Sunt oameni care au nevoie de motive – azi e timpul pentru motive care ne fac să citim (sau care ne pot face să citim, dacă ne propunem un astfel de obiectiv pentru perioada apropiată – că tot bate noul an la ușă).

1. Reduce stresul

Știai că cititul reduce stresul? Adevăru-i că atunci când cititm reușim să ne deconectăm de cotidian, de viața noastră de zi cu zi. Putem păși în lumi fantastice, romantice, mizerabile, magice, etc. Iar când închidem cartea, chiar dacă revenim la același peisaj, o parte din noi mai poartă magia dintre coperți.

"You can never get a cup of tea large enough or a book long enough to suit me." C.S. Lewis

2. Îmbogățește tehnicile de comunicare

Chiar dacă trăim într-o lume în care tehnologia joacă un rol extrem de important, e esențial să știm să comunicăm în continuare (sau cu atât mai mult!). Cititul nu doar că ne dezvoltă vocabularul și abilitățile de a scrie, însă prin prisma personajelor cu care avem de-a face în lecturile noastre, putem să devenim mai asertivi și mai răbdători, aspecte cheie în comunicare.

3. Îmbogățește creativitatea și imaginația

Poate acesta este cel mai important aspect când vine vorba de a compara televizorul cu cărțile – cele din urmă au darul de a ne dezvolta creativitatea. De ce? Pentru că pe măsură ce înaintăm în acțiune, suntem nevoiți să o conturăm în mintea noastră și să ne imaginăm fiecare detaliu expus de scriitor.

Bonus!

Citind, înveți ceva nou mereu, iar informațiile și cunoștințele sunt comorile lumii în care trăim!
Dar spune-mi, tu de ce (nu) citești? 🙂

Share: