Coafura de Revelion și trenduri pentru 2020

De data aceasta i-am provocat pe cei de la Studio XIX din Cluj-Napoca să ne dea câteva sfaturi când vine vorba de aranajarea părului pentru Revelion, dar și pentru perioada ce urmează. Anul nou poate să vină la pachet cu schimbări și de ce n-am face una și în materie de look? Așa că hai să cunoaștem echipa și să vedem ce sfaturi au pentru noi experții!

Salut, sunt Luiza de la Studio XIX. În cadrul acestuia, își desfășoară zilnic activitatea 4 persoane: Laura, Paul, Andrei și eu (Luiza), dar colaborăm și cu alți parteneri pe partea de manichiură-pedichiură și machiaj.

Este un salon construit cu multă muncă , seriozitate și pasiune pentru meserie. Eu lucrez în domeniu de aproximativ 11 ani. A început ca o pasiune și s-a transformat într-o meserie de-a dreptul. Nu am crezut că voi ajunge să-mi câștig existența din această meserie, pur și simplu am învățat-o din plăcere. Cred că mulți tineri care aleg această meserie ar trebui să o facă doar dacă le place într-adevăr, să pună partea financiară pe ultimul loc. Dacă te apuci sa faci coafură doar pentru că ai auzit că se câștigă bine, nu ai șanse să reziști prea mult. E o meserie grea, se stă mult în picioare, se lucrează direct cu omul. E un transfer de energie care are loc non stop între tine și persoana din scaun. Câteodată poate fi epuizat, dar e și frumos pentru că vezi rezultatul muncii tale pe loc. Vezi zâmbetele de la final, auzi mulțumirile și atunci știi că merita. Îți dă energia necesară să o iei de la capăt.

Aud mereu că ai nevoie de talent pentru a face meseria asta. Cred că talentul e undeva până în 5%. Restul e muncă. Multă muncă. Împreună cu Andrei, acum doi ani am deschis Studio XIX. Am avut amândoi emoții și îndoieli, așa ca la început. Nu știam dacă va merge, dacă vom acoperi cheltuielile. Dar a mers. Și asta ne-a dat și mai mult curaj. Astăzi diminețile la salon sunt mult mai frumoase, mai relaxate. Ne bem cafeaua împreună și nu mai suntem stresați de cheltuielile zilnice ale salonului. Acum merge. E o satisfacție imensă să simți asta.

Anul acesta ați împlinit 2 ani de când v-ați deschis ușa pentru primii clienți – între timp ați avut fel și fel de proiecte demarate – care vă e cel mai drag?

Am organizat tot felul de ședințe foto, pentru că simțim nevoia să ne exprimăm după bunul nostru plac. Proiectul #whysoxirious a fost o explozie de culoare și ne-a provocat să ieșim din zona de confort. Ne-am distrat cu toate culorile posibile. A fost o nebunie! Nici nu ne dăm seama ce impact au culorile asupra noastră. Ce bucurie pot aduce. E pur și simplu fantastic!

Trenduri pentru noaptea dintre ani?

 Revelionul e aproape, iar singurul meu trend pe care îl recomand e no trend at all. Sigur că pot să încep să spun acum tot felul de combinații de culori, de idei inovatoare în materie de coafură dar mi se pare fără sens să fac asta. Fiecare coafură este personalizată de noi în funcție de foarte mulți factori: personalitate, cantitate par, rochie, forma feței, vârsta – și pot continua mult mai mult, spune Luiza zâmbind. Deci, să vin și să spun ce se poartă mi se pare superficial și foarte general.

Cum ne aranjăm părul pentru Revelion?

Sigur, de Revelion, toate clientele vor ca părul sa arate impecabil. Sunt cliente care își petrec noaptea dintre ani acasă sau la o cabană. Mă întreabă ce să facă cu părul singure? În primul rând să îl spele. Nimic nu e mai urât ca un par murdar pentru strică tot: ținuta, machiajul, tot. Să îl spele, să îl usuce cu capul în jos pentru mai mult volum, să îl prindă cu câteva ace de par lejer, pe ceafă, sau să îl ridice într-un bun (coc înalt și lejer) din care să scoată câteva șuvițe care să le încadreze fața. Sunt foarte multe variante. Le încurajez să experimenteze. Fără frică. It’s just hair! 😊

Dacă își doresc o schimbare de look, sfatul meu este sa vină să discute cu noi. Să nu meargă din impuls la primul market și să își cumpere o vopsea, care are o fată drăguță pe cutie. Am auzit asta de o mie de ori…”ața frumos arăta pe cutie”. Rezultatele sunt de cele mai multe ori dezastruoase. Și necesita mult efort (fizic și financiar) să repari astfel de greșeli. Așa că dacă nu poți scăpa de obsesia de a-ți face o schimbare de look, vino la noi și îți garantez că primești cele mai documentate și asumate sfaturi.

Pe noi ne găsești în incinta Fabricii de Sport, pe str. Tudor Vladimirescu, nr 50 sau pe Facebook și Instagram.

Cum arată tendințele noului an în materie de coafuri și culori pentru păr?

Întotdeauna moda vestimentară este cea care dă tonul. Da, inclusiv tonurile de culoare pentru păr. Am auzit cliente care mi-au spus că se poartă albastrul (culorile oceanului). Sigur, putem transfera culoarea anului pe par, dar aici lucrurile trebuie privite mai detaliat.

În materie de blond, se poartă acele old shades, acel Hollywood glam – adică, tonuri cremoase de blond, auriu lucios, accente castanii, strawberry blond (accente palide de roz). Deci ne aflăm în zona caldă a blondului, zona moale, pastelataă. Tonurile dure de blond pălesc, accentele de gri, verde, albastru le vom regăsi în părul brunet. Deci, pentru brunete, accentele albastre, cele dark-green, sunt binevenite. Culoarea granitului, saturată de pigmenți reci este aproape un must have pt brunete. Acestea adăuga și mai mult dramatism culorii închise. Cei de la Miu-Miu sunt primii fani ai acestui trend 😊.

Despre roșcat, așa cum este prezentat în ultimele prezentări ale marilor case de modă (ex. Gucci) numai de bine. Este acel roșcat arămiu, cu multe tonuri calde, aurii. Culoarea cărămidei arse, culoarea apusurilor portocalii, culoarea ținuturilor africane. Se mută din zona dură a roșului intens, spre o zonă mai domoală, mai aproape de natural.

În continuare tehnica de shading este în trend, o rădăcina mai intensă fiind binevenită. Decolorările parțiale de păr, pe care le colorăm cum avem chef și dispoziție, ramân o opțiune perfectă pentru clientele care preferă o continuă schimbare.

Multe, multe informații utile putem desprinde din gândurile transmise de către experții de la Studio XIX din Cluj-Napoca. Așa că nu ne rămâne decât să ne bucurăm de petrecerea din această seară și să le trecem pragul și în anul ce vine!

Share: