Carusel cu bijuterii ce duce spre necunoscut

Hai să ne dăm cu caruselul printre bijuterii, vrei? Îți spun povestea mea legată de ele și vedem la final cum vezi și tu această experiență. Și bineînțeles că-mi doresc să știu și povestea ta. Let’s do this!

Era un fel de cult cel al bijuteriilor din aur când eram mică. Însă nu le înțelegeam la propriu. Erau pentru mine doar inele sau lănțișoare și e posibil să mă fi atașat mai tare de ceva făcut dintr-o ață cu o bilă de plastic în loc de pandantiv, decât să mă atașez de o bijuterie dintr-un metal prețios. Dar le purtam. Și le asortam cu … nimic!

Apoi am ajuns la facultate și am renunțat la cele pe care le aveam în mod obișnuit. Însă mi-am luat primele bijuterii alese de mine, din banii pe care i-am pus de-o parte. Printre ele, un inel de argint care cine știe pe unde s-o fi oxidat între timp, dar asta-i altă poveste. Stai liniștit/ă, toate celelalte bijuterii achiziționate erau din materiale deloc prețioase, multe luate de la chioșcul din colț, dar cumva dragi mie.

Cumva însă, după ce m-am angajat, nu le-am ai purtat nici pe acestea. Purtam doar cercei de aur, însă nu-i schimbam niciodată. Azi port doar inele – două la număr: cel de logodnă și verigheta. Și zi de zi sunt singurele mele bijuterii. Am renunțat și la cercei (fie ei cercei handmade sau de aur) pentru că majoritatea mă deranjau când purtam casca necesară pentru motocicletă. Ce vreau să spun însă e că mi-am dat seama că purtam de fiecare dată doar bijuteriile care au o semnificație aparte pentru mine. Și asta fac în continuare.

Cu atât mai mult mi-am confirmat importanța bijuteriilor care au o simbolistică pentru noi când mă plimbam prin bazarul de aur din Turcia sau din Dubai. Nu mă simțeam atrasă de ele, chit că le admiram frumusețea. Motivul era simplu, nu aveau o semnificație deosebită pentru mine. Și crede-mă, am văzut acolo de la inele și cercei la talismane și haine făcute în întregime din metale prețioase!

Acum n-aș vrea să mă înțelegi greșit – iubesc bijuteriile și îmi place să le văd eviden6țiate la cei din jur. Mi se par artă purtabilă în cel mai simplu mod spus. Însă cred că momentan mă aflu într-o etapă a vieții în care mă mulțumesc cu puțin (mă identific cu less is more, mai ales când vine vorba de bijuterii).

Hai, că iar am dat tot din casă și când vine vorba de bijuterii. Așa că acum e rândul tău – tare aș vrea să știu care-i povestea ta cu ele, cât de mult îți plac și ce folosești zilnic. Crezi și tu în bijuteriile care au o semnificație sau te identifici mai mult cu trendurile din fashion?
P.S. There’s no right or wrong answer, suntem diferiți și e normal să fim așa. Cine știe, poate în jumătate de an ne vedem pe blog doar cu articole despre bijuterii, atât de încântantă s-ar putea să devin de folosirea lor.

Articol scris pentru SuperBlog. Fotografia a fost preluata de pe Venda Jewerly.

Share: