ShoeBox 2018 – bucurie magică

Vă povesteam anul trecut despre ShoeBox. Spuneam și atunci că fiecare putem face o diferență în viața unui copil dacă alegem să ne implicăm. Ei bine, povestea a continuat și în 2018, pentru că deja e o tradiție în compania la care lucrez – Betfair, nu-i așa?

Concept ShoeBox 2018

În octombrie am fost în București la o conferință de media digitală – Webstock. N-am vorbit doar despre mediul online acolo, ci și despre lumea reală ce ne înconjoară. Unul din aspectele la care a făcut referire unul din vorbitori a fost tocmai această perioadă a Crăciunului, în care facem cu toții eforturi să fim mai buni. Facem asta inclusiv cu cei care nu prea au și bine facem. Dar ce a spus mai apoi mi-a rămas întipărit în minte: ”copiii ăia săraci mănâncă în fiecare zi, nu doar de Crăciun”!

Ei bine, asta merge mână în mână cu implicare responsabilă. E super că depășim recorduri când vine vorba de cumpărături în preajma sărbătorilor. Dar va fi cu adevărat minunat când vom depăși recorduri în a face gesturi de bine pe tot parcursul anului și în a petrece timp cu cei pe care îi ajutăm sau în a le dedica aprte din timpul nostru – într-un fel sau altul.

Așadar, anul acesta n-am dus cadouri la 360 de copii, ca anul trecut. Au fost doar 190. În mare parte motivul e cel de mai sus. Dar pe lângă asta, și conceptul a fost diferit. Am avut scrisori, fizice, toate adresate lui Moș Crăciun. Scrise sau desenate, care cum a reușit în funcție de vârstă, au fost minunate toate. Așa că ne-am organizat și noi, ne-am transformat repejor în elfi și am onorat dorințele picilor din Agris, Năoiu, Straja, Crișeni, Someș Uzină și Ocna Mureș cu mult drag. Pe toate, așa cum am știut mai bine.

Și apoi le-am livrat. Din nou pe toate. Cum am știut mai bine. Și ne-am promis să facem gestul ăsta și în anul ce vine. De mai multe ori pe an. Pentru că bucuria acestor copii e magică și e molipsitoare. Și până la urmă cine nu vrea puțină magie în viața lui?

P.S. Colegii mei de la Betfair au făcut un video tare simpatic despre asta, așa că vă invit să-l vizionați. Dacă o fotografie spune cât o mie de cuvinte, vă dași seama câte spune un video?

Share: