Elements of Beauty – despre noutăți în beauty și provocări în antreprenoriat

Continuăm seria interviurilor cu dovada că se poate să deschizi o afacere și în România, într-un oraș de provincie. Și nu oricum, ci demnă de standare din afară.

Hai să începem cu introducerile!
Suntem Adrian și Georgiana Horotan, un tânăr cuplu din Satu Mare, antreprenorii din spatele conceptului Elements of Beauty. Vrem să ne clădim un viitor frumos și să ne afirmăm în domeniul în care profesăm – beauty. Prietenii ne caracterizează ca fiind două persoane pozitive și mereu cu zâmbetul pe buze.

Cum ați căpătat experiență în domeniul în care activați?
Am intrat în domeniul beauty în urmă cu cinci ani, însă ultimii doi ani și-au spus cuvântul în formarea noastră profesională. În această perioadă am profesat și am învățat mult în unul din saloanele de top din Londra.

Cum v-a venit ideea deschiderii unui salon?
Văzând calitatea serviciilor oferite în Londra și profesionalismul demonstrat de persoanele din salon, am decis să ne întoarcem în orașul natal și să deschidem propria afacere. Ne-am dorit o afacere care să se diferențieze tocmai prin aceste aspecte. Așa s-a născut ideea de Elements of Beauty.

Deschiderea unei afaceri în Satu Mare

Care sunt pașii pe care i-ați parcurs pentru a deschide salonul și ce v-a surprins cel mai mult în acest proces?
Pentru deschiderea oricărei afaceri e nevoie de foarte multă răbdare. Poate părea suprinzător, însă sistemul administrativ vine la pachet cu o mulțime de provocări, așa că răbdarea e cheie. Apoi urmează dorința de a realiza ceva, de a-ți vedea visul împlinit.
Cel mai tare ne-a surprins în acest proces procesul în sine sau absența unei modalități ușoare de a-ți deschide o afacere. Ne-am lovit de răspunsuri incomplete sau de eternul: ”de asta de ocupă colega”. Au fost puține cazuri în care am reușit să finalizăm ce ne-am propus făcând un singur drum la una din instituțiile statului. Însă cu răbdare și perseverență, le-am soluționat pe toate. Și cu sprijin (moral/sfaturi) din partea familiei și a prietenilor.

Ce sfaturi aveți pentru cineva care își dorește să își deschidă un business în Satu Marre?
În primul rând e nevoie să fiți organizați și preventivi. Și asta se aplică indiferent de locația din țară în care doriți să vă deschideți afacerea. Asigurați-vă că fiecare înțelegere pe care o aveți cu viitorii colaboratori e realizată în scris. Agreată și semnată de ambele părți implicate, bineînțeles. Treceți totul în aceste documente/contracte, până la cele mai mici detalii. De la termene de finalizare a serviciilor sau livrare a mărfurilor, până la costul acestora și moneda în care a fost agreat contractul.
În plus, creați-vă un plan pentru lansarea afacerii, însă aveți în calcul faptul că unele activități pot fi încheiate mai devreme sau din contră, pot fi întârziate. Încercați să găsiți din timp planuri B, C etc pentru astfel de situații. Vorba aceea: better safe than sorry.

Elements of Beauty

Prin ce se diferențiează salonul pe care l-ați deschis?
Ne dorim ca vizita la salon să fie asociată cu un moment de răsfăț și relaxare, în detrimentul unei vizite ce are carcter de musai. Așadar, persoanele care ne trec pragul pentru a beneficia de serviciile noastre (coafură, frizerie, make-up, extensii de gene sau stilizare a sprâncenelor) beneficiază de o bautură de la mini-barul salonului si de un masaj capilar de relaxare înaintea serviciilor de coafor și frizerie.

Unde poate fi urmărită activitatea salonului și cum se pot face programări?
Postăm des pe rețelele de socializare rezultatele muncii noastre – atât pe pagina de Facebook Elements of Beauty, cât și pe cea de Instagram. Celor care își doresc să se relaxeze și să se bucure de serviciile noastre în cel mai nou salon din Satu Mare le stăm la dispoziție pentru programări – telefonic și prin aplicația Nova Booker.

Ce alte provocări cu care se confruntă antreprenorii de azi ai întâlnit?

Dacă ți-a plăcut acest articol, spune-le și prietenilor tăi sau susține-l printr-un like sau share. Iar dacă vrei să mai descoperi și alte poști cu omaeni faini, s-ar putea să găsești ce cauți la rubrica de interviuri a blogului.

Share: