Probabil încă te bucuri de zilele libere. Adevăru-i că s-au contopit perfect zilele această într-o mini vacanță de primăvară. Momente faine alături de cei dragi. Bucate multe și gustoase. Reuniuni în jurul mesei. Hai, recunoaște că și la tine-i așa.

De când eram mică, ritualul de Paște este același. Pregătiri care începeau de joi sau vineri după masă. Ziua de sâmbătă era mereu cea mai agitată. Era ziua în care se transforma bucătăria și focul în cuptor se făcea de două ori. O dată pentru pască. Și o dată pentru miel. Mâncarea se făcea pentru toată familia, iar dacă mai rămânea loc în cuptor, veneau și vecinele cu 1-2 tăvi. Friptura la foc de lemen e cea mai gustoasă, se știe asta deja!

Tot la capitolul pregătiri intra și vopsitul ouălor. De când am învățat să nu le mai sparg atunci când le pun în ciorap, acestea au devenit reponsabilitatea mea. Și aici e o întreagă poveste. Cauți coji de ceapă (musai și roșie și galbenă ceapa). apoi treci la a da iama prin grădini după frunze – că vrei să iasă ouăle cu model. Și mai ai nevoie de ciorapi transparenți – ca sa legi ouăle în ei și să fixezi frunzele, cât timp se fierb. Faci magie cu toate astea și rezultatul final arată cam așa.

Nobila Casa – ajutor de nădejde pentru o masă de Paște impecabilă

Sărbătorile de primăvară n-ar fi cu adevărat săbărtori dacă n-am împărtăși cu cei dragi aceste momente. Și tare-mi place când se adună în jurul mesei familia, prieteni și oameni dragi. Iubesc să pregătesc fel și fel de bunătăți în bucătărie și mai ales să le expun într-un mod cât mai frumos pe masă. Și dacă se poate să asortez vesela cu anotimpul de afară, bineînțeles că fac asta. Nobila Casa îmi vine în ajutor de fiecare dată – nu se poate să intru în magazin și să nu observ ceva ce s-ar potrivi de minune pe masă. Iată mai jos o lista cu lucrurile pe care le-aș alege pentru masa de Paște.

Dintre toate cele mențioante, tu ce alegi să pui pe masă când ai oaspeți?

Share: