Povestea dorului de ducă cu Andreea Cîra, co-fondator Adeona Wanderlust

Pe Andreea (sau Andre) am cunoscut-o în clasa a X-a la ONG – Olimpiada Națională de Geografie. O minune de fată și atunci, și acum – mereu cu zâmbetul pe buze și pusă pe șotii – doar, doar s-or molipsi și cei din jurul ei. Și adevăru-i că n-ai cum să nu faci asta! Ea și-a continuat pasiunea pentru acest domeniu și a transformat străbaterea munților într-o poveste cu dor de ducă numită Adeona Wanderlust. Pregătiți să o descoperim?

Introducerile cuvenite

Să facem cunoștință cu Andreea. 
Salut! (Ne spune cu un zâmbet mare, mare pe față!) În loc de introducere, am să-mi folosesc cartea de vizită, anume pasiunea pentru geografie. În jurul acesteia mi-am conturat activitățile până în prezent și planul e să fac asta și în viitor. Și aș mai adăuga că sunt un om liber, pentru că îmi transpun pasiunea în job și în viața de zi cu zi.

Care a fost parcursul tău profesional de până acum? 
Adică cu ce mă ocup, întreabă râzând? Ce-i drept, lumea mă întreabă des dacă lucrez ceva și adevăru-i că mi-aș dori ca măcar 20% din populația României să lucreze la fel de mult cât lucrez eu – cred că am fi departe așa.
Dar să revenim la întrebare – am studiat Cartografie în cadrul Facultății de Geografie de la UBB și de profesie sunt cartograf. Pe lângă asta, sunt co-fondator Adeona Wanderlust care face excursii cu dor de ducă în România și în străinătate. Și ce ne propunem e simplu: să aducem oamenii mai aproape de munte și de natură.

Ce faci în timpul liber? 
Nu fac mari diferențe între timpul liber și activitățile profesionale, deși în ultimul timp încerc să le diferențiez.
Cea mai faină și nobilă activitate pe care o desfășor când îmi permite prognoza meteorologică și timpul e zborul cu parapanta. Iar pe lângă asta, am început un proces fain de autocunoaștere și să investesc conștient mai mult timp în mine, în lectură și în a înțelege modul în care funcționăm ca oameni.

Adeona Wanderlust – povestea dorului de ducă

Ce e diferit la Adeona Wanderlust? 
Cred că ne diferențiează în primul rând pasiunea pentru oameni, pentru natură și pentru trăirile pe care le simțim la munte. Și tocmai aceste trăiri și experiențe faine vrem să le facem accesibile pentru cât mai multe persoane. Cu programele organizate de noi, vrem să aducem oamenii în natură și să oferim simplitatea pe care greu o mai găsim în orașe.
Muntele ne face mult mai umani și pot spune că prin programele Adeona Wanderlust fac oamenii să socializeze în adevăratul sens al cuvântului. De fiecare dată începem traseele individual, însă le terminăm o gașcă faină de prieteni, ceea ce e extraordinar. Cadrul natural susține interacțiunea dintre oameni – crede-mă pe cuvânt, de cele mai multe ori împărțim mâncarea unii cu alții pe traseu și ne ajutăm ori de câte ori e nevoie.

Pentru cine sunt activitățile organizate de Adeona Wanderlust? 
Ne adresăm în special grupurilor de adulți. Avem și câteva programe diferențiate pentru elevi în străinătate, dar practic agenția de turism e continuarea muncii bine făcute a unei alte firme din grup, Adeona Camps, care se ocupă cu tabere și excursii pentru copii la munte. Noi vrem să ducem povestea mai departe pentru copiii care au crescut, pentru oamenii mari care sunt ocupați și cu prea puțin timp să își planifice propriile excursii sau care nu au experiență pentru așa ceva.

Care e cel mai fain loc în care ai fost până acum cu un grup?
Sunt multe locuri superbe, atât în România, cât și în străinătate. În Elveția e frumos – Alpii Elvețieni oferă un peisaj extraordinar, sunt extrem de spectaculoși. Adesea postăm fotografii din călătoriile noastre și primim multe întrebări – dacă-s reale, dacă e nevoie de o anume condiție fizică pentru a ajunge acolo și așa mai departe. Ideea e că sunt foarte accesibili munții, chiar dacă peisajul pare unul grandios.

Cine alege genul acesta de vacanțe?
Persoanele care ne trec pragul sunt în primul rând preocupate de sănătatea lor, atât fizică, cât și psihică – spun asta pentru că aleg în mod conștient să-și petreacă timpul în natură, investind în ei de fapt. Nu sunt oameni care au performanțe în mersul pe munte sau doar tineri, din contră. Sunt de obicei oameni care petrec cel puțin 8h pe zi la birou, în orașe, și care vor să iasă pentru a se relaxa, a respira aer curat și a socializa. Și nu în ultimul rând, sunt persoane care după o excursie cu noi încep să simtă dorul de ducă – cred că asta ne unește până la urmă.
În primul rând Adeona Wanderlust organizează călătorii spre propria persoană și apoi alături de cineva.

Adeona Wanderlust picture madalina pintea blog interviu alpii austrieci
Alpii Austrieci

Privind spre viitor

Care e cel mai fain loc în care va ajunge Adeona Wanderlust?
Cred că unul din cele mai speciale locuri în care vom ajunge e Cordilera Andină din Peru. Se spune că e una din cele mai frumoase țări din lume și sper să simțim și noi pe propria piele această descriere.

Unde puteți fi găsiți online?
În primul rând vreau să spun că vrem să creștem comunitatea oamenilor care aleg să-și petreacă timpul liber cu dor de ducă! Cei care vor să afle mai multe despre activitățile noastre, pot găsi detalii site, pe pagina de facebook Adeona Wanderlust și pe grupul cu același nume.

În loc de încheiere, un mesaj pentru cei care ezită să facă genul acesta de activități?
Chiar dacă traseele par grandioase din exterior, e ușor și oricine poate să facă aceste trasee. Aveți curaj să încercați și genul acesta de activități pentru că suntem ființe sociale și sociabile. Farmecul și esența de a trăi stă în relațiile cu oamenii și la munte cred că se formează legături strânse!

Adeona Wanderlust picture madalina pintea blog interviu  hvala multumesc
Modul ei de a spune mulțumesc!

Share: