Ghid de achiziționat pijama de damă

Mi-s dragi tare pijamalele. Bine, cred că-i cel mai comod articol de îmbrăcăminte din lume! Sau cel puțin poate fi, dacă îl alegi în mod corespunzător. Azi despre asta vreau să povestim, așa că hai să facem deep dive în subiect și să vedem care sunt aspectele de care-i nevoie să ținem cont atunci când vrem să achiziționăm o pijama de damă.

pijama de damă

O pijama de damă perfectă – ghid de achiziție

Ghidul acesta sper să-ți vină în ajutor indiferent dacă ești o femeie care nu se poate decide din cauza multitudinii de oportunități existente pe piață sau dacă ești un bărbat în căutarea unei pijama de damă pentru femeia din viața ta.

Mergem mai departe cu premisa că ești femeie. Iar dacă ești bărbat, răspunde la întrebările de mai jos din perspectiva persoanei pentru care vrei să cumperi cadoul.

Confort

Ce face o pijama cu adevărat confortabilă pentru tine? Are guler sau croi rotunjit la baza gâtului? E cu nasturi sau fără? Pantalonii au elastic sau șnur? Cât de permisiv este elasticul?
Răspunde la toate aceste întrebări pentru că o pijama face parte din rutina de somn și nu cred că mai e nevoie să subliniez importanța acestuia sau rolul pe care-l are confortul pentru o bună calitate a somnului.

Material

Ca toate articolele de îmbrăcăminte, și pijamalele vin într-o mulțime de forme și țesături. Și materialul din care sunt confecționate contează! De ținute minte când alegi o pijama de damă:

  • Bumbac – material ușor ce lasă pielea să respire, însă nu izolează căldura la fel ca materialele sintetice. Reține apa, așa că nu se recomandă în cazul persoanelor ce transpiră noaptea.
  • Mătase – material ușor ce are rol termoregulator (încălzește corpul când e rece și îl păstrează răcoros când e cald). Este extrem de moale și de fină, însă are un preț mai ridicat.
  • Flanel – călduros, perfect pentru lunile de iarnă. Vestea bună e că și lasă pielea să respire.

Mărime

În cazul în care cumperi sau comanzi o pijama de damă, asigură-te că dimensiunile tale se potrivesc unei mărimi din tabelul brandului de la care faci achiziția. O pijama lejeră oferă corpului libertatea necesară de a se mișca în timpul somnului, pe când una strâmtă va deveni incomodă.
În plus, nu uita să alegi croiul potrivit siluetei tale.

Anotimp

Bretele sau mânecă lungă? Cămașă de noapte sau pantaloni? Pantaloni lungi sau scurți? Ia în considerare anotimpul pentru care îți achiziționezi pijamaua. Nu spun să-ți iei una tot la 2 luni (nu se schimbă anotimpurile atât de repede). Spun însă că-i important să alegi ceva de calitate, care să-ți aducă confortul necesar în lunile friguroase și în cele călduroase.

Culori & Design

Culorile ajută la intrarea în anumite stări de spirit sau la menținerea acestora. Prin urmare alege o pijama de damă care să te reprezinte, într-o culoare care să-ți aducă liniște sau bucurie înainte de somn. Mai mult, acum pijamalele au fel și fel de printuri, așa că putem alege ceva care să se potrivească cu personalitatea noastră.

#myChoices

Acum că avem la dispoziție criteriile pentru a achiziționa o pijama de damă, vreau să vă ajut puțin la capitolul inspirație. Mi-am comandat la începutul lunii ianuarie de pe lady-line.ro o cămașă de noapte Nostalgic Love și sunt super încântată de ea. Am ales o pijama cu mânecă lungă, într-o culoare nude, care să mă facă să mă simt chic chiar și atunci când dorm! Iată câteva motive pentru care îmi place atât de mult:

  • bumbacul dens din care e confecționată lasă pielea să respire
  • țesătura se păstrează frumos în timp (inclusiv după mai multe spălări)
  • mărimea nu s-a deformat datorită purtării/ spălărilor repetate

Recunosc, din Cluj-Napoca în Oradea și până la Milano, am luat până în prezent peste tot această pijama cu mine. Am rulat-o și am pus-o în bagaj de fiecare dată.

Și pentru că îmi e mereu frig la picioare, am ales și acești șoșoni (cizme de casă din lână naturală) care să-mi țină de cald. Și pe aceștia îi folosesc zi de zi – că gătesc sau citesc, îi am mereu în picioare! După aproape două luni de utilizare, sunt la fel de pufoși în exterior și cred că au fost o alegere tare inspirată. (Recunosc, șoșonii nu i-am luat cu mine în călătorii, dar asta e doar pentru că ocupă mai mult loc 🙂 ).

Sper să vă fie de ajutor aceste informații când vă achiziționați o pijama, fie ea de damă sau de bărbați (da, criteriile se aplică – chit că poate prioritatea acestora pentru sexul masculin e diferită). Pe lady-line.ro găsiți pijamale, papuci și lenjerii pentru toată familia, așa că aruncați o privire – poate găsiți item-ul perfect chiar acum!

Ce părere ai de articolele pe care le-am ales și care sunt criteriile pe care le iei în considerare când îți alegi pijamaua? Scrie-mi într-un comentariu.

Share: