Ingrediente friptură

  • carne de miel (am folosit pulpă, aproximativ 1,5 kg)
  • 6 căței de usturoi
  • 200g untură porc
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apă
  • foi de dafin
  • sare/piper/boia ardei dulce după gust

Necesar 

  • tavă pentru cuptor (am folosit una ceramică)
  • cuptor încălzit la 200C
  • folie de aluminiu
  • puțină pasiune și încredere în ceea ce faci

Cum se face friptura?

  • cureți carnea de grăsime (dacă are; în cazul în care îți place grăsimea de miel, poți să o lasă pe carne)
  • 4 căței de usturoi îi tai în jumătăți; împungi carnea din loc în loc cu un cuțit și îi pui în carne
  • 2 căței de usturoi se taie cubulețe mici, se amestecă cu sare, piper și boia de ardei dulce (opțional); se unge bine carnea cu acest amestec
  • se așează bucata de carne în tavă, se pune untură de porc pe ea și în tavă
  • se adaugă vinul, apa și foile de dafin
  • se pun la cuptor jumătate de oră cu folie de aluminiu; se întoarce carnea și se mai lasă 45min-1h cu folie
  • se scoate folia, temperatura de reduce la 180C și se mai lasă 20min carnea la rumenit

Când e gata friptura?

  • după aprox 2h de stat în cuptor sau
  • când intră ușor cuțitul în friptură sau
  • când e rumenă carnea

Sper să vp bucurați de acestă friptură fragedă de miel la cuptor. Aștept să îmi spuneți cum vi se pare.

Poftă bună!

Share: