Din provocările unui manager de proiect

Să începem cu începutul: cum mi-a ajuns în mână cartea Din provocările unui manager de proiect. Eram la o conferință unde Simona urma să aibă o cuvântare – făceam parte din audiență. Așteptam să o văd pentru că-i știam stilul și îmi plăcea. Simona a dat din casă niște idei tare faine, iar la final a vrut să interacționeze cu cei din sală, așa că a urmat o întrebare și un premiu (cartea).

Prima dată am întâlnit-o pe Simona la un training de management al conflictelor și chit că a fost tehnică întrevederea, a presărat-o cu glume și povești comice, dar cu tâlc, așa că ne-a cucerit. Acuma o să ziceți că am primit cartea pe pile, dar dintre atâția cursanți chiar credeți că un trainer îi ține minte pe toți? Dar să revenim la carte și vă spun mai multe despre ea.

Personaje principale

Gogu – sufletul acestei cărți. E un manager de proiect care trece prin fel și fel de întâmplări atât de des întâlnite la locul de muncă. Ce-i fain e că intervine frecvent în carte și familia lui Gogu: soția și fiul. Aceștia ne pun în față situații întâlnite în familie care ne fac să privim cu alți ochi (mai toleranți) ce se întâmplă acasă.

Mișu – ardelean fain, manager de proiect și el, coleg cu Gogu. Ne amuză mereu cu calmul său și modul propriu de a aborda diverse situații.

Șefu – mai are nevoie de prezentare? 🙂 Poate doar de o precizare: nu este polițistul rău în toată schema, ci o persoană experimentată care vrea binele echipei sale.

Stilul cărții

Cartea-i împărțită în 25 de întâmplări cu tâlc. Fiecare prezintă un tumult profesional (diferențe de comunicare, diferențe culturale, etc.), are o parte amuzantă și bineînțeles o lecție sau ceva de luat aminte. E ușor de citit și digerat și în plus te pune pe gânduri. Și până la urmă nu ăsta-i unul din rolurile unei cărți? Să ne mai pună și pe gânduri.

Lecții învățate de la un manager de proiect – Gogu

  1. În funcție de rolul din companie, vor exista perspective diferite față de același subiect. E normal!
  2. Diferențele culturale ajung să fie esențiale în mediul de afaceri. E nevoie să le studiem înainte de a ne arunca în ocean (fără să știm înota).
  3. Vaca ne dă … balegă! Restul (lapte, carne) luăm noi! Așa că-i important și în mediul business să nu așteptăm să cadă totul din cer.
  4. Și altele – te invit să le descoperi

Ce spui, te tentează să o citești?

 

 

 

Share: