Viața fără zahăr procesat continuă! Primesc des întrebarea: și, ce faci când ți-e poftă de ceva dulce? În primul rând, trebuie să recunosc că aceste pofte nu apar atât de frecvent ca înainte. Dar în cazul în care se întâmplă, găsesc mereu soluții. Fie recurg la fructe – asta se întâmplă de cele mai multe ori. Sau pregătesc un desert ce nu conține zahăr. Și adevăru-i că tot descopăr alimente, gusturi, texturi și arome extrem de interesante cu acest nou stil de viață. Așa că e timpul să le împart și cu voi – iată ce am mai gătit!

Budincă de hrișcă

Ingrediente: 50g hrișcă, 100ml apă, 1 banană, 5-7 curmale (aici depinde de preferințe), 50ml lapte (se poate folosi și lapte de cocos, migdale, etc). Opțional puteți folosi cacao, scorțișoară sau vanilie (eu am mers cu prima variantă).

Mod de preparare: Hrișca se pune la înmuiat în apă (am lăsat-o peste noapte). Apoi se spală bine, și se adaugă într-un blender alături de celelalte ingrediente: lapte, curmale, banana, 1 lingură de cacao. Se mixează 2-3 minute (în funcție de capacitatea aparatului), iar rezultatul e o budincă delicioasă, fără zahăr!

Bounty

Ingrediente: 150ml lapte (poate fi și de cocos), 100g fulgi de cocos, 30 g lapte praf degresat, 20g sirop de agave (se poate adăuga mai mult, dacă vreți să iasă mai dulci batoanele), 10ml ulei de cocos, 30g unt, 2 linguri cacao.

Mod de preparare: Se amestecă laptele cu fulgii de cocos, laptele praf, uleiul de cocos și siropul de agave într-o cratiță la foc mic. În cazul în care compoziția e prea moale, se mai poate adăuga lapte praf/cocos sau puțin amidon alimentar. Dacă e prea tare compoziția, se mai poate adăuga puțin lapte. La final e nevoie de o compoziție bine închegată care se pune într-o tavă la răcit (am pus-o pe hârtie de copt în tavă pentru a o putea scoate mai ușor).
Pentru glazură am folosit doar unt topit amestecat cu cacao – însă dacă vă doriți o gazură mai atractivă, puteți topi ciocolată (fără zahăr). Trebuie să recunosc că-mi place mult gustul intens de cacao, așa că această variantă simplă e ce trebuie pentru mine.

Budincă de chia

Ingrediente: 50g semințe de chia, 200ml lapte, 1 banană, 1 felie ananas proaspăt, 10g sirop de agave. Furcte la alegere pentru ornat.

Mod de preparare: Semințele de chia se lasă la înmuiat în lapte peste noapte. Rezultatul e o compoziție consistentă, care se va amesteca cu piure de fructe (banana, ananasul și siropul de agave se dau prin blender înainte).
E atât de simplu să obți ceva dulce, fără zahăr!

Care dintre aceste deserturi îți surâd? Aștept să-mi scrii într-un comentariu, iar dacă și tu faci deserturi fără zahăr, spune-mi despre ele. În continuare aștept să descopăr gusturi și texturi noi!

Share: