Povestea cu machiajul e ca și arta: uneori preferăm ceva simplu (minimalist s-ar numi azi) sau din contră, ceva extravagant și unde poate e nevoie de mai mult timp pentru a realiza opera respectivă. Uneori preferăm ceva light – ca acuarelele de exemplu – sau ceva robust, ca sculptura (atunci când ne tencuim fața cu diverse până ce nu ni se distinge fizionomia sub cei trei centimetri de makeup – bine, am exagerat puțin, dar cel mai probabil fiecare dintre noi am avut măcar un moment din acesta – cel puțin când am descoperit fondul de ten). Și la fel ca arta, și machiajul trebuie potrivit contextului – nu mergem la job cu smokey eyes.

Cei care mă cunosc știu că mă machiez relativ puțin și destul de rar (da, încă mai am zile în care mă spăl dimineața pe față și … considerând că mi-am luat doza de hidratare pe ziua respectivă, o zbughesc pe ușă cine știe încotro). Și totuși, sunt zile și zile, momente și momente – așa că hai să descoperim care-i treaba cu machiajul și când îl văd potrivit.

Un timeline al machiajului

  • Întâi nu știm că există conceptul de machiaj; apoi vedem oamenii mari – femei – din jurul nostru că se dau cu ceva chestii pe față (de obicei albastru sau verde și negru pe la ochi & roșu pe buze (sau alte culori apropiate, cunoscute doar de femei) – nu râdeți, așa era mai demult)
  • Dar creștem, și până să-l înțelegem cum funcționează, folosim machiajul ca să testăm. Știi adolescenții ăia (cum am fost și eu) care au impresia că un fond de ten = te scapă de acnee o dată pentru totdeauna? Da, normal că nu-i așa, dar spune-i asta unui adolescent oripilat că are cinci coșuri pe față și că văd și cei din jur asta! (de parcă ei n-ar avea!)
  • Apoi îl folosim pentru a da culoare (că începem să descoperim chestii mai complicate ca farduri sau blush-uri) și vrem smokey eyes și rainbow eyes și unicorni și magie și credem că am fost nascute să devenim makeup artists. Și ne lovește realitatea …
  • Mai apoi dăm de contouring și highlighters și creme de zi și creme de noapte și tipuri de ten și creme pentru tipul nostru de ten în funcție de zi și noapte 🙂 Și sunt momente când avem nevoie de toate astea, da-s mai rare fetelor – asta dacă cumva suntem ceva vedete/persoane publice (și băieților – că și voi purtați machiaj uneori, voit sau nu – dacă nu mă credeți vă invit să mergeți la o emisiune TV și vedeți voi cum ajungeți forțat în cabina de machiaj înainte de a apărea pe sticlă).
  • Și apoi vine perioada cu anti aging și ascunderea ridurilor și … asta ține ceva vreme!
  • Iar la final, foarte posibil să fim machiați pentru ultimul durm (spre unde o fi) 🙂

Machiaj cu farmec

Și totuși, am comparat machiajul cu arta și n-am făcut-o gratuit. E tot o artă și acesta și ne place să creăm. Și sunt momente cănd partea cu machiajul e o joacă inocentă, iar toate instrumentele și produsele de make up sunt jucăriile unui copil mare. Și-i fain că ne jucăm așa, atâta timp cât nu lăsăm niște cosmetice să ne definească și cât încă strălucim adevăratele noi sub machiaj.

Mai jos găsiți produsele care consider că acoperă toate necesitațile unui machiaj complet și trebuie să recunosc că apreciez produsele care au următoarele beneficii certificate: hidratare, protectie, rezistenta indelungata, matifiere. N.B. Noua gama de machiaj Gerovital Beauty conține toate cele menționate mai devreme, iar dintre toate cel mai mult mă atrage acest balsam de buze.

Când folosesc machiaj, cel mai frecvent ritualul meu e acesta (asta dacă ocazia/evenimentul nu cere altceva) + parfumul 🙂

Și poate contrar unor așteptări, susțin machiajul. Dacă pe tine ca om te face mai încrezător, sau te face să te simți mai bine – poartă machiajul cu care rezonezi în fiecare zi; de mai multe ori pe zi! Doar nu lăsa asta să te definească doar asta pentru că ești o persoană specială și e păcat să nu lași asta să se vadă; tocmai imperfecțiunile sunt cele care ne fac … perfecți. Așa că: artă, artă – cu măsură – măsura fiecăruia, bineînțeles!

Articol realizat  pentru Spring Superblog 2018

Share: