nord?
Într-adevăr, anul acesta ne-a impactat starea de spirit, pe care uneori nu o poți lăsa în spatele ușii atunci când pleci de acasă. Diferit e faptul că am conștientizat toți că, dacă fiecare face tot ce poate mai bine din ceea ce știe și crede cu adevărat că putem merge mai departe, atunci putem. De asemenea, glumele și poveștile colegilor sunt salvarea zilei uneori. Sunt eu uneori mai tăcută și prefer liniștea, pentru că așa m-am obișnuit să lucrez, dar asta nu înseamnă că nu le apreciez. 😊)
Care a fost cea mai mare provocare cu care v-ați confruntat? Cum ați depășit-o?
Cred că provocarea a fost în luna aprilie, când foarte multe întreprinderi au fost impactate. S-a creat o stare de incertitudine, mai ales când am văzut ce s-a întâmplat cu zona HoReCa, așa că a fost nevoie sa gândim “la rece” orice acțiune. Sunt convinsă că nu suntem singurii care au întors pe toate părțile o situație și s-au răzgândit de 7 ori în privința unui lucru. Suntem recunoscători că am reușit să trecem peste acea perioadă cu decizii înțelepte și încredere în noi ca echipă.

Una din marile provocări poate fi chiar munca cu oamenii într-un context incert. Cum ați făcut în aceste ultime luni să țineți echipa unită și să-i păstrați moralul ridicat?
De exemplu, eu cu colegii mei din birou de multe ori ne spunem părerea despre diverse situații și astfel vezi și o altă perspectivă. Important e să îți dai seama ce funcționează cel mai bine pentru tine. De asemenea, cei doi colegi ai mei din conducere, au încercat pe mai multe planuri să aducă un vibe bun, datorită experienței pe care o au. Suntem foarte diferiți și știu că e greu să împaci pe toată lumea. Sincer, personal, am avut si am momente în care moralul era scăzut, dar hey, cine nu a trecut prin asta?
Dincolo de viața profesională
Suntem mai mult decât rolul pe care îl avem într-o organizație sau profesia noastră. Așa că hai să poposim puțin și la acest capitol.
Pentru tine, personal, cum a fost acest an și cum ai reușit să-i faci față?
Din punct de vedere personal, am avut noroc cu viitorul meu soț, Daniel, care este mult mai pozitiv decât mine. Alături de el am construit zi de zi si m-am consultat cu el în multe privințe. Parcă a fost un an greu din cauza pandemiei care ne-a forțat să ne schimbăm stilul de viață. De exemplu, nu mai poți merge liniștit la înot, nunțile și distracțiile s-au cam anulat. De asemenea, familia și prietenii faini cu care am păstrat legătura m-au ajutat să mă mai deconectez. Bineînțeles, sportul și cititul mă ajută tot timpul să îmi ridic vibe-ul (starea de spirit).

Care au fost cele mai dificile momente pe care le-ai avut și cum le-ai depășit?
Momentele dificile sunt acelea în care trăiesc diferențele dintre modul în care se fac lucrurile în zona Ardealului, față de zona Bucovinei și Moldova. În anii de stat în Cluj-Napoca, m-am învățat să fiu mai lentă, aici lumea este mult mai grăbită și vorbește foarte repede. De asemenea, anii lucrați în multinaționale m-au format în ceea ce privește modul de lucru (comunicarea prin email-uri, multe ședințe), iar aici este total diferit. Avem o zonă extrem de prețioasă din punct de vedere turistic, dar consider că la nivel regional încă nu se cunosc aspecte importante care ne-ar aduce mai multă prosperitate, cum ar fi marketingul online sau eficientizarea unor procese prin intermediul tehnologiei.
Ce sentimente sau gânduri ai legate de 2020? Dar legat de 2021?
Pentru 2020 am un mesaj sincer: drum bun și cale bătută. Legat de 2021, hai cu buna dispoziție.
În loc de încheiere, un gând pentru cititori:
Vă las aici un principiu după care mă ghidez și pe care îl consider esențial: Fii selectiv cu ideile din jur și aplică ceea ce ți se potrivește ție cel mai bine.
Cristina, a fost ca de obicei o bucurie să ne lăsăm inspirați de tine și mulțumim să ne-ai molipsit cu energia ta pozitivă! Și din partea noastră în loc de încheiere, îți spunem la mulți ani Andreea, pentru că știm că așa îți spun cei dragi de la Suceava.
Leave a Comment