Bomboane oreo cu ciocolată – rețetă

Știi acele perioade în care ai mânca ceva dulce, dar nu prea dulce? Ai vrea să știi din ce sunt făcute dulciurile, așa că preferi să nu cumperi, însă vrei să fie ceva rapid de pregătit? Și toate acele dăți în care deschizi frigiderul sau dulapurile din bucătărie cu aceste gânduri? Eu știu! Și răspunsul la toate aceste întrebări a fost simplu: bomboane oreo cu ciocolată.

Povestea bomboanelor oreo cu ciocolată

În decembrie am praticipat la Creators Connect, un eveniment dedicat creatorilor de conținut din Cluj-Napoca. Printre pachetele primite, am avut și două pungi de Oreo: crumbs și pudră. Recunosc că le-am pus în dulap pentru zile negre, adică pe moment nu mă bântuiau toate acele întrebări din deschidere. Însă într-o seară, după încheierea programului, mi-am spus că e timpul să apelez la aceste provizii.

Atunci când nu am idei legate de ce să mai gătesc, dar am în casă câte un ingredient în jurul căruia mi-ar plăcea să conturez preparatul, dau un search rapid pe internet și caut rețete cu acel ingredient. Zis și făcut și de data aceasta, și am văzut că sunt recomandări de bomboane făcute din biscuiți oreo. Loz câștigător li m-am pus pe treabă! Adică m-am uitat ce am din ingrediente și ce nu am. Din rețetele văzute menționa că am nevoie de trei ingrediente, iar în afară de unt nu avem niciunul dintre ele, însă vă spun ce am folosit și care a fost rezultatul.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara aceste bomboane oreo am folosit:

 • 300g oreo crumbs
 • 100g praf oreo
 • 200g lapte condensat (e nevoie să fie dens, așa că eu îl folosesc pe cel din conservă de la Prodlacta Brașov)
 • 30g unt sărat și 30g unt clasic
 • 6 linguri de lapte

Glazura prin care am dat bomboanele este formată din:

 • 120g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
 • 100ml frișcă neîndulcită
 • 2 linguri de apă

Rețeta nu conține zahăr adăugat și nu am simțit nevoia de a pune în plus, pe lângă cel deja existent în parte din ingrediente.

Mod de preparare bomboane oreo cu ciocolată

În primul rând topim untul și îl amestecăm cu laptele. Procesul se face într-o cratiță, la foc mic. După ce luăm cratița de pe foc, adăugăm și laptele condensat și omogenizăm bine compoziția.

Într-un bol mare adăugăm oreo crumbs și 90g de pudră (restul păstrăm pentru decor). Apoi turnăm compoziția formată din lapte și unt peste ingredientele uscate și amestecăm până obținem o compoziție omogenă, ce poate fi modelată. Formăm biluțe din aceasta și le dăm la congelator pentru 10 minute, timp în care pregătim glazura.

Într-o cratiță pe foc punem la topit ciocolata, adăugăm frișca și apa. Când totul a dat un clocot, luăm amestecul de pe foc. Scoatem de la congelator bomboanele oreo , le dăm prin glazură și la final presărăm niște pudră de oreo pe ele pentru decor. Bomboanele se lasă 30 min la congelator pentru a se întări glazura.

Sfaturi care să te ajute la impas când prepari bomboane oreo

 • În cazul în care compoziția nu e bine închegată, mai adaugă niște lapte condensat.
 • Asigură-te că ai mâinile ude cu apă atunci când formezi bilele, în acest mod nu se va lipi compoziția de mâini
 • Unul sărat dă desertului un gust aparte, nu te sfii să-l folosești.
 • Glazura ar trebui să fie suficient de lichidă pentru a se prelinge ușor de pe o lingură. Dacă nu e cazul, mai adaugă 2 linguri de apă.

Ce părere ai de această rețetă? Ai vrea să o încerci?

Share: