Turul Andaluziei în șapte zile

Știi deja cât de mult ne place să călătorim. Iar când putem, legăm câteva zile de concediu de un weekend sau de zilele libere legale și explorăm locuri noi. Pentru turul Andaluziei (sudul Spaniei), fix asta am făcut! Așa că hai să-ți dau câteva detalii despre traseu, ce am descoperit și impresia generală pe care ne-a făcut-o această escapadă.

De știut înainte de a porni la drum

  • Itinerariul vine la pachet cu 7 zile pline, în care am vizitat mai multe orașe din sudul Spaniei.
  • E nevoie de o mașină pentru acest traseu (noi am închiriat una).
  • Obiectivele turistice marcate cu * necesită rezervare cu ~3 luni înainte.

Turul Andaluziei – traseu

Așa arată traseul făcut de noi. Voi da câteva detalii mai jos despre fiecare zi în parte, însă dacă aveți întrebări specifice puteți să le adresați în secțiunea de comentarii.

Ziua 0 – sosire în Alicante

Am aterizat pe aeroportul din Alicante. Pentru că era târziu, am apucat doar să luăm mașina din aeroport, să mâncăm și să ajungem la cazare. Aveam nevoie să fim în formă pentru zilele următoare.

Ziua 1 – Cartagena, Almeria

După micul dejun am luat-o din loc și am pornit pe coastă. Prima destinație a fost Cartagena. Ne-am plimbat prin port, pe străduțele vechiului oraș și am vizitat teatrul roman. Ne-am bucurat de o paella cu fructe de mare și apoi ne-am continuat călătoria.

Tot pe coastă am ținut-o, până am ajuns în Almeria. Au și ei o fortăreață cu influențe arabe acolo, însă pe când am ajuns, era deja închisă, așa că nu am viztat-o. În schimb am vizitat centrul. Influențele culturii islamice se simt foarte tare în acest orășel. Drumul a fost spectaculos și peste tot am văzut sere – am aflat ulerior că e cea mai cultivată zonă din Spania și că oferă necesarul de fructe și legume pe întregul parcurs al anului.

Când a dat să apună soarele, am luat drumul muntelui, spre Parcul Natural Sierra Nevada. Găsisem un loc superb în Laujar de Andarax unde am stat peste noapte – la poalele munților.

Ziua 2 – Nerja (Costa del Sol), Malaga

După micul dejun, am pornit spre Malaga. Cel puțin acesta era planul. Dar am ajuns aproape de Nerja, ne-am dat seama că ne este foame și în timp ce căutam un loc în care să mâncăm la prânz, am găsit detalii despre Peștera din Nerja. Așa că am făcut o mini oprire acolo întâi. N-am fost dezamăgiți, peștera fiind superbă și poartă urme ca fiind locuită încă din 25 000 î.Hr. (da, am scris corect).

Fiind în zona Costa del Sol (Coasta soarelui), bineînțeles că am oprit și în Nerja unde ne-am bucurat de priveliștea oferită de Balconul Europei. Iar după prânz, ne-am continuat călătoria spre Malaga, unde ne și luasem cazare pentru două nopți. Am dat și o tură prin oraș, bineînțeles.

Ziua 3 – Ronda, Setenil de las Bodegas

Ronda a fost un loc pe care-mi doream să-l vizitez de foarte mult timp. Sigur știți și voi locul, din fotografii (cel puțin podul faimos). Însă trebuie să mărturisesc că orășelul în sine, cu străzile lui înguste, cu oamenii calzi și cu miile de turiști îi dau un farmec aparte.

Dacă sunteți prin zonă, merită văzut El caminito del rey*.

Noi ne-am continuat călătoria spre Setenil de las Bodegas, unde ne-au fascinat la propriu casele construite în piatră. Și stilul de viață al oamenilor de acolo – de-o liniște și o relaxare incredibilă. Cel puțin așa arăta din exterior. După vizită, ne-am întors în Malaga.

Ziua 4 – Malaga

De dimineață am luat-o la pas prin oraș, pentru a-l vedea și în timpul zilei. Bineînțeles că nu puteam pleca de acolo fără a vizita piața – Mercado Central de Atanazaras. Adică o piață în toată regula!

Apoi am avut de ales: fie vizitam Gibraltarul, fie mergeam spre Sevilla. Și oricât de mult ne-am fi dorit să vedem strâmtoarea, turul Andaluziei nu ar fi fost complet fără să-i vedem capitala. Așa că am pornit spre Sevilla.

Ziua 5 – Sevilla

Toată ziua ne-am bucurat de acest oraș fabulos! Revin cu un articol dedicat legat de ce poți face aici – promit că sunt o mulțime de activități! Așa că stati aproape de rubrica de călătorii a blogului.

Ziua 6 – Sevilla, Alhambra

Penultima zi a circuitului nostru am rezervat-o distracției. Asta pentru că ne-am luat bilele la Isla Magica unde am experimentat senzații tari și ne-am bucurat de fiecare experiență mai ceva ca niște copii.

După amiază am pornit-o spre Granada, unde ne-am plimbat puțin în jurul faimoasei Alhambra*. Apoi am plecat spre Gaudix, unde era și ultima noastră cazare. Nu fără a ne uimi numeroasele locuințe/hoteluri pe lângă care treceam și care erau construite în stâncă sau amenajate în peșteri.

Ziua 7 – Alicante

În ultima zi a turului am pornit spre Alicante. Și pentru că am ajuns relativ devreme (puțin după prânz) și noi aveam avionul seara, am profitat din plin de orele rămase pentru a vizita orașul. Castelul Santa Barbara e de departe locul care mi-a plăcut cel mai mult, pentru că îți oferă o panoramă superbă asupra orașului și a coastei.

Ai făcut vreodată turul Andaluziei Ce ai viztat? Iar dacă încă n-ai fost, ce părere ai despre acest traseu și ce alte informații te-ar ajuta despre aceste locuri? Aștept să-mi spui în comentarii, iar dacă ți-a plăcut articolul, împarte bucuria călătoriilor și cu cei din jur!

Share: