Cum am descoperit că sunt călător

Prima dată am ieșit din țară la 15 ani. Era vara de după primul an de liceu și urma să petrec două săptămâni brambura prin Europa. Așa începe povestea ce mi-a demonstrat că sunt un călător. Azi a venit momentul să o împărtășesc cu tine.

Călător în Paris, Roma și Florența

Înainte să ajungem la orașele menționate, să ne întoarcem la excursie. Nu eram chiar brambura – era o excursie cât se poate de organizată de către profesoara de biologie din liceu. Trei zile urma să le petrecem pe drum și să vizităm diverse orașe. Apoi, o săptămână era rezervată pentru a sta în sudul Franței, în Taize. Cât despre retur, acesta era similar cu prima parte a călătoriei, doar că foloseam o rută diferită. Pe scurt: o săptămână petrecută în autocar și una într-o tabără internațională. Ecumenică, să ne înțelegem, dar nu despre tabara aceasta povestim azi. 🙂

Colac peste pupăză, am pornit în aventura asta a doua zi după ce mi-am pus aparat dentar (cine a avut sau are știe la ce mă refer). Am consumat iaurturi din benzinării, am făcut haz de necaz și m-am bucurat de fiecare destinație. Am văzut orașe precum Paris, Roma sau Florența – pe toate le întâlnisem până atunci doar în cărți, așa că să le văd în realitate a fost extraordinar pentru un copil/adolescent de 15 ani.

Cred că excursia aceasta a fost momentul în care mi-am dat seama că sunt un călător. Văzând și învățând constant ceva nou, fie despre mine, despre cei din jur sau despre locurile în care ne aflam.

Paris, Roma și Florența azi

Între timp am revăzut toate cele trei orașe ca adult. Le-am redescoperit iar și iar și iar. Uneori străzile îmi aminteau de adolescentacare le întâlnea pentru prima dată în realitate.

Fiecare vizită îmi reconfirmă acest statut de călător și fiecare escapadă mă mai învață ceva. Orașele sunt precum oamenii pe care nu-i mai vezi o bună perioadă de timp – cei ce au spirit frumos, îl păstrează, indiferent de transformările prin care trec.

P.S. Fotografia e făcută în #2008, în #paris, în timpul excursiei la care făceam referire. Am lăsat-o fix așa cum a fost capturată în acel moment: cu oameni în cadru, cu picioare tăiate, puțin blurată. Așa am început. Restul poveștilor și fotografiile le găsiți pe blog, pe pagina de facebook și pe instagram!

Dacă ți-am făcut chef de aventuri, poți să o rezervi pe următoarea folosind acest link. @momondo #owtravelers #admomondo

Ești și tu un călător? Dacă da, când ai descoperit asta? 🙂

Share: