Încălțăminte ce trece testul timpului

Probabil ai văzut recent o tendință printre ultimele articole în care vorbim despre stil vestimentar, că am pus tot mai mult accent pe ideea de garderobă ce trece testul timpului. Ei bine, încălțămintea nu face excepție de la acest principiu. Din contră, aș spune că-l întărește. Așa că înainte de a cumpăra o pereche nouă de încălțăminte, ia în considerare următoarele principii.

Paleta de culori

Unul dintre cele mai utile aspecte în alcătuirea unei gardorobe coerente este alegerea unei palete de culori care să te reprezinte. În principiu câteva tonuri și culori de accent care merg bine împreună. Înainte să alegi încălțămintea, asigură-te că te gândești la culoarea care să se potrivească cu ținutele tale și cu garderoba la care aspiri (poate nu neapărat la cea pe care o ai acum în șifonier).

red and white plastic cups

Stilul de încălțăminte

Acum că am restrâns căutarea la o paletă de culori, propun să restrângem și mai mult la un stil anume. Cum ne dorim să fie garderoba noastră? Clasică și atemporală? Neobișnuită? Elegantă? Funky? Orice încălțăminte pe care o alegem ar trebui să reflecte acest stil. Așa că în funcție de acesta, putem decide dacă avem nevoie de o pereche de ghete, niște cizme sau doar niște pantofi. Bineînțeles, și anotimpul joacă un rol important, pe lângă formatul dorit al garderobei.

Modul de utilizare

Aici s-ar putea să apară scepticismul, însă ia în calcul cum vei dori să folosești încălțămintea pe care vrei să o utilizezi. Este vorba de un pantof de ocazie, de care ai musai nevoie? Sau e o pereche de încălțăminte pe care să o utilizezi zi de zi? În funcție de aceste criterii poți ajunge să fii atent la materialul din care e confecționată încălțămintea și îți poți stabili un buget orientativ.

Atenție la capcane. Poate ai nevoie de o pereche de ghete pe care să le folosești în timpul iernii și vrei să îți achiziționezi ceva foarte îmblănit. Dacă stai mai mult timp în birou și mergi prea puțin pe jos cu ele, s-a putea să fie nevoie să revizuiești grosimea căptușelii interioare, altfel riști să ai parte de o iarnă prea călduroasă.

De unde facem cumpărături?

Online, e primul răspuns ce-mi vine în minte. Bineînțeles, sunt o mulțime de magazine ce ne pun la dispoziție numeroase modele din care să alegem.
Cea mai nouă comandă de încălțăminte făcută de mine a fost pe modlet.ro.
Nu numai că am putut căuta aici și filtra întreaga colecție în funcție de criteriile menționate mai devreme, dar am găsit și produse de calitate, făcute din piele și lucrate atent, care să poată trece cu brio testul timpului. În plus, când vine vorba de buget, am găsit produse pentru toate buzunarele!

încălțăminte

P.S. Stai cu ochii pe site, mai ales că vine Black Friday! S-ar putea să găsești piesa lipsă din garderoba ta chiar aici!

Share: