Brioșe sărate – simplu, rapid și gustos
Știi momentele alea când deschizi ușa frigiderului și o închizi la loc? Și apoi mai faci asta de câteva ori. Parcă ai mânca ceva, dar nu știi ce. Așa că opțiunile-s următoarele: fie comanzi ceva, fie gătești ceva sau mergi și dormi. 🙂
Ei bine, pentru momentele în care vrei totuși să faci ceva de mâncare simplu, rapid și gustos, îți propun brioșele sărate.
Ingrediente
- 2 căni făină
- 3 ouă mari (sau 4, dacă sunt mai mici)
- 2 linguri smântână
- 200g cașcaval/ brânză (eu am folosit un mix de cașcaval și telemea)
- 1/2 apă
- 1/2 cană ulei
- sare după gust
- chimen (după gust)
Necesar
- tavă de brioșe
- cuptor încălzit la 170C
- puțină pasiune și încredere în ceea ce faci
Cum se fac brioșele?
- se pun toate ingredientele într-un bol
- se mixează până la obținerea unui amestec de consistența mierii
- se pune aluatul în tavă în formele pentru brioșe, iar după gust se poate adăuga cașcaval răzuit sau chimen peste compoziție
Când sunt gata?
- după 15-20 de minute de stat în cuptor sau
- când e rumen cașcavalul și au vatră brioșele sau
- când pui o scobitoare în brioșă, iar aluatul nu se lipește de ea
Voi ce rețete similare faceți?
uuu, nice 🙂