Povești cu miresme tentante – parfumuri îndrăgite de-a lungul timpului

Indiferent de perioada în care ne aflăm, un parfum spune multe despre noi.  Mai jos găsești esențele pe care le-am îndrăgit cel mai mult de-a lungul timpului și povestea din spatele lor.

Parfum de nostalgie

Hai să începem cu povestea primului parfum pe care țin minte că l-am luat din banii mei. Eram în liceu, început de clasa a XII-a. Singurele moduri de a avea bani pe atunci era să economisesc (gen mai dădeam skip la ujină, păstrând banii pentru altceva) sau să muncesc (fără să știe ai mei, că doar eram în an terminal și trebuia să mă concentrez pe bacalaureat).  Îmi plăcea mult informatica la vremea respectivă și mă descurcam binișor să fac pagini web. Colac peste pupăză: clasele de mate-info din ani terminali aveau de făcut proiecte (de obicei pagini web). Vezi și tu oportunitatea ce am zărit-o pe atunci? Hai să spunem că am muncit suplimentar și mi-am ajutat câțiva colegi cu proiectele. Contracost.  Și uite așa mi-am cupărat primul parfum: Paco Rabane – Lady Million (replica, că eram totuși elevă și cei pe care-i ajutam îmi erau prieteni).

Ideea-i că mi-am luat un parfum din banii mei și că l-am ales după preferințele mele de atunci.  Fructat, luminos și vesel, care persista (-ish, că doar era replică).

Parfumul studenției

În studenție călătoream mult, că doar avem timp (nu și bani, dar asta e altă poveste). Aveam o perioadă foarte activă, iar una din călătorii s-a suprapus cu ziua mea de nastere. Eram prima dată pe continetul Asiatic, iar la întoarcere, aflându-mă în duty free, am avut ocazia să-mi aleg un cadou. Acesta a fost (în sunet de tobe) – un alt parfum de la Paco Rabanne – Olympea. M-au cucerit iremediabil prospețimea lui învăluită în note clasice și m-a surprins un ingredient rar întâlnit: sarea. Am zis că mi se potrivește stilului de atunci, așa că părinții mi-au spus că-l pot considera cadou de ziua mea.  And that was it!

Esență de femeie

Am început apoi viața de adult, cu un job full time și cu alte proiecte în paralel, dar călătoriile încă fac parte din viața mea. Într-una din ele, am descoperit în urmă cu ceva timp parfumul care mă reprezintă acum: feminin și elegant, floral și fructat. Mă refer la Hugo Boos – The Scent Intense.

Tu ce parfum folosești acum și ce spune acesta despre tine?

P.S. În cazul în care tocmai ți-ai epuziat esența preferată, poți să o comanzi din nou de pe InfiniteLove.

 

Share: