De la casă la acasă – cum facem transformarea?

Recunosc, din martie de când lucrez de acasă ies foarte rar din apartament. Dacă nici vremea nu este frumoasă sau dacă e ziua e foarte plină, nu ajung nici pe balcon, așa că trec 2-3 zile sau chiar mai multe fără să ies la aer. Știu, nu-i ideal, tocmai de aceea am ajuns la o concluzie des întâlnită în ultima perioadă – îmi doresc să stau la casă. Mai mult, îmi doresc să transform această casă în acasă. Așa că acest articol vine cu sugestii pentru oricine se află în situația de a se muta la casă; știu sigur că-mi va fi util când va fi cazul să fac la rândul meu această schimbare.


Acasă este cel mai frumos cuvânt din câte există.

Laura Ingalls Wilder

Când vine vorba de alegerea unei case, azi avem multe opțiuni la îndemână. Putem alege să fim aproape de procesul de construcție al casei, sau putem opta pentru versiunea de case care se vând semifinisate. Ultima variantă este cea care îmi surâde cel mai mult – am procedat la fel și cu apartamentul și recunosc, m-am bucurat de întregul proces de personalizare ala cestuia. Așa că odată găsită casa, nu rămâne decât să o transformăm în acasă!

Cum găsim casa potrivită?

Trăim înconjurați de tehnologie, așa că asta ar trebui să ușureze procesul, nu-i așa? Câteva ore de căutat pe Pinterest și am putea avea o imagine clară cu ce fel de casă căutăm.

Ei bine, recomandarea mea e să începem puțin diferit – promit că ajungem și la Pinterest! Sunt câțiva pași pe care e nevoie să-i parcurgem înainte, iar punctul de plecare suntem noi.

 1. De ce fel de spațiu am nevoie? De exemplu, eu îmi doresc o casă cu o curte generoasă.
 2. Cum intenționez să folosesc spațiul? Vreau să folosesc curtea pentru a putea avea o mică grădină cu legume, care să mă împingă să ies din casă cât de mult posibil.
 3. Cât de important e acest spațiu pentru mine/familia mea? Grădina ar avea prioritate mare, pe când un spațiu dedicat unui atelier de pictură ar avea o prioritate mică (deși îmi place această activitate).

De îndată ce înțelegem modul în care ne dorim să folosim spațiul, putem să trecem la pașii următori. Adică să căutăm inspirație, să ne dăm seama ce ne place și ce nu, iar apoi să începem procesul de căutare și selecție al imobilului ce corespunde cât mai fidel cu viziunea noastră. E important să păstrăm aici o oarecare doză de flexibilitate, casele de vis la cheie sunt cel mai probabil doar în visele noastre, așa ca e nevoie să muncim pentru a le transforma în acasă.

Cum transformăm o casă în acasă?

Din momentul în care avem bazele solide puse la punct – adică știm clar modul în care dorim să folosim diverse spații din casă, restul e poveste.

Pune-ți amprenta cu decorativă interioară

Spațiile din casă noastră au rolul de a induce stări , fie pentru noi, familie sau cei ce vin în vizită. Indiferent că dorim să construim un spațiu comun sau unul intim, care să fie dedicat doar pentru noi, cred că notele personale sunt bine venite. Sunt fan al pereților care ne arată personalitatea.

Dacă nu vrem să optăm pentru tapet sau picturi murale (eu am experimentat pe unul dintre pereții apartamentului o pictură abstractă), atunci putem să ne punem amprenta folosind o tencuială decorativă de interior atipică.

tencuială decorativă interior pentru acasă
Sursa imagine: vindem-ieftin.ro

Aș folosi un gri ca cel din imaginea de mai sus în dormitor sau un auriu, cel puțin pe parte dintr-un perete, în zona dedicată muncii de acasă (da, e musai un astfel de spațiu de luat în considerare de acum înainte).

Și ce dacă nu-ți permiți să lucrezi cu un designer? Gândește ca unul!

Nu pot evidenția suficient cât de important e să știm cum vrem să folosim spațiile. Știu că n-am fost învățați să face astfel, ci mai mult am moștenit ideea de spații care trebuie să servească unor anume scopuri, care uneori ajung să nu fie aliniate cu ceea ce ne dorim noi de la modul de viață.

Acesta e unul dintre secretele pe care le au designerii interiori. Da, nu ne permitem cu toții să lucrăm cu specialiști când vine vorba de a ne amenaja casa și a o transforma în acasă. Însă e (aproape) gratis să începem să gândim ca unul! Iar mai os las o listă cu tips & tricks.

 • Gândește-te la cum va fi folosit spațiul, nu la ce elemente de mobilier vor fi puse acolo. Ia în considerare căile de acces și rutele de trecere.
 • Ia în considerare punctele cardinale și modul în care e luminată natural casa în timpul zilei/anotimpurilor.
 • Alege modul în care dorești să te organizezi și să-ți depozitezi lucrurile.
 • Alege un punct focal pentru fiecare spațiu care să atragă atenția (o fereastră, un obiect de mobilier).
 • Alege cromatica ce se potrivește cu senzația pe care ți-o dorești să o transmită locul (spațiu relaxant, vibrant, etc).
 • Liniile dau rigiditate, iar camerele au linii în mod normal, iar elementele curbate aduc o notă de familiaritate locului.
Sursa: vindem-ieftin.ro

Vindem-ieftin.ro, ajutor de nădejde într-o astfel de transformare

Experiența de manager de proiect mi-a arătat iar și iar că lucrurile mărețe nu pot fi duse la bun sfârșit de unul singur. Așa că într-un proiect atât de ambițios cum e cel în care ne dorim să transformăm o casă în acasă, avem nevoie de parteneri pe măsură. Pe lângă o echipă pe care să ne putem baza că pune lucrurile cap la cap, avem nevoie ca această echipă să aibă materie primă la îndemână.

Fie că ne referim la tencuială decorativă, elemente de tâmplărie sau obiecte sanitare, la parchet sau la mobilier și covoare, echipa vindem-ieftin ne vine în ajutor. Nu doar că găsim aici tot ce avem nevoie în procesul de construire și amenajare al casei (interior și exterior), dar ne și asigurăm că avem prețuri negociate și personalizate pentru nevoile noastre.

Cum funcționează vinde-ieftin.ro?

Atât de simplu că-mi vine să îi contactez acum!

 1. Iau legătura cu un agent din echipa vindem-ieftin.ro (prin email sau telefonic)
 2. Agentul ne contactează, moment îi care îi dăm detalii despre necesarul pentru casa noastră (sau proiectul pe care vrem să îl realizăm)
 3. Agentul negociază prețurile cu furnizorii și verifică stocurile, apoi revine către noi cu oferta personalizată și infirmații legate de transport

Trei pași, și voilla – tot necesarul e la ușa ta!

Grup VIP vindem-ieftin.ro

Acum e și mai ușor să beneficiezi de oferte personalizate mai rapid ca oricând. Dacă ai mai comandat cel puțin o dată de pe vindem-ieftin.ro, la următoarea comandă în care dorești să comanzi materiale din minim trei sau cinci categorii, poți opta pentru a face parte dintre-un Grup VIP ce vine la pachet cu beneficiile listate mai jos. Da știu, e super să poți să ai parte de produse premium, toate într-un singur loc!

Sursa: vindem-ieftin.ro

Dragii mei, cam acesta e planul meu ca să ajung de la a avea o simplă casă la a ajunge să o numesc acasă. Câteva principii de bază pe care să mă bazez și parteneri de nădejde care să mă ajute cu cele necesare.

La tine care-i rețeta pentru a transforma o casă în acasă?

Articol scris pentru Superblog, ediția de toamnă 2020.

Share: