3 lecții învățate la Academia de calitate

La începutul lunii septembrie, Universitatea Tehnică din București a găzduit Academia de Calitate. Cea de-a doua ediție a venit mână în mână cu două săptămâni în care zeci de studenți și viitori studenți ai Universității au participat la sesiuni de training menite să-i ajute nu doar în carieră, ci în viața de zi cu zi de după terminarea studiilor. Am fost bucuroasă să fiu unul dintre trainerii acestei ediții și vreau să împărtășesc cu voi detalii despre modul în care s-a desfășurat evenimentul, dar și ce am învățat în cadrul acestuia.

Academia de Calitate – București 2019

Pe parcursul unei săptămâni, studenții au venit la UPB pentru altfel de studii. Organizatorii – unul din ONGurile din UPB, au creat activități de cunoaștere și conectare, iar Fundația Leaders s-a ocupat de conținutul și livrarea sesiunilor de training.

Timp de patru zile, studenții au putut participa fie la sesiuni legate de antreprenoriat (programul livrat și de mine, numit: de la idee la rezultat) sau sesiuni despre prezentare și dobândirea abilităților necesare în această direcție.

Ambele programe au fost concepute în așa fel încât să aibă o mare componentă practică. Până la urmă, când vorbim despre educație non formală pentru adulți, vorbim despre experiențe. Și exact asta s-a întâmplat. În cadrul programului de la idee la rezultat, studenții au primit informații și instrumente necesare pornirii unei afaceri. Apoi au fost puși în situația creării unor business-uri pe care le-au prezentat ulterior.

Ce am învățat la Academia de Calitate?

Vă spuneam că am fost unul dintre traineri, însă cred că nicio experiență n-ar trebui să treacă pe lângă noi fără să învățăm ceva sau să reconfirmăm ceea ce poate știam deja. Așadar, din perspectiva de trainer, iată câteva lecții pe care le-am învățat sau de care mi-am adus aminte în cele patru zile de training.

Un scop bine definit este esențial

Atunci când intri într-un program fără un scop, șansele să-ți fie de folos programul respectiv sunt foarte aproape de 0. Dacă obiectivele pe care insiști să ți le pui sunt: ”Vreau să învăț ceva nou”, fără a defini ce e noul pentru tine într-un mod concret, la final va fi dificil să analizezi dacă așteptarea ta a fost îndeplinită sau nu.

Așadar, în orice program intri – pentru 2, 5 sau 60 de zile, setează-ți un obiectiv pe care să-l poți măsura la final într-un mod obiectiv.
Și îți mai spun un secret – faci asta pentru tine!

All in e o regulă de aur

Dacă ți-ai alocat timp pentru a fi acolo, atunci de ce să nu fii all in? Renunță la elementele care îți pot distrage atenția. Implică-te activ în fiecare exercițiu care îți e propus, exprimă-ți opinia, și construiește împreună cu celelalte persoane din sală.

Secretul programelor nonformale sau al sesiunilor de training e că poți învăța de la oricine, inclusiv de la colegii din sală. În plus, punând întrebări și fiind deschis, ai șansa să găsești răspunsuri la aspectele care te preocupă în mod real.

Interacțiunile ne pot face prieteni pe viață

Dacă unul din obiectivele tale la intrarea într-un program este să cunoști oameni noi, iar la final simți că asta nu s-a întâmplat, baby there’s no one to blame! Adică atunci când vrem să cunoaștem persoane noi, să ne extindem networkul sau poate să legăm noi prietenii, e nevoie de un prim pas. Iar așteptarea nu e un pas, cu siguranță.

Un program precum Academia de calitate un spațiu sigur. Așa că că go there, interacționează cu cei din jur, profită de pauze pentru a găsi puncte comune și a lega viitoare discuții de acolo. Totul e în mâinile tale, nu în ale celorlalți. Sau în cuvintele pe care le folosești.

Ai participat la programe de mai multe zile cu sesiuni de training? Cum ți s-au părut și ce ai învățat? Iar dacă nu, ce ți-ar plăcea să înveți în cadrul unei astfel de activități?

Share: