Povești infinite cu tentă de parfum

Știai că un parfum poate să ne reamintească de oameni, locuri sau momente? E o licoare magică, făurită din ingrediente puse împreună cu drag, după rețete îndelung studiate. Și farmecul continuă incusiv după ce-l achiziționăm. Așa că hai să vedem cum ne bucurăm de magia parfumurilor pentru un timp cât mai lung și ce alte trucuri mai trebuie să știm despre acest capitol. Iar la final, te invit să faci cunoștință cu două parfumuri adăugate recent în propria colecție.

Cum alegem un parfum?

Când vine vorba de parfumuri, unul din lucrurile esențiale e să ne obișnuim cu terminologia. Știu că vorbeam de magie mai devreme, dar am evoluat, iar industria parfumurilor e o realitate. Și pentru a înțelege ce cumpărăm, e nevoie să folosim un limbaj comun.

De exemplu, există miresme mai concentrate sau mai puțin, care pot rezista câteva minute sau ore întregi. De asemenea, prețul va diferi în funcție de aceste criterii, uleiul de parfum fiind cel mai scump, iar spayul de cop cel mai ieftin. De menționat e că de cele mai multe ori în comerț găsim apă de parfum sau apă de toaletă – care sunt în esență ulei de parfum amestecate cu apă/alcool în diverse concentrații. Dintre cele două e important să alegem când avem posibilitatea apa de parfum, datorită calității sale.

Tipul produsuluiRezistențăConcentrație
Ulei de parfum ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Apă de parfum ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
Apă de toaletă ★ ★ ★ ★ ★ ★
Apă de colonie ★ ★ ★ ★
Spray de corp

Notele (aromele ingredientelor) din care e format parfumul se elimină treptat. Asta înseamnă că atunci când căutăm un parfum care vrem să miroasă a vanilie în timpul zilei, vom căuta ca vanilia să fie printre notele de bază, nu printre cele de vârf.

PersistențăComentarii
Notă de vărfSe simte imediat (primele impresii)
Notă de mijloc ★ ★Îi mai spune și heart notes
Notă de bază ★ ★ ★Apare după ~30 de minute de la aplicare

Iar când vine vorba de alegerea în sine a parfumurilor, primul pas în a ne da seama ce ne place e să încercăm. O notă aici – parfumurile sunt unisex, însă e drept că e făcut marketing diferit pentru femei și bărbați. Asta înseamnă că putem folosi absolut orice fel de parfum, indiferent de modul în care este marketat, atâta vreme cât simțim că ne reprezintă. Și dacă tot vorbim de a încerca – atunci când găsim o mireasmă care ne încântă, e ideal să o testăm pe piele deoarece se poate schimba considerabil pafumul în funcție de pielea fiecăruia.

Cum aplicăm un parfum și unde îl depozităm?

Recomandarea este ca parfumul să fie aplicat în zonele cu pulsații, care se mențin calde. Adică zona gâtului (în spatele urechii), încheieturile sau în spatele genunchilor (știu, e mai puțin comună aplicarea aici). Căldura și pulsul fac în așa fel încât parfumul să fie eliberat treptat.
Notă: după aplicarea parfumului nu e nevoie să masăm zona – de fapt făcând astfel, riscăm să distrugem parte din notele parfumului prea repede.

Când vine vorba de păstrarea parfumurilor – ținând cont că ele sunt valabile pentru o perioadă lungă de timp,e nevoie să avem un spațiu dedicat lor. Ferit de lumină, de abur și de căldură. Așa că fereastra sau baia sunt zone mai puțin propice pentru un parfum.

Parfumuri Infinite Love

Vă spuneam la începutul articolului că vă voi povesti despre cele mai recente parfumuri ale mele. Da, sunt de pe site-ul infinitelove.ro și sunt tare fericită cu alegerile făcute. Recunosc, când am fost nevoită să iau o decizie, m-am folosit de informațiile despre parfumuri pe care le-am împărtășit mai sus și m-am uitat la parfumurile pe care le am deja și notele care-mi surâd.

Cali cu note orientale

Baza acestui parfum o reprezintă vanilia, migdalul, moscul și santalul. Asta înseamnă că e un parfum ușor dulceag. Aromele sunt completate apoi de fructe (cocos, caise) și flori (iasomie și lăcrămioare).

Fiecare parfum de pe site are trecute notele de bază, persistența aproximativă și siajul (distanța de la care se poate face simțită aroma parfumului). Acestea vin în 2 formate diferite – 50ml și 100 ml – iar prețurile sunt mai mult decât accesibile.

Bali cu note florale

Parfumul are la bază moscul, cedrul și ambra, însă de cum îl deschizi poți să simți lămâia și mărul. E un parfum mai intim, fresh, care mă duce cu gândul la o zi senină de vară.

Cum am spus și mai devreme – contează cât de bine ne simțim cu un anumit parfum, iar nu marketingul care se face în jurul lui. Așa că tot ce pot să spun despre aceste parfumuri e că mă bucur în fiecare zi de unul din ele (recunosc, îmi place să mai și amestesc miresmele).

Iar dacă ești din Brăila, București, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sibiu sau Târgu Jiu și achiziționați un produs de minim 70 RON din magazinele fizice Infinite Love, înscrieți-te la tombola care îți poate aduce premii faine de tot (smartphones, SmartTVs și 3 city breaks). Ai timp până în 15 septembrie să faci asta!

Trucuri despre parfumuri

În loc de încheiere, mai vreau să las aici o listă cu câteva trucuri și comentarii despre parfumuri. Sper să ajute!

  • Pentru a persista mai mult parfumul pe piele, poți aplica înainte de acesta ulei de cocos, vaselină sau o altă cremă de corp..
  • Alternează parfumurile pe care le ai – îndrăznește să le folosești pe rând. Chit că știu că ai un preferat!
  • Nu agita sticla de parfum. Parfumul e menit să stea nemișcat, bulele de aer putând afecta în timp calitatea produsului.
  • Verifică valabilitatea parfumului. Acestea expiră de obicei în 2-3 ani de la deschidere/prima aplicare). Poate fi de ajutor o etichetă pe care să scrii data în care a fost deschis.

Tu cum îți alegi parfumurile și ce trucuri ai când vine vorba de ele?

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să îl împărtășești și cu cei dragi ție!

Share: