Am pregătit călătoria în Sicilia cu atenție pentru că știam că are multe de oferit și am vrut să profităm din plin de timpul petrecut aici.
Palermo
Am aterizat în Palermo. Ne-am luat mașina din aeroport și am pornit spre locul de cazare. Regulile din trafic sunt similare cu cele din Istanbul – adică inexistente. De exemplu, dacă o stradă cu sens unic are 3 benzi, la linia de start vor sta 5 mașini în paralel – pentru că încap. În intersecții se aplică regula: are prioritate cel cu tupeul mai mare. Și tot așa, ai prins ideea.
Pe scurt, mașini mici, motorete, scutere și pietoni, toți au grijă ca străzile să fie pline. Se opresc în mijloc de drum (adică în mijlocul străzii, nu pe trotuar – așa, ca să setez corect asteptările) se salută, se pupă, își dau binețe și își continuă ziua.
Și în toată nebunia asta, imaginează-ți te rog un oraș de 650 000 de locuitori, ce adăpostește cel mai mare centru istoric din Europa. Aici dai dintr-o catedrală într-un muzeu, dintr-un muzeu într-o biserică, dintr-o biserică într-o piață frumos decorată cu fântâni și statui și dintr-o piață din aceasta într-un palat. Toate sunt peste tot și sunt spectaculoase, cu arhitecturi impresionate și povești incredibile în spate.
Zingaro
Am părăsit Palermo pentru a face cunoștință cu prima Rezervație naturală din itinerariul nostru – Zingaro, undeva in nord vestul insulei.
Intrarea în Rezervație se face din apropierea localității Sân Vito lo Capo, iar din Palermo drumul e aproximativ o oră și jumătate cu mașina. Dacă mergi acolo asigură-te că ai încălțăminte comodă, costumul de baie și apă (condiția fizică îți face viața mai ușoară, cu mențiunea că te poți aventura și fără).
Am stat aproape o zi în Rezervație și am văzut aproape jumătate din coastă – e nevoie de câteva zile pentru a vedea toată rezervația, însă merita din plin. Peisajele sunt incredibile.
Las mai jos câteva poze, cu mențiunea că cele mai faine sunt pe cardul de la aparat și că o să vi le arăt după ce ma întorc.
Cam așa s-au scurs, pe repede înainte, primele două zile.
Dacă ai fost prin Sicilia, spune-mi ce să nu ratez.
Palermo

Ce vedeți aici e un Mozaic din marmură de diverse culori.
Zingaro

Share: