Garderoba atemporală – ce conține aceasta?

Cu siguranță că stilul se rafinează în timp! Și e normal să fie așa până la urmă, pentru că e nevoie să experimentăm ca să știm cu adevărat ce ni se potrivește. Facem alegeri fericite și mai puțin fericite când vine vorba de garderoba noastră. Însă vine o vreme când vrem să o transformăm într-una care să treacă testul timpului. Așa că azi vă prezint câteva trucuri și sugestii legate care fac din garderoba noastră una atemporală!

Articole monocrome

Albul și negrul sunt mereu chic și extrem de versatile. Putem să le combinăm cu alte articole similare, sau să echilibrăm o ținută colorată cu ajutorul lor. Ce am învățat în timp e că te pot scoate din impas de multe ori!

Din acest motiv am adăugat un tricou nou în garderoba mea, care să corespundă acestui criteriu: e alb, simplu și tare potrivit pentru zilele toride de vară. Îl poți găsi pe site-ul Femme Luxe, la categoria T-Shirts. Și dacă preferi un alt mesaj, să știi că ai de unde alege!

garderoba atemporala - femme luxe

Rochii statement

Indiferent că vrei să îți organizezi garderoba în jurul unei palete cromatice (să spunem că alegi 2-3 culori pe lângă alb/negru) sau că vrei să experimentezi și alegi mai multe culori, cred că rochiile n-ar trebui să lipsească din garderoba unei femei. Da, știu cât s-a luptat Coco Chanel ca să poată purta pantaloni ca bărbații și nu vreau să minimizez asta. Și mie îmi place mult să port pantaloni. Dar pledez pentru rochii, deoarece pun în valoare feminitate așa cum puține alte piese vestimentare reușesc să o facă.

Așa că iată, am mai jos pentru tine câteva sugestii de rochii pe care puteți să le iei în calcul. Nu spun că-i musai să le ai pe toate, însă ca-n orice domeniu – cercetează, inspiră-te, iar când găsești ceva ce îți place sau un articol cu care rezonezi, caută să adaugi și tu acea piesă la tine în garderobă – poate-i elementul lipsă din puzzle! 🙂

Rochia roșie te scoate din anonimat

Îndrăznește, e cea mai bună sugestie pe care ți-o pot da! Nu cred în idei precum: la vârsta mea nu pot purta o anumită culoare sau o anumită lungime a rochiei. Aceste aspecte depind mult de fizionomie, de preferințe și așa mai departe. Însă o rochie roșie cu siguranță te scoate din anonimat! Eu una am o preferință pentru rochiile midi de câțiva ani, iar când am găsit-o pe aceasta m-am bucurat tare, căci a fost ceva ce-mi doream de multă vreme!

Rochia nude ce-ți dă încredere în tine

O altă sugestie la capitolul rochii e o piesă nude. Dacă alegi ceva dintr-un material confortabil și un croi avantajos – așa cum este și cea aleasă de mine – atunci cu siguranță că te vei putea bucura de o încredere sporită în tine. Hainele nu sunt totul, dar o ținută frumoasă ne poate ajuta la un boost al stării de spirit.

Lenjerie în nuanțe nude

Indiferent că porți un tricou alb (că tot am povestit despre ele mai devreme) sau un articol de îmbrăcăminte colorat, lenjeria nude (nuanța apropiată de cea a pielii tale) e cea mai bună alegere. Pentru că nu se vede într-un mod deranjant de sub hainele pe care alegem să le purtăm.

Mai ales acum că-i vara la ușă și vom purta haine vaporoase sau din materiale naturale (cum e inul de exemplu), e cu atât mai indicat să alegem lenjeria nude, în detrimentul celei albe sau negre. Dacă totuși porți ceva negru, atunci optează pentru lenjerie neagră!

Garderoba de acasă

Cred că și acasă-i tare important cum ne simțim în hainele pe care le purtăm. Și dacă până acum am abordat idei ce țin de garderoba din afara casei, cred că nici cea din interior nu-i de neglijat. Sau poate ai un stil mai sport, motiv pentru care cauți ceva mai confortabil. Oricare ar fi situația, să știi că pe Femme Luxe găsești atât articole potrivite pentru stat în casă – la secțiunea loungewear sau pantaloni confortabili la secțiunea joggers.

În loc de încheiere, las aici câteva gânduri care ne transformă garderoba într-una atemporală:

  • fă-ți un wishlist cu itemi vestimentari pe care ți-i dorești
  • alege produse de calitate, care să se păstreze bine de-a lungul anilor
  • caută să-ți achiziționezi piese care ți se potrivesc, în detrimentul celor ”la modă”

Cum vă îngrijiți de garderoba voastră? Ce faceți ca să rămână atemporală?

Share: