Neseser pentru călătorii – ce nu lipsește din el?

Mi-e tare dor de călătorit. Și până să mai pot împărtăși cu voi locații faine de pe glob în care am fost, azi vreau să vă împărtășesc și să vorbim despre unul dintre lucrurile pe care le iau cu mine atunci când călătoresc. Este vorba de un neseser cu medicamente și câteva obiecte foarte folositoare în caz de mici inconveniente sau accidente.

De ce folosesc un neseser pentru medicamente?

Îmi place să am mereu la îndemână soluții așa că un neseser în care să pun câteva obiecte care să mă scape de probleme îl văd indispensabil. Indiferent că mă pregătesc pentru o călătorie de două zile sau de două săptămâni, faptul că am o trusă gata pregătită, de dimensiuni mici, care să-mi încapă în bagaj poate fi salvatoare de vieți (la propriu uneori!).

Nu, acesta nu-i un îndemn să faci stocuri de medicamente pe care nu le-ai mai folosit și apoi să le iei cu tine în călătorii. Mai degrabă e o recomandare ce vine și cu un oarecare confort menit să reducă anxietatea atunci când călătorești, dar și să te ajute să ții sub control anumite probleme de sănătate.

Ce conține un neseser de călătorie?

Am să încep cu o versiune standard, ce poate fi pusă chiar și în poșeta de zi cu zi sau atunci când suntem plecați în mici escapade de câteva zile. O vizită peste weekend într-o altă localitate, un city break, ceva ușor. În cazul în care e nevoie de o perioadă mai lungă de timp sau dacă sunt implicate activități sportive, mai sunt câteva lucruri de adăugat.

neseser unsplash
Sursa: unsplash.com

1. Medicamente necesare

În cazul în care ai o boală funcțională, cu care ai învățat să trăiești de mult timp și urmezi un tratament în mod consecvent pentru a o ține sub control, probabil că este o serie de medicamente de care nu te desparți. Ei bine, acestea ar trebui să fie primele pe care le pui în neseser. Pentru mine acestea sunt medicamente anti-acide (Maalox, Gaviscon, Pepsane). Pentru tine poate fi vorba de orice altceva.

Tip: pune cu tine doar medicamentele de care ai nevoie pentru perioada în care ești plecat; scoate-le din cutie și pune doar blisterul de care ai nevoie.

2. Medicamente opționale

Din neseserul meu nu lipsesc următoarele medicamente OTC – care se pot achiziționa fără prescripție medicală.

  • 1-2 plicuri de pubere care tratează simptomele gripei și răcelii. Se dizolvă ușor în apă fierbinte și te ajută să te pui pe picioare.
  • un blister No Spa. Îl folosesc pentru durerile abdominale, menstruale sau pentru dureri de cap.
  • un blister Claritine. Util pentru erupțiile cauzate de alergii.

Vreau doar să punctez că acestea se iau la nevoie, potrivit instrucțiunilor medicului sau farmacistului, iar atunci când avem îndoieli, e recomandat să punem întrebări persoanelor avizate!

De asemenea, medicamentele menționate mai sus le folosesc de ani de zile, iar prima dată le-am încercat la recomandarea specialistului. În cazul în care folosești altceva, bineînțeles că e recomandat să le iei cu tine pe cele cu care e obișnuit organismul. Mama avea o vorbă: nu încerca rețete noi de prăjituri de sărbători. La fel e și cu medicamentele, nu testa ceva nou, mai ales când mergi într-o călătorie.

3. Alte obiecte utile

Pe lângă medicamente, în neseserul meu se mai găsesc următoarele, care ajung să mă scape dintr-o mulțime de situații neplăcute:

  • dezinfectant (îl foloseam și înainte de pandemie)
  • mască de protecție (am inclus-o odată cu pandemia)
  • plasturi
  • absorbante

4. Itemuri extra pentru călătorii lungi

În cazul în care urmează să fii plecat pentru mai mult de câteva zile sau plănuiești să practici un sport, s-ar putea să-și prindă bine și:

  • Comprimate ce combat răul de mișcare (foloseam emetostop pentru asta)
  • Fașă elastică, pe care o poți găsi de Black Friday la Farmacia la Pret Mic. Este extrem de utilă în cazul în care îți forțezi membrele în urma practicării unui sport.
  • Vitamine care te ajută să te refaci după depunerea unui efort constant.

Cum faci rost de cele necesare pentru neseser?

Lista de mai sus nu este exhaustivă. Totuși, sper că ai reușit să-ți faci o idee despre ce fel de obiecte iau cu mine în acest neseser. Sper să-ți fie de folosi si să o personalizezi la rândul tău în așa fel încât să se potrivească nevoilor tale.

Azi e foarte simplu să ne formăm o astfel de trusă sau să o completăm cu cele necesare. Tot ce trebuie să facem este să apelăm la o farmacie online, să punem tot ce avem nevoie în coș iar apoi să așteptăm să ne aducă un curier comanda. Farmacia la Preț Mic este unul dintre acele locuri de încredere, care și-au propus să ne aducă în față produse de calitate și de încredere la prețuri accesibile.

Tip: În cazul în care tai blisterele pentru a ocupa mai puțin loc, ai grijă să lași mereu partea cu data expirării. În acest fel vei ști când e cazul să înlocuiești medicamentele din trusa ta. Da, și medicamentele expiră!

Tu ai un astfel de neseser? Dacă da, ce anume nu lipsește din el și unde obișnuiești să îl iei cu tine?

P.S. Stay safe!

Articol scris pentru concursul de blogging creativ SuperBlog.

Share: