Paste cu speck și burrata – rețetă
De departe una din rețetele cu paste care e în topul preferințelor noastre! Atât de simplu de preparat și extrem de gustoase. Prima dată am descoperit aceste paste în Florența, la Trattoria Boboli, un mic restaurant de lângă grădinile cu același nume. Bine, recunoaștem, e locul unde am mâncat cel mai des în scurta noastră călătorie în Florența, atât de mult ne-a plăcut mâncarea de acolo. Și de atunci le tot preparăm și acasă, așa că e timpul să împărtășesc cu voi rețeta de paste cu speck și burrata.
Ingrediente pentru paste cu speck și burrata
Pentru 2 porții consistente (sau 3 potrivite) aveți nevoie de:
- 200g speck tăiat mărunt. Poate fi înlocuit cu kaizer sau altceva similar)
- 250g paste (de obicei folosim spaghete sau tagliatele)
- 1 cățel de usturoi
- 50ml vin alb
- 200g smântână de gătit
- 2-3 roșii mari
- burrata (o brânză similară cu mozarella în exterior și foarte cremoasă și moale în interior – consistența din interior seamănă cu cea a smântânii)
- sare și piper
Când vine vorba de a găsi brânza burrata, sunt douăă opțiuni, pentru că nu se comercializează în mod normal în supermaketuri:
- Găsiți o Bottega Italiana sau orice alt magazin local care vine (doar) produse specifice italiene. Aici se găsește tot timpul.
- Profitați de săptămâna italiană de la LIDL.
Mod de preparare
- Pastele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj; ne dorim un rezultat al dente.
- Punem speck-ul într-o tigaie aderentă. Nu folosesc ulei de obicei, pentru că se topește grăsimea și e sficient.
- Punem usturoiul tăiat mărunt peste speck și imediat adăugăm și vinul.
- Roșiile le decojim și le tăiem cuburi. Alternative e să folosim un robot de bucătărie/blender pentru a le mărunți.
- Peste speck, adăugăm roșiile. Le lăsăm să fiarbă 5 minute (putem folosi un capac pe tigaie).
- La final adăugăm smântâna de gătit, sarea și piperul după gust. În 2-3 minute sosul e gata și se pot adăuga pastele peste acesta.
- Lăsăm totul să se odihnească 5 minute și să se amestece aromele, tăiem brânza în două și pregătim pastele pentru a fi mâncate. Burrata se așează direct în farfurie, peste paste.

Care e rețeta cu paste pe care o preferi cel mai mult? Aștept sugestiile tale într-un comentariu!

Leave a Comment