Mauritius – ce poți face în sud vestul insulei?

Turul insulei Mauritius se apropie de final. Am văzut ce au avut de oferit sud-estul, iar mai apoi nordul și estul insulei. Însă aventura nu era completă dacă nu am fi poposit și în sud vest. Așa că hai să vedem ce putem descoperi aici!

Templurile Hinduse din Grand Bassin

În Mauritius este un mix impresionant de religii, iar hinduismul este practicat de aproape jumătate din populație. Din acest motiv vei vedea din loc în loc pe insulă temple colorate și bogat ornamentate. Locul sacru pentru hinduși este Grand Bassin sau Ganga Talao. Bazinul Gangelui ar fi o traducere pentru acesta.

grand bassin mauritius ganga talao templu hindus

Ce se află acolo? Un complex de temple și statui ale zeităților hinduse, construit în jurul unui lac ce s-a format într-un fost crater vulcanic. Acesta se află chiar lângă Parcul natural Cheile Râului Negru.

grand bassin ganga talao mauritius lac sacru templu hindus

În trecut, hindușii veneau pe jos în acest loc și aduceau ofrande zeilor, pe face fie le puneau lângă aceștia sau în lac. Tradiția se păstrează și azi. Când am fost acolo, se pregăteau pentru o sărbătoare. Atmosfera era plină de viață, așa că în fotografii se pot vedea ritualurile lor sau statuile zeilor împodobite.

grand bassin ganga talao mauritius statuie hindusa hinduism hindi statue

Locul e înconjurat de păduri în care viețuiesc inclusiv maimuțe. Așa că dacă oprești în una dintre parcările din zonă, n-ar trebui să fie o surpriză prezența lor. 🙂

maimuta grand bassin mauritius monkey parcare

Dacă ești în zona Parcului Național Cheile Râului Negru, îndrăznește să traversezi regiunea. Drumul șerpuit te va purta de la culturi de ceai, la zona înaltă de unde vei putea admira pădurea și diverse cascade.

parcul natural cheile raului negru - mauritius - cascade - padure - natura

Ziua ce a urmat am urcat pe muntele Le Morne, însă locul e cu adevărat special, așa că i-am dedicat un articol întreg, motiv pentru care nu dau mai multe detalii aici.

Chamarel – pământul celor 7 culori și cascada

Pentru a ajunge în Chamarel, e nevoie să plătești un bilet de 6.5 euro pentru o persoană, însă își merită toți banii. Poți vedea aici cascada cu același nume și pământul în șapte culori.

Cascada are aproape 100m înălțime și este cu adevărat spectaculoasă. Iar cei care îngrijesc parcul în care se află au creat două locuri din care poate fi admirată (poți parca lângă ele).

cascada chamarel mauritius waterfall 7 colored earth pamant in sapte culori

Pământul celor șapte culori este o zonă din parcul Chamarel unde se află dune de nisip. În acestea se pot distinge șapte culori diferite, formate de-a lungul anilor datorită activității geologice (la bază e relieful vulcanic ce a intrat în contact cu diverși compuși chimici).

chamarel - mauritius - pamantul celor 7 culori - madalina pintea blog

Nu în ultimul rând, în acest parc mai sunt plantații de cafea și o zonă în care se află broaște țestoase gigantice care au zeci de ani.

Parcul de aventură Casela

O zi aici și nu-i suficient! Indiferent dacă ești adult sau copil, locul acesta e o bucurie! În primul rând ai șansa să vezi o multitudine de animale, ținute într-un mediu cât mai apropiat de cel natural. Și apoi poți interacționa cu ele. În funcție de ceea ce îți dorești să faci, prețul biletului poate să difere – însă e totul foarte fain explicat pe site despre asta. Experiența merită din plin.

Noi ne-am început ziua mergând pe tiroliene – cea mai lungă dintre ele are 400m și te poartă deasupra unei cascade cu o viteză considerabilă! Stai liniștit, înainte de a te urca pe ea, ai parte de instructaj. Apoi sunt câteva tiroliene mai scurte (aproximativ 100m) unde poți merge însoțit de cineva din echipa parcului, iar apoi vine proba tirolienei de 400m. 🙂

Am fost apoi să hrănim țestoasele gigantice – e incredibil cum se urnesc din loc și cum se mișcă.

hranit testoasa mauritius - broasca etstoasa gigant - parculd e aventura casela

La Casela sunt și feline și poți alege să le vezi în mediul lor natural sau să intercaționezi cu ele – adică să pui mâna pe leu! Noi am ales prima variantă. A constat într-un safari printr-un parc în care animalele erau în libertate (și noi eram într-o mașină cu gratii). Așa că am putut admira leii și tigrii după ce și-au luat masa (eram în siguranță!).

tigru alb in mediu natural, casela adventure parc mauritius, parc de aventura, safari

Au urmat apoi girafele. Le-am hrănit și pe acestea și a fost super! Sunt niște animale foarte amuzante. Mai ales când încearcă să mănânce ceva de pe jos. În plus, sunt prietenoase și mari!

hranind girafe, griafa in mediul antural, parc de aventura casela, mauritius

Ziua nu s-a încheiat fără a face și un safari în zona unde erau și alte animale. Struți, rinoceri, cămile, zebre și fel și fel de capre sălbatice de diferite dimensiuni. De văzut ai ce vedea, așa că îți recomand să fii acolo când se deschide parcul – noi așa am făcut și am plecat ultimii.

Flic en Flac

În loc de încheiere, am să las aici o fotografie făcută pe plaja din Flic en Flac (locul unde am avut ultima cazare în Mauritius). Ca idee, plaja aceasta se întinde pe aproape 6 kilometri. A fost o zi cu vânt puternic, însă am stat pe plajă și am admirat Oceanul Indian.

plaja flic en flac  mauritius oceanul indian madalina pintea blog

Mauritius, loc frumos, pe data viitoare!

Dacă vrei să afli și alte detalii despre insula Mauritius, citeste si articolul Mauritius – Cum ajungi acolo și ce poți vizita în sud est sau articolul Mauritius – ce poți vizita în nordul și estul insulei.

Share: