The Giftery – cadouri inedite cu Alexandra Enache

Acea perioadă din an în care suntem cuprinși de febra cadourilor e aici. Ne-a luat pe sus de-a dreptul. Poate dintre noi suntem organizați și consecvenți și știm deja ce urmează să dăruim (sau chiar am făcut stocul când vine vorba de cadouri). Dar dintre noi, suntem și nehotărâți, în pană de idei sau prinși în cotidianul zilei – așa că lăsăm cadourile pentru .. mai târziu.
Despre această lume ce ține de a dărui bucurie sub forma unor cadouri urmează să aflăm mai multe. Și nu oricum, ci într-o conversație cu Alexandra Enache, spiridușul din spatele The Giftery.

Se cuvine să facem introducerile

Să facem cunoștință cu Alexandra Enache
”Salutaree! Numele meu este Alexandra Enache și sunt din București. Sunt o persoană optimistă, amuzantă și pe care prietenii se pot baza la nevoie.”

alexandra enache the giftery

Vorbește-ne puțin despre aprcursul tău profesional de până acum
”Până în prezent (26 de ani), consider că am avut suficient timp pentru a îmi da seama ce aș vrea să fac cu viața mea, chiar dacă aparent lucrurile nu s-au prea s-au legat lucrurile. De la un liceu cu profil Pedagogic am sărit la o facultate de Comunicare și Relații Publice. Apoi am ajuns la un business propriu – The Giftery.”
Și în curând vom afla totul despre acest concept!

Ce hobby-uri ai și ce activități mai desfășori în timpul liber?
”Când sunt întrebată de hobby-uri nu stau prea mult pe gânduri. Îmi place să citesc, să mănânc, să desenez (o iau și ca pe o terapie), să mă plimb prin natură (munți, păduri, locuri liniștite), să mănânc, să beau cafea în zilele ploioase de toamnă, să călătoresc și să practic diferite sporturi de sezon (înot, bicicletă, snowboard, parcuri de aventură).
Hmm, ar fi o listă lungă dacă stau să mă gândesc mai bine. Am menționat cumva de mâncare? :)”

Totul despre The Giftery

Să începem cu începutul. Ce este The Giftery?
“The Giftery” este tot ce mă reprezintă. Totul a pornit de la feeling-ul pe care îl aveam de fiecare dată înainte de o zi de naștere sau o sărbătoare specială. Aveam multe momente când rămâneam în pană de idei și nu știam ce cadou ar trebui să cumpăr, ce să ofer astfel încât să fie pe placul invitatului și să fie original.  

Nu mi-a plăcut niciodată ideea simpla de “Gestul contează”. De fiecare dată am făcut ca gestul meu să conteze cu adevărat.
Mi-am dat interesul atunci când am pregătit și am oferit cadouri, iar acest lucru a fost apreciat mai mult decât aș fi crezut. Am primit de fiecare data feedback pozitiv.

Am ales să pornesc cu acest concept în primul rând pentru persoana care dorește să ofere un cadou original. Pentru persoana care vrea să îi facă fericiți pe cei dragi, să îi facă să se simtă iubiți și apreciați în zilele importante din viețile lor.

Timpul nu ne permite de fiecare dată să acordăm destulă atenție unui cadou înainte de a îl oferi, iar acest lucru se resimte.
În al doilea rând, am pornit pentru persoanele care urmează să primească un cadou. Cu siguranță și tu ai primit un cadou total nepotrivit și ai avut un moment stânjenitor în care nu ai știut cum să reacționezi.”

Cum a apărut ideea primului cadou?
”Primul cadou – fictiv – a fost făcut la mine în sufragerie și conținea produse random de prin casă. Am vrut să testez: idee, design, păreri din partea prietenilor. Am primit un feedback pozitiv, ceea ce m-a surprins. Nu aveam încredere în ceea ce prezentam la momentul respectiv, iar acest lucru se vedea.

Primul cadou – real – a fost când prietena mea, Marina, mi-a cerut ajutorul. Peste câteva zile avea să meargă la o zi de naștere și mi-a scris doar atât “Save me!!!”
I-am aranjat cadoul, sărbătorita a fost foarte mulțumită, iar acela a fost semnalul de start pentru “The Giftery”.

Au urmat comenzi de la persoane apropiate, prieteni și rude, iar apoi ușor-ușor, prin Instagram și Facebook am reușit să ajungem și în alte orașe ale țării. Cu timpul, am învățat ca este foarte important sa am încredere in ceea ce prezint, iar rezultatele au fost uimitoare.”

Cum a evoluat The Giftery pe parcursul primului an?
”Având în vedere faptul că am pornit la drum în apropierea Crăciunului, pot spune că a fost mare haos. Am fost luată prin surprindere și nu mă așteptam să am atât de multe cereri. În perioada aceea (scurtă, dar intensă) am aflat cu adevărat ce înseamnă să muncești. Eram în picioare de la 7 dimineața până pe la 12 noaptea. Am învățat cât de importantă este organizarea, mindset-ul, și am învățat cum să spun “Stop” atunci când este cazul.”

Care-s cele mai mari provocări pe care le-ai întâlnit în această etapă și cum ai trecut peste ele?
”Cea mai mare provocare a fost colaborarea cu o altă persoană în cadrul acestei inițiative. La început am pornit singură, iar ulterior mi s-a alăturat o amică. Ne înțelegeam bine, dar existau și păreri diferite. Fiind împreună în această afacere, fiecare era nevoită să lase de la ea, dar cumva, pentru mine nu era destul. Ajungând într-un moment în care nu ne mai înțelegeam, am hotărât să încheiem această scurtă colaborare și fiecare să meargă pe drumul ei.
Nu a fost ușor la început, dar nici nu am vrut să dau înapoi de la planul inițial. Am vrut de multe ori să renunț, dar pasiunea adevărată și sprijinul celor din jur m-au ajutat de fiecare dată să revin pe poziții.

În tot acest timp am dat de multe provocări si obstacole, am întâlnit persoane care nu aveau ceva bun de zis și preferau să își exprime răutățile, am vazut foarte multe pagini și conturi care îmi furau pozele și îmi copiau descrierile. Tot ce pot sa fac este sa le urez mult succes în ceea ce fac, doar că ar fi indicat să își pună fiecare mintea și imaginația la treabă.”

Care e cel mai inedit cadou pe care l-ai realizat?
”Cel care mi-a rămas în minte este unul de anul trecut, de Crăciun. Era cu alb și auriu, pentru femei și era cumva ieșit din tipar. A fost cerere mare pentru el.”

Cine te ajută în prezent cu acest proiect?
”În momentul de față îmi desfășor singură activitatea fizică.
Pe parte psihică simt nevoia de susținerea celor apropiați și o primesc de fiecare dată când am nevoie. La fel de mult mă ajută mesajele de la clienții mulțumiți și MAI ALES mesajele random în care lumea îmi felicită muncă și mă apreciază.”

Care e viziunea pentru următorii ani când vine vorba de The Giftery?
”În următorii ani plănuiesc să mă extind din toate punctele de vedere. Atât fizic (spațiu de lucru) cât și în ceea ce privește realizarea unor cadouri pe diferite segmente, gen hobby-uri, pasiuni, etc. Știu că nu voi putea merge singură pe acest drum și nu zic “Nu” unor viitoare colaborări.
Dar ca acest lucru să se întâmple va fi nevoie de acel “click” pe care îl simți când te potrivești cu cineva din mai multe puncte de vedere: viziune, idei, compatibilitate, comunicare și încredere.”
Și la momentul potrivit, persoana respectivă apare!

Care-i cea mai importantă lecție învățată în primul an de The Giftery?
”Nici nu știu când a trecut un an, dar s-au întâmplat foarte multe. Cea mai importantă lecție a fost și va fi mereu legată de PASIUNE. Dacă nu pui suflet în ceea ce faci, dacă nu te simți împlinit prin ceea ce faci, consider că îți pierzi timpul.
Dacă ar fi să încep acum aș pune mai mult accent pe organizare și planificare.”

Ce iubești cel mai mult la acest concept/proiectul The Giftery?
”Cel mai mult iubesc faptul că mi-am găsit (în sfârșit!) pasiunea și că prin ea pot face oameni fericiți. Puține lucruri se compară cu sentimentul pe care îl am atunci când primesc mulțumiri și aprecieri pentru ceea ce fac și pentru că reușesc să aduc zâmbete prin fiecare cadou realizat.”

Gânduri pentru voi

”Ca încheiere aș vrea să mulțumesc din suflet tuturor celor care au comandat cadouri The Giftery. Pe aceasta cale vreau sa transmit ca acesta este doar începutul. Vor urma multe surprize, concursuri si idei noi de cadouri.

P.S. atunci când ai de oferit un cadou, gândește-te de două ori ce înseamnă persoana aceea pentru ține. Ne simțim bine atunci când suntem responsabili de fericirea celor din jur. Printr-un simplu gest ne putem arăta aprecierea și iubirea față de o persoană. Cadoul în sine nu va putea NICIODATĂ să transmită emoțiile pe care doar TU ești în stare să le transmiți.

Alege să oferi emoții și fericire. Alege The Giftery.”

Vreau să-i mulțumesc și eu Alexandrei pentru deschidere, pentru îndemul frumos de a pune pasiune în ceea ce facem și de a alege să oferim emoții și fericire de câte ori avem ocazia! Sper că v-ați luat și de această dată doza de inspirație!

Share: