Dor de ducă – între vis și realitate

Știți deja cât de mult îmi place să citesc și vă povesteam într-o postare recentă cum mi-am dat seama că sunt călător. Azi vreau să vă spun ce mă face să călătoresc de multe ori. Ce-mi dă acel imbold și poate o mică doză de curaj, necesară fiecărei călătorii.
Ei bine, în același oraș în care a început povestea călătoriilor mele, Paris, am mai experimentat un sentiment pe care vreau să-l împărtășesc cu tine. Hai să vezi despre ce-i vorba și spune-mi la final dacă te-am molipsit și pe tine cu dor de ducă!

Catalizator pentru un dor de ducă cum n-ai mai văzut

Totul a început cu aproape un an înainte de călătoria mea. Îl citeam pe Dan Brown atunci și bineînțeles că mi-a ajuns în mână cartea Codul lui Da Vinci. Era a thing pe atunci. Sau mai bine zis: și pe atnci. 🙂 Am citit cartea pe nerăsuflate; știam fiecare colț al Louvre-ului descris acolo, tablourile din sala unde se află Mona Lisa și cum ajungi la ea. Știam că pentru a ajunge la Luvru de la Arcul de Triumf era nevoie să o iei pe Bulevardul Champs-Élysées, să treci prin Place de la Concorde, iar apoi prin parc, până ajungi la piramida de sticlă (care de fapt e și intrarea în muzeu). Știam pentru că-mi imaginasem cât timp citisem; era ca și cum am fost acolo.

Trebuie să recunosc că Brown descrie într-un mod extrem de viu toate locurile în care are loc acțiunea din cărțile sale. La puțini scriitori am văzut o împletire subtilă a descrierilor cu o acțiune ce te ține cu sufletul la gură. Totul într-un echilibru impecabil.

Din carte în realitate – tot cu dor de ducă!

N-a trecut bine anul și am ajuns în Paris. Pe bune! Iar cartea citită a funcționat ca o hartă nedesenată pentru mine. Am știut cum să ajung în punctele principale de interes și aveam sentimentul că mai fusesem o dată acolo. Cu sufletul asta făcusem. În realitate eram pentru prima dată.
Magie dragilor, asta am simțit și cred că asta poate să ne aducă fiecare călătorie!

Deci, ce mai așteptați – citiți repede cartea (sau uitați-vă la film, dacă vă plac scurtăturile) și dați o fugă până în Paris! E o idee bună pentru orice anotimp! Puteți folosi link-ul acesta pentru a vă rezerva biletele de avion.

Și acum spune-mi, pe tine ce carte/film te-a vrăjit atât de tare încât ai vrea să ajungi în locul în care i se desfășoară acțiunea?

@momondo, #owtravelers #admomondo 

Share: