O garderobă ce a trecut testul timpului

La întrebarea ”Ce n-ar trebui să lipsească din nicio garderobă?”, recunosc că am stat și am cugetat. Și am cugetat. Păi cum, mă pun eu acum să analizez ce e la modă, ce-a fost și nu mai este și tot așa? Sigur pot să-mi folosesc spiritul analitic și altfel. Așa că m-am uitat într-o arhivă cu fotografii personale din ulitmii 10 ani. Răspunsul la întrebare l-am găsit acolo, căci în multe poze se repetau elemente vestimentare cheie. Așadar, din punctul meu de vedere, iată zece produse care mi-au fost alături timp de ani întregi, purtate prin lumea largă și pe care le recomand cu drag pentru garderoba oricărei fete/femei.

1. Ia moștenită de la mama

Îmi plac atât de mult costumele tradiționale! Cred din suflet că frumusețea lor spune multe despre noi ca și popor. Din acest motiv, și pentru că e moștenită de la mama, această ie este o piesă de rezistență pentru garderoba mea. Răspunsul la întrebarea ce-ți trece prin gând e da, a purtat și mama ia când era de-o seamă cu mine.

2. Jeanșii preferați

Adică ăia care te definesc. Cei pe care-i alegi și într-o zi ploioasă, și când te simți fabulos. Simpli, tăiați, skinny, evazați, verzi, negri sau roz. Adică fix blugii care-ți plac cel mai mult.  Cei în care te simți în largul tău. 

3. Cizmele ce-ți fac picioarele să plutească

Să ne înțelegem, le cumperi dintr-un magazin de încălțăminte, nu de pe Aleea Diagon (referință la Harry Potter). Ce e special la acestea e comoditatea și lejeritatea cu care te miști în ele. În viziunea mea, cizmele acestea sunt joase, din piele întoarsă, în culorile pământului și pot fi ușor asortate atât cu o fustă/rochie elegantă, cât și cu pantaloni.

4. Sacoul nelipsit de la evenimente

Un sacou negru sau (inserează aici o culoare în care te simți elegantă și încrezătoare). Fie că mergi la o conferință, un eveniment desfășurat în timpul zilei sau îl iei pe tine la o cină, un sacou nu te va dezamăgi niciodată. P.S. S-ar putea să simți chiar și un boost de încredere când îl porți.

5. Pantalonii călători

Lejeri, insesizail dacă sunt șifonați sau nu, în culori pale sau vibrante. Sunt pantalonii aceia practici dacă ar fi să-i definim într-un singur cuvânt, pe care-i iei cu tine peste tot. Am și eu câteva perechi care se încadrează perfect în acest peisaj. 

6. Tricoul cu brandul preferat

Convețional sau mai puțin, tricourile brandului cu care te identifici sunt un must have. Știi tu, pentru zilele acelea când te pregătești în grabă pentru ziua în curs. Pentru mine acest brand se identifica cu un ONG; so what? Cine a spus că acest brand trebuie să fie un nume cunoscut din zona fashionului?

7. Jacheta ce nu te lasă la greu în zilele geroase

Alternativa mea la palton este jacheta cu glugă. Hey, știm cu toții că iarna poate fi super friguroasă în România. Dacă mai testăm și Danemarca sau Rusia la capitolul frig, am face bine să fim pregătiți. Așa că o astfel de  jachetă e musai în cazul ăsta.

8. Cardiganul în culorile pământului

Modul meu preferat de a folosi tricourile în timpul toamnei este să iau un cardigan peste ele. Iar cele în culorile pământului am impresia că se asortează cel mai ușor. Unde mai pui că-s practice și ușor de transportat?

9. Rie-rie pălărie

Se spune că atunci când purtăm pălării suntem mult mai încrezători. Așadar, scoate și tu mai des pălăria din garderobă la o plimbare (fie ea și imaginară). Plus că, știi vorba aceea din popor: ”Cine n-are clop, să-și cumpere!”.

10. Geanta simpatică

O femeie n-are niciodată suficiente genți/poșete/ghiozdane/borsete/plicuri etc în garderoba sa. Ai prins ideea. Dar o geantă versatilă, ușor de luat peste tot e musai de avut. La mine asta se traduce într-o geantă cu motive tradiționale, care a văzut și estul și vestul Europei.

Dragelor, voi ce articole aveți în garderobă care simțiți că pot trece oricând cu brio testul timpului?

Articol scris în cadrul competiției Super Blog.

Share: