Ai zis ceva simplu, gustos și extrem de rapid? Atunci am o veste bună pentru tine – o rețetă delicioasă de biscuiți din fulgi de ovăz, care se topesc în gură. Iar de preparat, e o joacă de copii și sunt gata în 25 de minute cu tot cu copt. Cât despre ingrediente, sunt ușor de găsit, probabil pe multe din ele le ai acasă și sunt super sănătoase. Poți alege să prepari acest desert chiar să fără zahăr, așa încât să fie savurat de întreaga familie, de la mic la mare.

Ingrediente pentru biscuiți din fulgi de ovăz

  • 160g fulgi de ovăz SanoVita
  • 160g făină
  • 200g unt
  • 50 ml de lapte
  • 3 linguri de zahăr brun sau miere sau sirop de agave
  • 2 ouă
  • scorțișoară
  • 1 esență de vanilie
  • jumătate praf de copt
  • merișoare SanoVita
  • opțional: pudră de roșcove sau cacao
biscuiți

Mod de preparare

Ouăle, untul, mierea, laptele, vanilia și scorțișoara se mixează până de obține o compoziție omogenă.

Făina, praful de copt și fulgii de ovăz se amestecă într-un castron. Acestea se încorporează treptat în compoziția preparată anterior și se amestecă încet cu o spatulă.

Dacă vrei să ai două sortimente diferite de biscuiți, adaugă în jumătate de compoziție puțină pudră de roșcove sau cacao.

Punem hârtie de copt pe o tavă și încingem cuptorul la 200C.
Facem biluțe din compoziția pentru biscuiți pe care o punem în tavă, la distanță de 5cm. Putem să punem peste acestea fructe proaspete sau uscate.
Lasă biscuiții la cuptor pentru 12 minute sau până s-au rumenit.

Gata, poți să strângi repede în bucătărie și să te bucuri de acest desert delicios proaspăt scos din cuptor, însoțit de un pahar de lapte. Bineînțeles, îi poți pune și a doua zi cu tine la birou sau în pachetul celui mic la grădiniță sau la școală.

Tu ce deserturi sănătoase obișnuiești să prepari? Scrie-mi într-un comentariu.

Share: