Conferința The Woman 2019 – top 3 speakeri

Mi-am luat și în acest an notițe de la Conferința de Leadership The Woman. Pe de-o parte, am făcut asta ca să nu uit. Pe de altă parte însă, am vrut să împărtășesc cu voi într-un mod cât mai real lecțiile învățate acolo, sau cel puțin aspectele care m-au pus pe gânduri.

P.S. V-am spus că am luat notițe!
©  Cosmin Photography pentru The Woman

Top 3 speakeri din acest an

Ca la orice eveniment, sunt momente cu care am rezonat mai mult decât altele. Tocmai de aceea am selectat cele trei persoane care au vorbit la această conferință și care mi-au plăcut cel mai mult. A venit timpul să vă spun de ce și cu ce am rămas de la ele.

1. Dite Dinesz

Doamna din spatele emisiunii Izolați în România. Femeia exemplu ce cutreieră munții României în căutarea unor oameni ce nici nu știm că există. Și nu doar că-i găsește, dar le spune și poveștile. La conferință ne-a spus și nouă despre ei și ne-am împărtășit din înțelepciunea culeasă de la aceștia. ”Ce e școala? Când întâlnești oameni înțelepți care n-au fost la școală niciodată?”

c Cosmin Photography - the woman - dite dinesz -madalina pintea blog
©  Cosmin Photography pentru The Woman

Dite ne spunea că dincolo de ceea ce se vede există tot timpul ceva. Noi trebuie doar să ascultăm. Dar nu așa, făcând semn către urechi, ci așa, arătând spre inimă.

Ne-a povestit despre răbdare, împăcare și pace. Despre drumuri inaccesibile și traiul simplu. Și la final, ne-a îndemnat să mergem și noi pe munte; să luăm bocancii în picioare și să începem a cutreiera România.

P.S. Dacă n-ai văzut încă nicio emisiune de-a lui Dite, fă asta. Iar dacă vrei s-o auzi vorbind, îți recomand acest interviu cu ea.

2. Christine Van Loo

Întâi ne-a încântat cu un spectacol amețitor – la propriu. Christine este multiplă campioană națională la gimanstică acrobată în Statele Unite ale Americii (de 7 ori mai exact) și în prezent este acrobat aerian. La cei 49 de ani ai săi! Are o grație și o verticalitate incredibilă și în discursul ce a urmat actului său artistic, a punctat un lucru ca fiind esențial pentru orice ne dorim să facem în viață: să avem încredere în propria persoană!

c Cosmin Photography - the woman - christine wan loo -madalina pintea blog
©  Cosmin Photography pentru The Woman

Ne-a mai spus să facem loc disconfortului și să nu ne așteptăm ca lucrurile să fie simple. Să ne asigurăm că sunt persoane care cred în noi sau care ne susțin în ceea ce facem (dacă nu tot timpul, măcar din când în când, pentru frânturi ale călătoriei noastre). Și apoi a reiterat să fim noi de partea noastră și să avem încredere în propriile forțe!

3. Irina Margareta Nistor

O doamnă a fimului românesc. Cea care a dublat sute de filme românești în perioada comunistă. O practică întâlnită în tările cu același regim; dintre toți care făceau asta, ea era singura femeie. Ce am apreciat a fost actualitatea ei – în special în momentul în care ne-a spus că ”26 mai scrie pe noi toate!”. După cum am spus, e o doamnă, inclusiv în exprimare.

©  Cosmin Photography pentru The Woman

Și-am mai apreciat că ne-a spus cum putem înșela timpul – nu făcea aluzie la operații estetice, ci la vizionatul filmelor!

În care din abordările prezentate mai sus te-ai regăsit cel mai tare? Scrie-mi într-un comentariu.

Share: