Tabieturi de prânz și anecdote financiare
Eram în Sofia într-o delegație când am auzit prima dată cuvântul Revolut. Îl pomeneau colegii cu care eram atunci acolo și ziceau că poți scoate leva de la bancomat folosind acest Revolut, fără extra comisioane. Și mai menționau ei ceva de curs valutar optim. Dar am dat-o din una în alta, eram cu toții concentrați la proiectul în derulare și n-am mai zăbovit asupra subiectului.
La scurt timp, am fost în Milano într-o altă delegație. Eram cu alți colegi de această dată – aud din nou despre același Revolut. După ce am cinat, mă întreabă frumos dacă am și eu, ca să putem împărți nota de plată? Le-am zis că n-am, dar partea cu împărțitul notei de plată n-am prins-o pe moment. (Dacă te întrebi cum am soluționat situația, răspunsul e simplu: am folosit am folsoit metoda calsică a bancnotelor).
După toate aceste povești, m-am întors la Cluj și viața și-a reluat cursul. Adică mergeam la birou de luni până vineri. Luam prânzul în grabă. Făceam slalom printre ședințe și sloturi libere în care apucam să-mi fac taskurile. Făceam o glumă cu colegii. Înfruntam provocările zilei și-mi apărea mereu câte un zâmbet mare pe față când îmi dădeam seama că am mai soluționat o problemă. Și tot așa. Asta era în urmă cu un an.
Tranzacții mici, bucurii mari
Apoi a venit în echipă Sergiu și o dată cu el s-a schimbat ritualul de la prânz. Asta pentru că am început să avem unul (mulțumim Sergiu). În fiecare dimineață am început să primim un mesaj cu un link pe canalul de slack, prin intermediul căruia putem să ne comandăm mâncare. Am început să comandăm mâncare de la o firmă de catering din apropierea biroului. De plată și livrare se ocupă tot Sergiu.
Dar asta a venit la pachet cu nevoia de a-i da bani pentru masa de pranz în fiecare zi. Eu, care n-am niciodată bani la mine. Devenea frustrant că nu puteam să-i plătesc uneori; nu-mi place să rămân datoare, așa că des ajungeam să dau o fugă până la cel mai apropiat bancomat. Nu rezolvam mare lucru.
Între timp, a ajuns Revolut-ul și la noi în echipă, iar o parte din colegi îi plăteau masa de prânz la Sergiu ”cu telefonul”. Hmm… am stat puțin să cuget (puțin de tot, până am intrat în App Store) și mi-am descărcat aplicația. Să nu uităm că era a treia oară când îmi ieșea în cale – nu puteam strica rolul cifrei magice! De atunci o folosesc aproape în fiecare zi pentru că masa de prânz e cu adevărat o mare bucurie!
Și totuși, ce face Revolut?
Într-o primă fază, e e bine de știut că Revolut e o aplicație mobilă care face tranzacții și management financiar. Aceasta are și card atașat; se comandă din aplicație sau folosind acest link și îl poți primi gratuit. Iată ce funcționalități folosesc cel mai des:
- Tranzacții rapide. Adică îmi comand mâncare, intru în aplicație, mă loghez cu amprenta și transfer bani fără niciun comision.
- Bani instant. Dacă e vorba de a primi bani, tranzacția se face instant și văd în timp real în aplicație că i-am primit.
- Cel mai bun curs valutar – comparat cu alte bănci. Din acest motiv folosim des cardul când călătorim în străinătate.
- Retragere de numerar de la orice bancomat cu ajutorul cardului (care poate fi primit gratuit).
- Carduri virtuale. Cu ajutorul aplicației îți poți genera oricâte carduri virtuale ai nevoie (de exemplu poți folosi un astfel de card când faci cumpărături de pe un site vis-a-vis de care ai mici îndoieli când vine vorba de siguranța plății).
- Analiza cheltuielilor. Cu ajutorul aplicației poți obține un raport cu cheltuielile săptămnii de exemplu. Mai ales în situația în care vrei să fii atent cu bugetul, funcționalitatea aceasta e o mână de ajutor tare bună.
Ca și orice produs, bineînțeles că are și părți mai puțin bune. Banii ajung pe Revolut dintr-un cont bancar personal. Din păcate, majoritatea băncilor din România au introdus recent un comision în momentul în care se transferă fonduri pe Revolut. Da, știu… ești îndrepățit să crezi că Revolutul a ajuns pentru bănci un fel de Uber pentru taximetriști. 🙂
Folosești Revolut? Dacă da, care-i funcționalitatea ta preferată?
Iar dacă încă n-ai aplicația, ce te oprește să și-o instalezi?
[…] I: Mădălina (https://lifestyledepoveste.ro/tabieturi-de-pranz-anecdote-financiare/) – un abonament Revolut Metal pentru 1 an & kit-ul tău complet Revolut (tricou, rucsac […]
[…] mall-uri (și implicit bancomate sau case de schimb valutar). Recunosc, noi cel mai mult am folosit Revolut, pe care-l recomand cu […]