Să ne redecorăm bucătăria cu stil!

Primăvara o rezervăm de obicei curățeniei. Dar dacă în acest anotimp am face mai mult decât atât? Dacă am alege să facem niște schimbări majore și să ne redecorăm casa? Nu oricum, ci cu mult bun gust, bineînțeles!

Cred că ați văzut deja în fotografiile postate în social media că sunt adepta stilului clasic, care nu se ”demodează” chiar dacă trec anii. Mă simt extrem de inspirată de fiecare dată când călătoresc și vizitez un castel sau un muzeu, atunci când văd obiecte de mobilier care par și azi actuale. Și dacă oamenii din trecut au putut cultiva într-un mod atât de fermecător arta pentru frumos și bun gust, cred că noi suntem cu adevărat privilegiați! Azi avem la îndemână tehnologia care se poate îmbina cu stilul clasic într-un mod fabulos. Asta aduce confortul dorit și stilul pe care ni-l dorim de la propria casă.

Cum redecorăm bucătăria cu stil?

redecorăm bucătăria cu stil
Sursa Franke.com

Tocmai pentru că o fotografie spune atât de multe, am ales să încep cu aceasta. Iubesc culorile deschise în bucătărie, așa că dacă e să redecorăm, propun bej pentru mobilier și electrocasnice. Bucătăria va fi la fel de primitoare și peste ani ca în clipa în care intri pentru prima dată în ea!

Dar nu doar culorile sunt cele care contează, așa că își fac mai jos o listă care sper să-ți vină în ajutor.

Calitate, calitate, calitate

Că ne referim la furnizorii de mobilier sau la electrocasnice, asigură-te că alegi calitatea! Un design frumos fără rezistență în timp nu ne ajută pe termen lung. Și nu-i de dorit să ai o bucătărie superbă cu un cuptor care e disfuncțional după doi ani sau cu o mașină de spălat vase care ocupă spațiu pentru că nu poate fi folosită din cauza defecțiunilor.

Pune-ți următoarea întrebare înainte să decizi ce obiecte achiziționezi: ”În 7-10 ani va conta?” Dacă răspunsul e da, atunci rabatul de la calitate nu e o opțiune.

Fii cu băgare de seamă în mod special atunci când alegi elemente precum chiuveta, hota, plita, cuptorul. Acestea sunt cele mai folosite obiecte din acest spațiu și vrem să ne asigurăm că țin pasul cu tehnologia existentă, dar și că sunt fabricate din materiale rezistente. De exemplu această hotă Franke sau această plită Franke nu vor dezamăgi.

Sursa Franke.com

Funcțional, nu fancy

Gândește-te ce avea bunica ta în bucătărie? Ce ai păstra de acolo, dintre ustensilele pe care le avea și ea? Fă o listă cu lucrurile respective. Dacă e să redecorăm bucătăria, apoi pe astea e musai să le avem.
Mai mult, ce ți se pare practic și funcțional? Răspunde sincer la această întrebare înainte să te apuci să achiziționezi lucruri pentru noua bucătărie.

Azi sunt pline magazinele de fel și fel de obiecte și electrocasnice, atât cele online cât și cele tradiționale. Fără multe dintre ele putem trăi, oricât de fancy ar arăta. Și crede-mă, tot ce fac multe dintre aceste obiecte e să arate frumos (de multe ori doar în magazin și să umple spațiul de care avem atâta nevoie într-o bucătărie. Deci toate ca toate, dar cu măsură! (Știu că e superb acel prăjitor de pâine, dar cât de des mănânci pâine prăjită? Chiar ai unde să-l pui?) 🙂

Customizat pentru spațiul existent

Da, știu – e posibil să spui că n-ai la dispoziție o suprafață mare pentru bucătăria visurilor tale. Adevărul e că-i mai important ce facem cu spațiul pe care-l avem la dispoziție, decât cât este. Customizează și alege calitatea (da, insist cu asta!).

Bucătăria mea are puțin peste 6mp și o iubesc! Cred că și un astfel de loc poate fi amenajat pentru a fi funcțional, clasic și să reziste la tendințele care se schimbă în timp.

Azi avem la dispoziție tehnologie și furnizori de calitate care să ne ajute să aducem stilul pe care ni-l dorim în bucătăria noastră, așa că e timpul să spunem lucrurilor pe nume – să redecorăm nu a fost niciodată mai ușor!

Share: