Tartă cu lime – rețeta unui desert simplu și delicios

Să începem săptămâna cu ce ceva dulce. Ești în căutarea unui desert ușor și răcoros care să te scoate din monotonia izolării? Sau poate cauți idei de rețete pe care să le încerci acum că stai acasă? Sau, poate vrei să pregătești ceva special de Paște și simplu de făcut în același timp? Răspunsul la toate aceste întrebări e Tarta cu lime (Key Lime Pie). Răcoritoare. Ușoară. Simplu de preparat! Așa că nu ne mai rămâne decât să ne punem la treabă!

Și ca să setez corect așteptările, această rețetă se poate prepara inclusiv de post, înlocuind câteva ingrediente. Ambele rețete sunt mai jos.

tartă cu lime

Ingrediente tartă cu lime

Pentru blat avem nevoie de:

  • 200g biscuiți simpli
  • 60g (eu am pus 3 linguri mari) de lungi de ovăz
  • 125g unt (sau unt de cocos dacă vrei să faci varianta vegetariană/ de post)

Pentru compoziție avem nevoie de:

  • 1 conservă lapte condensat (~400ml) / varianta vegetariană: 300g caju hidratat și dat prin blender, îndulcit cu3 linguri de miere/sirop de agave
  • 3 gălbenușuri de ou / varianta vegetariană: 3 linguri mari de unt de cocos)
  • 150g smântână
  • sucul de la 2 lime
  • coaja răzuită de la 1 lime

Pentru decor folosim:

  • Frișcă vegetală neîndulcită
  • Miere
  • Lime

Mod de preparare

Blatul: se amestecă în blender fulgii de ovăz și biscuiții până se fac pesmet, timp în care topim untul. Amestecăm ingredientele într-un bol și le punem apoi într-o tavă. Eu am folosit o tavă rotundă pe care am tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt. Compoziția se poate întinde cu mâna ușor umezită sau cu un pahar, având grijă să înălțăm și margini de 2 degete pentru tartă. Dăm totul la cuptorul încins (180C) și lăsăm 15 minute, până se rumenește blatul.

Compoziția: Mixăm ouăle (sau nucile blenduite de caju) și apoi încorporăm treptat celelalte ingrediente amestecând încontinuu cu mixerul la viteză mică. Lăsăm să se odihnească compoziția la temperatura camerei pentru 10 minute, iar apoi o adăugăm peste blat. Dăm totul la cuptor pentru încă 20 de minute.

Decor: Mixăm frișca vegetală cu mierea până obținem o compoziție consistentă. Tăiem câteva felii de lime. După ce scoate tarta cu lime din cuptor și se răcește jumătate de oră, adăugăm decorul (nu este o regulă aici, lasă-te purtat/ă de imaginație). Dăm totul la rece pentru 2-3 ore (însă ce-i drept, tarta e cel mai bună după ce stă măcar 12h la rece).

tartă cu lime

Sper că ți-a plăcut această rețetă și abia aștept să-mi spui dacă ai încercat-o și tu. Iar dacă vrei să comanzi fulgii de ovăz de la SanoVita (sau alte ingrediente, fie vorba între noi), nu uita să folosești codul lifestyle pentru 15% reducere.

Share: