Brioșe sărate – simplu, rapid și gustos

Știi momentele alea când deschizi ușa frigiderului și o închizi la loc? Și apoi mai faci asta de câteva ori. Parcă ai mânca ceva, dar nu știi ce. Așa că opțiunile-s următoarele: fie comanzi ceva, fie gătești ceva sau mergi și dormi. 🙂

Ei bine, pentru momentele în care vrei totuși să faci ceva de mâncare simplu, rapid și gustos, îți propun brioșele sărate.

Ingrediente

  • 2 căni făină
  • 3 ouă mari (sau 4, dacă sunt mai mici)
  • 2 linguri smântână
  • 200g cașcaval/ brânză (eu am folosit un mix de cașcaval și telemea)
  • 1/2 apă
  • 1/2 cană ulei
  • sare după gust
  • chimen (după gust)

Necesar

  • tavă de brioșe
  • cuptor încălzit la 170C
  • puțină pasiune și încredere în ceea ce faci

Cum se fac brioșele?

  • se pun toate ingredientele într-un bol
  • se mixează până la obținerea unui amestec de consistența mierii
  • se pune aluatul în tavă în formele pentru brioșe, iar după gust se poate adăuga cașcaval răzuit sau chimen peste compoziție

Când sunt gata?

  • după 15-20 de minute de stat în cuptor sau
  • când e rumen cașcavalul și au vatră brioșele sau
  • când pui o scobitoare în brioșă, iar aluatul nu se lipește de ea

Voi ce rețete similare faceți?

 

Share: