Nu vreau să las toamna să plece fără să vă povestesc despre experiența Leaders Explore de la Cluj-Napoca, organizată pentru studenții din domeniul sănătății și pentru rezidenți. Ca de obicei, Fundația Leaders s-a întrecut pe sine când vine vorba de organizare, iar timp de 4 zile am lucrat cu aproape 50 de tineri pe teme ce țin de autocunoaștere, dar și muncă în echipă, comunicare și carieră.

Ce se întâmplă în cadrul programului Leaders Explore?

Programele Leaders oferă experiențe, nu doar cunoștințe. Te scot în cele mai neobișnuite moduri din zona de confort, uneori te resetează chiar și îți deschid nenumărate oportunități. Iar la final, te alături unei comunități de peste 25 000 de absolvenți al acestor programe (da, am scris corect numărul).

Leaders Explore pentru studenți nu face excepție de la această regulă. Programul debutează cu o sesiune introspectivă, orientată spre individ. Prima zi se vrea a fi o cameră a oglinzilor pentru cine vrea să intre. Ce găsești în aceasta? Te găsești pe tine, așa cum ești! E o invitație spre reflecție, alcătuită din provocări pentru fiecare participant.

A doua zi de training ne aduce în prim plan comunicarea, făcând mai ușoară tranziția de la individ la echipă. Folosim modelul DISC pentru a înțelege stilurile de comunicare și ne concentrăm pe a pune în practică cunoștințele. Noi provocări sunt la ordinea zilei!

Ziua trei e dedicată echipei și modului în care funcționăm în grupuri organizate ad-hoc. Ne folosim de cunoștințele deja acumulate în primele două zile pentru a înțelege mai bine concepte precum roluri în echipă sau stadiile prin care trece o echipă, de la formare și până la maturitate.

În ultima zi de training, privim spre viitor. Ne concentrăm pe subiecte precum carieră și viziune personală asupra anilor ce vin. Ca project manager, nu pot sublinia suficient importanța unui plan, chiar și personal! P.S. Stați liniștiți, nu suntem deloc conformiști.

După cele 4 zile pline de informații noi și de activități, programul continuă cu invitați care vin cu informații din lumea reală și pot răspunde întrebărilor participanților. Conceptul care-mi place cel mai mult e cel de bibliotecă vie. Aici, fiecare persoană e câte o carte vie, iar tinerii pot adresa întrebări legate de carieră, parcurs profesional și așa mai departe.

Ce am învățat de la această ediție Leaders Explore?

Da, am fost trainer la acest eveniment, însă așa cum le spun participanților la sesiunile pe care le creez – rolul meu e să facilitez fluxul informației. Nu doar participanții învață de la mine, ci și eu de la ei. Așa că iată câteva lecții cuc are m-am ales la finalul celor 4 zile de training:

  • Chiar dacă este o provocare să lucrezi cu un grup atât de mare de persoane (aproape 50), energia din sală a fost mereu la înălțime. Cu încredere și entuziasm și spre evenimente mari! 🙂
  • Empatia unui grup atât de mare te inundă de energie (și te lasă fără voce).
  • Nici măcar ploaia nu stă în calea provocărilor propuse de Leaders.
  • Avem un defibrilator în Cluj la bazinul de înot de la Babeș.
  • Reconfirmare: putem să învățăm oricând, de la oricine!
leaders explore

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre proiectele de training ți dezvoltare personală, hai să vezi și celelalte articole și asigură-te că îmi urmărești activitatea din online.

Share: