Am făcut recent niște ciuperci umplute care sunt foarte gustoase și extrem de rapid de gătit. Fie că alegi să le faci de post sau de dulce, te asigur că vor fi un adevărat succes, mai ales dacă există o afinitate pentru ciuperci pentru cei prezenți la masă.

În cazul în care vrei o versiune vegetariană a ciupercilor, poți să renunți la mușchiul afumat sau să îl înlocuiești cu granule de soia (fierte în prealabil).

Ingrediente

  • ciuperci champignon pentru grill (1kg)
  • 1 ceapă mare
  • 300g cașcaval
  • 300g mușchi afumat (se poate folosi șuncă, bacon, etc)
  • Pătrunjel
  • 2 linguri ulei/unt
  • sare/piper după gust

Necesar

  • tigaie (wok sau similara)
  • tavă
  • hârtie de copt
  • cuptor încălzit la 160C
  • puțină pasiune și încredere în ceea ce faci

Cum se fac ciupercile?

  • pui in tigaie uleiul/untul la incins
  • cureti ciupercile; pălărioarele se așează în tavă pe hârtia de copt iar piciorușele se taie cuburi
  • cureți ceapa, se taie cuburi
  • tai cuburi mușchiul afumat, 200g cașcaval și toci pătrunjelul
  • prăjești puțin ceapa (până se face cristalină), adaugi cuburile de ciuperci, mușchi afumat, pătrunjelul, iar după 3 minute adaugi cașcavalul, sare și piper.
  • mai lași la foc mic 1 mi compoziția et voilla!
  • presari puțină sare peste ciupercile din tavă, le umpli cu amestecul din tigaie, răzuiești cașcaval (100g) și le pui în cuptor

Când sunt gata?

  • după 10-15 de minute de stat în cuptor sau
  • când e rumen cașcavalul

Poftă bună!

Share: