Crina Dodea – 101% sau nimic – de la hair designer la viața de familie
Inspirația de azi vine de la un arhitect al propriei vieți, un instructor al sutelor de cursanți din cadrul academiei sale de hairstyle pe care-i învață cu drag pe fiecare în parte și un designer al miilor de coafuri pe care le-a realizat de-a lungul timpului. Hai să descoperim povestea Crinei Dodea și să-i admirăm munca și arta. Se anunță o discuție despre vise transpuse în realitate prin muncă și determinare, presărate cu umor și împământenite în realitatea lumii de azi.
Ce găsești în articol?
Să facem cunoștință cu Crina Dodea – Crina, spune-ce câteva informații despre tine.
101% sau nimic. Sunt acea persoană care este implicată 101% în ceea ce face, atentă la detalii, bucuroasă că face într-o mare măsură doar activitățile care o împlinesc.
Sunt hairstylist, ador să mă joc cu orice tip de păr şi să îmi văd clientele fericite.
Mă străduiesc să fiu o mămică specială pentru fetița mea, o soție cât mai bună şi o prietenă de nădejde pentru cei din jur.
Sunt o mulțime de activități cele pe care le faci – cum îţi împarţi timpul?
Încerc să păstrez
un echilibru, dar am perioade în care mă implic mai mult profesional, sau am
perioade când simt nevoia să mă implic mai mult în viaţa de familie.
Iubesc să citesc, îmi place enorm să mă relaxez în apă, să călătoresc, să cos
şi încerc să mă organizez tot mai bine şi să mă premiez cu mai mult timp pentru
hobby-urile mele.
Povestea activității profesionale – Hairstylist și trainer la DreamArt Academy
Cum a început povestea ta cu coafura?
Povestea mea cu coafura a început când eram destul de mică, undeva pe la 5-6 ani cred. Mama mea mă ducea cu ea când avea programare la tuns şi eram fascinată de tot ce vedeam în salon. Ajungeam acasă şi mi se părea că deja ştiu şi eu să tund dacă am văzut acolo.
Prima mea experienţă a fost imediat după ce am ajuns de la salon acasă şi a venit un vecin (mai mic decat mine cu 1 an), şi l-am convins să mă lase să îl tund…oops, i-am tăiat bretonul cu foarfeca, fix de la radacină. Când a căzut părul jos mi-am dat seama că nu e ok ceva, dar nu ştiam ce să mai fac şi am trecut la păpusi, le-am tuns toate. O bună perioadă fugeam pe scări să nu mă întâlnesc cu tatăl vecinului meu de teamă că mă va tunde, asta mi-a transmis. 🙂
Din copilărie, îmi plăcea mereu să îmi realizez bucle şi foloseam foarte des tehnica moaţelor din ziare, cu care rămâneam în cap peste noapte. M-am perfecţionat de-a dreptu’ în acea tehnică şi ştiam că doar cu un anumit ziar îmi ieşeau aşa cum îmi doream. Şi am început să aranjez părul prietenelor atunci când mergeam la bunici, la discotecă.
Pe masură ce au trecut anii, când eram deja la liceu, am început să diversific coafurile, tehnicile şi începeam să îmi iau produse profesionale cum vedeam în saloane. Mereu întrebam de cursuri, unde se fac, ca sa îmi fac o idee şi la 20 de ani am facut primul curs de bază şi am rămas îndrăgostită de acest domeniu. Sunt 12 ani de atunci.
Cum arată o zi din viaţa ta?
Datorită faptului că de 4 ani predau şi cursuri de coafuri, mintea mea e mereu setată pe a crea conţinut educativ pentru persoanele care vor să înceapă acest domeniu sau hairstylişti care vor să înveţe tehnici noi.
Aşadar, dacă ar fi să mă rezum la o zi din viaţa mea, cel puţin în această perioadă: mă ocup de conturile de Social Media, urmăresc tutoriale şi eu la rândul meu, învaţ enorm despre marketing, promovare, dezvoltare personală, tot ce e necesar să pot da mai departe din ceea ce ştiu şi altora.
DreamArt Academy – cum ai pus bazele acestui concept? Cum arată în prezent?
Dream Art Academy este despre drumul pe care l-am parcurs eu şi despre valorile şi principiile mele la care ţin enorm, de exemplu: educaţia.
Am visat ani de zile să predau cursuri. M-am convins că e vital să visezi şi necesar să începi cu paşi mici, fix de acolo de unde eşti.
Îmi doresc că în cursurile mele, stiliştii să viseze. Vreau să îi ajut să fie îndrazneţi şi să îşi dea liber imaginaţiei, doar aşa pot face arta din munca lor.
De aici, DREAM ART ACADEMY prinde viaţa.
Vreau să se bucure de proces, de fiecare reuşită, iar ca rezultat, să aibă cliente fericite.
Acest concept are ca bază dorinţa mea arzătoare de a împărtăşi din experienţa mea şi altora. Fix acum 4 ani am programat primul curs care a avut sold out în 5 zile.
Am avut multe deplasări în ţară unde am predat cursuri de coafuri.
Pana acum, sunt peste 250 de hairstylisti care au participat la cursurile fizice organizate de academia Dream Art.
În urmă cu un an şi jumătate aproximativ, am început să lucrez la un proiect mare, crearea unui curs online destul de complex care urma să îl lansez în martie. Am muncit enorm la el şi când s-a instalat starea de urgenţă am crezut că îmi dă planurile peste cap…eram indecisă dacă să mai lansez cursul sau nu. Până la urma l-am lănsat şi a fost fix ceea ce aveau nevoie iubitoarele de coafuri.
La aceste perfecţionări se pot înscrie persoane cu sau fără experienţa, am avut chiar şi cadre medicale care vor coafa în weekenduri pentru evenimente şi care se descurcă fantastic, au trusa completă de ustensile, e incredibil.
În viitor voi îmbunătăţi acest proiect online care se desfăşoară o dată la 2-3 luni.
Până la înscrierea în curs, recomand înregistrarea la un minicurs gratuit pe care l-am creat pentru învăţarea unei coafuri solicitate în saloane şi persoanele care se înregistrează, primesc un tutorial full cu acea coafură şi multe alte trucuri & povestea mea. La acest minicurs s-au înregistrat peste 5000 de persoane pasionate de coafuri.
Ce efect a avut pandemia în ceea ce faci?
Evenimentele s-au anulat şi o parte din miresele programate pentru coafura din ziua nunţii, au schimbat data nunţii pentru anul 2021. Unele mirese au ales să facă starea civilă anul acesta şi au păstrat programările, dar clar domeniul beauty a fost afectat destul de tare.
Activitatea din online, webinariile live din cursuri m-au făcut să îmi menţin o stare pozitivă şi chiar dacă nu am lucrat efectiv cu multe cliente, dorul l-am mai stăpânit cu câte o şedinţă foto.
Faci şi coafuri pentru diferite evenimente? Unde poţi fi găsită pentru programări?
Da, ador miresele, dar nu le răsfaţ doar pe ele ci pe orice domnişoară/doamnă care doreşte un coafat, fie el de zi sau de ocazie, în timpul săptămânii sau în weekend.
Academia şi-a mutat activitatea într-o locaţie nouă, la intrare în Floreşti, în apropierea centrului comercial Vivo, pe str. Avram Iancu nr 404, jud. Cluj.
Perspective pentru viitor
Cum se imparte o viaţă profesională atât de activă cu viaţa de familie? Dar cu hobby-urile tale?
Îmi doresc să fac foarte multe lucruri şi nu mă plictisesc niciodată, habar nu am cum e să stai şi să nu faci nimic. Visez oarecum la o zi de genu’, dar nu ştiu dacă aş putea, sigur mi-aş gasi rapid ceva de făcut. 🙂 Am perioade în care insist pe viaţa profesională, apoi perioade când o las mai moale şi mă ocup mai mult de familie, nu am găsit echilibrul şi organizarea perfectă în toate ariile, consider că nu există şi că e ceva ce ţine de moment, de ceea ce vrei să faci şi în ce vrei să te implici.
Ador să citesc, ador cursurile de orice fel, pentru orice lucru pe care nu îl ştiu, îmi place să fac un curs, să ard etape şi să învaţ de la cineva care a parcurs toţi paşii şi mie îmi livrează ceva concret, testat, mă simt super caştigată când fac asta. Şi îmi fac timp mereu pentru cursuri.
Care-s cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat în această carieră şi ti-ar fi fost util să le cunoşti de la început?
Am învăţat să zic NU, de un an nu mai lucrez duminica şi înainte nu puteam refuza şi asta îmi bloca toate weekend-urile şi din păcate, eram uneori foarte obosită.
Am învăţat să pun preţ pe munca şi timpul meu şi înainte credeam că dacă adaug 5 lei la un serviciu, nu voi mai avea cliente.
Ce mesaj ai pentru cei care vor să înceapă acum o carieră în zona de beauty?
Să facă primul pas, să îşi învingă teama de necunoscut şi să testeze, să participe la primele cursuri şi să exerseze foarte mult, e posibil să descopere că această pasiune e menirea lor.
Mulțumim Crina pentru acest moment de inspirație, recunosc încep săptămâna cu zâmbetul pe buze și cu dorința de a face și a învăța lucruri noi.
P.S. Pe Crina o găsim online pe site-ul: www.crinadodea.ro și pe paginile de facebook și instagram aferente acestuia.
Leave a Comment