Alege să fii uimit de Iordania, Umbria și Japonia!
Că-mi place să călătoresc nu este o noutate, așa că am acceptat provocarea de a pleca într-o aventură! Generalități despre orașe și ce romandări am când vine vorba de ele găsiți structurat în tabel (pentru că viață de project manager), iar detalii mai jos.
Acum că avem o privire de ansamblu, hai să îți dau mai multe detalii despre fiecare loc în parte
Să începem cu Umbria, o regiune genială a Italiei (personal m-am îndrăgostit definitv de Italia în urmă cu câțiva ani, când am locuit acolo două luni). Aici te rog să nu ratezi Roma, Vaticanul și Perugia. În Roma, capitala Italiei, îți recomand să treci întâi pe la Columna lui Traian (unde se regăsesc scene din războaiele daco-romane), continuă apoi cu Colosseumul și treci pe la Fontana di Trevi – se spune că dacă arunci un bănuț în ea, sigur te reîntorci în zonă. Vaticanul e cel mai mic stat al lumii – dacă nu e Bazilica Sf. petru un motiv să îl vizitezi, atunci măcar curiozitatea statului pitic sper să te mâne acolo. Bonus – urcă în cupola bazilicii pentru a vedea o priveliște care-ți taie respirația a orașului de pe cele șapte coline. Și bineînțeles, Perugia, capitala regiunii umbria unde îți recomand să vizitezi Palazzo dei Priori.
Când vine vorba de Iordania, recunosc că turul celor trei regiuni l-aș începe cu acest loc. Aici recomand să vizitezi: Petra (parte din lista monumentelor UNESCO), Wadi Rum și Marea Moartă. În primul rând Petra (de data aceasta nu mă refer la o fată, ci la un loc extraordinar). Se spune că orașul era capitala Nabateenilor, o populație care a dispărut în mod misterios. Așa că nu rata locul și profită de fiecare clipă petrecută acolo pentru a încerca să desfaci enigma. Dacă te atrage o plimbare prin deșert, atunci Wadi Rum sau Valea Lunii este alegerea perfectă pentru admirarea unei priveliști selenare. Și nu în ultimul rând, Marea Moartă – un fenomen incredibil al naturii. Bonus: am o prietenă care s-a întors recent din Iordania (cu atât mai mult se explică dorința mea de a ajunge cât mai curând aici) și mi-a recomandat un lucru care mi se pare genial: vechiul oraș Petra văzut seara, înfrumusețat de luminile candelelor.
În Japonia am spus că vizităm Tokyo, Kyoto și Nikko; hai să îți spun cum le-am ales: Tokyo e capitala Japoniei și aș putea spune că e un exemplu pentru multe metropole. Aici îți recomand să vizitezi Grădina Palatului Imperial din secolul VII și cel mai vechi templu budist (Templul Asakusa Kannon). Continuăm cu Kyoto – prima dată am auzit de acest oraș citind Memoriile unei gheișe și de atunci m-a atras în mod deosebit. Aici propun să vezi pădurea de bambuși din zona Arashiyma din vestul orașului, renumită pentru peisajele unice și cine știe, poate întâlnești și o gheișă. Nu în ultimul rând, Nikko, pentru care sugerez să te oprești la cel mai decorat sanctuar al Japoniei – Complex Toshogu, iar apoi să continui traseul până la cascadele Kegonno-taki. La capitolul „musai” de văzut, am pus Hiroshima – asta pentru că-i important să înțelegem ce s-a întâmplat în istoria mondială recentă și care a fost impactul evenimentelor de acolo. Și bineînțeles, ca să nu uităm de toate acestea.
Dacă îți surâd aceste destinații, poți să verifici pagina de circuite Christian Tour, specific Iordania Experience sau Farmecul Umbriei. La cât mai multe destinații faine!
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018.
[…] Alege să fii uimit de Iordania, Umbria și Japonia! […]