Birou de poveste în 5 pași simpli

Acasă e mai mult decât un loc. Acasă e un sentiment pe care-l simțim fie în prezența unor oameni sau în anumite locuri care parcă-s făcute să ne vorbească. Din martie petrec acasă fiecare zi a săptămânii deoarece nu am mai fost la birou. Am realizat astfel cât de important e acest spațiu, fie că ajunge să fie folosit pentru munca propriu zisă sau pentru relaxare. Și mai mult, am văzut cât de important e ca acest spațiu să te facă să visezi.

Birou de poveste în cinci pași

Azi vreau să vedem împreună cum putem construi fie un birou de poveste sau cel puțin un spațiu care să maximizeze creativitatea și productivitatea. Un spațiu în care să ne simțim în largul nsotru și care să ne permită să ne dezvoltăm frumos. Mai jos am făcut o listă care să ne ajute în acest demers, iar la finalul articolului mai câteva trucuri de împărtășit cu tine.

5. Alege un mobilier potrivit pentru activitatea pe care o desfășori

Înainte de a-ți alege mobilierul, ia-ți un răgaz și gândește-te cum vei folosi spațiul. Dacă ne referim strict la birou, vei sta mereu jos sau vrei să îți permiți să lucrezi din picioare din când în când? Vei avea și vizitatori la birou sau vei fi singur/ă de obicei, așa că îți permiți sau îți dorești și un spațiu de relaxare? Ai nevoie de zone în care să depozitezi lucruri și cărți sau spațiul poate fi unul aerisit? După ce ai stabilit toate aceste detalii funcționale, poți trece la alegerea culorilor și materialelor pentru mobilier.

La mine a fost alegerea simplă. Avem nevoie de un birou static, aerisit și care să conțină și o zonă de relaxare. Așa că am transformat una dintre camere în acest loc mult visat. Cât despre mobilierul în sine, ne-am rezumat la lemn masiv deschis la culoare, pentru a se afla în concordanță cu celelalte elemente de acasă. O altă perspectivă a biroului nostru o găsești aici.

4. Dezlănțuie jungla la tine acasă

Una dintre prietenele mele are o mantra care-mi place foarte mult: nicio zi fără flori. Ei bine, jungla de acasă fix la asta se referă, la plantele care ajung să locuiască într-o anumită încăpere și să o însuflețească.

Fie că preferi plantele din ghiveci sau buchetele colorate, ce rezistă o perioadă determinată de timp, plantele personalizează și umanizează p încăpere. În plus, mai ales când stăm într-o junglă urbană, acestea pot să ne aducă puțin oxigen în casă (în special în situațiile în care ajungem să deschidem geamurile mai rar).

Sursa: Arhivă personală

Mie îmi aduce mereu zâmbetul pe buze un buchet colorat de flori, însă în birou mai am pe pervazul interior de la fereastră orhidee, care contribuie la jungla de acasă.

3. Joacă-te cu sursele de lumină

Bineînțeles că poziționarea spațiului joacă un rol important când vine vorba de lumina pe care o avem în încăperi în timpul zilei. Totuși, mai ales toamna și airna când se întunecă mai devreme, e esențial să avem surse de lumină care să aducă note vivide sau reconfortante spațiului.

Pe lângă lustra tipică pusă pe tavan, am ales ca în zona unde e spațiul de relaxare să pun un lampadar cu picior înalt, care să furnizeze exact lumina de care am nevoie atunci când vreau să citesc.

Recunosc, a durat mult până am găsit o sursă de lumină care să se potrivească mănușă cu acest spațiu. Dacă ar fi să trec din nou prin același proces, aș apela la favi.ro, care-i un motor de căutare specializat pentru mobilier. Doar căutând lampadare aș găsi sute de produse într-un singur loc, care altfel ar trebui căutate pe siteuri diferite, pe care poate nici nu le cunosc.

2. Înfășoară-te în materiale prețioase

Citeam zilele trecute în acest ghid de design interior cât de mult ajută la sporirea sentimentului de acasă folosirea texturilor diverse și chiar contrastante uneori. Materialele prețioase nu e nevoie să fie scumpe, ci să aibă însemnătate pentru tine.

Pentru colțul meu de relaxare am ales să adaug o pătură țesută și cusută de bunica – unul dintre cele mai prețioase obiecte din casă – și o pernă care să-mi susțină spatele atunci când stau aici.

birou lifestyle de poveste
Sursa: arhivă personală

1. Înconjoară-te de forme și culori personalizate

Îndrăznește să folosești forme și culori vibrante, care să te împingă să fii creativ atunci când muncești. Îndepărtează-te de tot ce înseamnă monotonie și transformă spațiul pe care-l ocupi în spațiul tău. Alege tablouri, picturi, un tapet sau un perete la care atunci când te uiți să spui: da, sunt eu într-o formă abstractizată aici!

Cred că se observă ușor modul în care am ales să personalizez spațiul: am pictat unul dintre pereții biroului în culori vibrante, folosind un model abstract. A fost o zi de sâmbătă bine folosită, iar de fiecare dată când petrec timp aici mă simt cu adevărat acasă.

birou lifestyle d epoveste
Sursa: Arhivă personala

Trucuri pentru un birou de poveste

Cine a spus că un birou trebuie să fie un spațiu plictisitor? Realitatea mi-a demonstrat că putem să fim eficienți și productivi (sau cu atât mai mult) și în spații distractive și creative. Las mai jos câteva trucuri și sugestii care post schimba perspectiva unui birou banal într-un birou de poveste:

  • Stilul sobru nu denotă profesionalism, așa că îndrăznește să alegi culori vibrante pentru biroul tău
  • Ordinea și un spațiu aerisit ajută organizarea de zi cu zi și dau un boost productivității
  • Elementele decorative aduc un plus de personalitate spațiului. Cine a spus că biroul trebuie să fie lipsit de aceste elemente? P.S. Găsești o mulțime de sugestii de astfel de elemente pe favi.ro, iar dacă încă lipsește o piesă importantă de la tine din birou, șansele-s foarte mari să o găsești aici!
Image may contain: 1 person, indoor
Sursa: fb.com/faviro

Pe mine biroul mă face să visez și mă ajută să-mi transpun visele în realitate, căci de aici muncesc pentru ele. Pe tine ce spațiu din casă te face să visezi?

Articol scris pentru competiția de blogging creativ Superblog.

Share: