Curmale și migdale – super alimente

Mulți dintre noi încercăm să ducem un stil de viață sănătos. Semestrul acesta studiez psihologia sănătății, iar această se concentrează pe promovarea comportamentelor sanogene – adică modul în care e nevoie să ne comportăm și obiceiurile utile pentru a preveni bolile, fie ele fizice sau psihice. Așa că azi, vreau să vorbim despre alimentație și super alimente, mai exact despre curmale și migdale și beneficiul acestora. Bineînțeles, le punem într-un context mai larg, ca de fiecare dată.

curmale și migdale sanovita

Factorii de risc când vine vorba de îmbolnăvire sunt multipli, de la genetică, dietă sau sedentarism. Este clar că nu deținem controlul integral asupra vieții noastre, dar sunt și aspecte care depind de noi și asupra cărora putem aduce modificări benefice. Diete miraculoase nu există, însă câteva obiceiuri sănătoase ne vor ajuta să reducem riscul dezvoltării bolilor.

Mișcarea regulată și dieta alimentară sunt cel mai la îndemână pentru a fi controlate prin gradul tău de determinare și implicare. Tu cât de des faci sport sau consumi alimente sănătoase? Și acum, că ți-ai răspuns la această întrebare, las mai jos o listă de super alimente la îndemâna tuturor pentru ne ajuta să avem un comportament sanogen.

Fructe şi legume proaspete

Fructele și legumele trebuie să fie nelipsite din alimentația zilnică. Este de preferat ca ele să fie proaspete și de sezon, pentru a fi siguri că au cât mai multe vitamine și nutrienți. Vedetele sunt cele cu proprietăți antioxidante, precum citricele, fructele de pădure, vinetele, broccoli sau legumele cu frunze de culoare verde-închis.

Alimente bogate în fibre

Un secret pentru a introduce în dietă cât mai multe fibre este să alegem varianta integrală în cazul făinii, orezului sau pastelor. De asemenea, leguminoasele precum lintea sau năutul reprezintă o sursă importantă de fibre. Acestea ajută sistemul digestiv și conduc la eliminarea toxinelor din organism. Las aici pentru voi o rețetă sănătoasă de biscuiți din fulgi integrali de ovăz.

Peşte şi fructe de mare

Peștele și fructele de mare sunt recomandate în orice dietă sănătoasă, fie că vrei să slăbești, să îți îmbunătățești sistemul imunitar sau să te aperi de anumite boli. Cercetătorii au arătat că un consum regulat de acizi grași Omega-3 este corelat cu un risc mai scăzut de cancer. 

Migdale

Una dintre cele mai sănătoase gustări la care putem apela când vrem să ronțăim ceva sau când suntem pe fugă – migdalele – are numeroase proprietăți în protejarea organismului. Nutrienții ajută la combaterea stării de oboseală cronică, îmbunătățesc digestia, previn bolile cardio-vasculare și reduc riscul de cancer. 

Curmale

Alte fructe care au căpătat popularitate rapidă și la noi sunt curmalele. Proaspete sau uscate, acestea erau foarte importante pentru vechii egipteni, latini și greci. Datorită nutrienților, aceste curmale dau energie, combat anemia, reduc riscul de atac cerebral, dar și de cancer. Este important ca atunci când cumperi curmale să te asiguri că sunt fără sulfați sau sulfiți.

Pe lângă introducerea în dietă a acestor alimente, este recomandată și reducerea consumului de alcool și a zaharurilor, precum și mișcarea de cel puțin 3 ori pe săptămână. Așadar, hai să facem eforturi mici pentru scopuri mari, deal?!

P.S. Dacă vreți să comandați de pe SanoVita, nu uitați că folosind codul Lifestyle beneficiați de o reducere de 15%.

Share: