Oradea – orașul perfect pentru un weekend frumos în țară

În weekendul prelungit (cel cu 1 decembrie) ne-am dorit să mergem într-un loc nou și relativ aproape de Cluj. Așa că am ales Oradea, iar pe măsură ce am mai spus în stânga și în dreapta care era destinația noastră, am primit o mulține de informații despre oraș: ”E fain!”, ”O să vă placă!”, ”Neapărat să vizitați și …”. Așa că am pornit entuziasmați spre oraș, dornici să-l descoperim.

Ce am vizitat și recomand
  • Piața Unirii – era deschis târgul de Crăciun și atmosfera e cu adevărat una de sărbătoare. Dacă totuși mergeți în alt anotimp, zăboviți puțin prin piață – clădirile cu arhitectura barocă, romantică, Secession și altele
  • Biserica cu lună (se află chiar în Piața Unirii) – da, chiar este o lună pe fațadă care arată fazele lunii. Dacă nici asta nu v-a convins, interiorul este și mai spectaculos! (Am fost în multe biserici, însă nu am văzut niciuna ca aceasta)
  • Pasajul Vulturul Negru – m-am simțit într-o mare capitală a Europei traversând acest pasaj; e spectaculos creat, iar acoperișul de sticlă și vitraliile sunt geniale! Puteți să vă opriți la un ceai/cafea sau orice altceva la una din cafenelele sau pub-urile de acolo.
  • Sinagoga Zion – de menționat e ca sinagoga funcționează doar ca muzeu în prezent. Biletul de intrare costă 5 RON, însă merită din plin. Am apreciat modul în care a fost renovată, fiind păstrate detaliile cultului mozaic.
  • Aquapark Nymphaea – zona e cunoscută pentru apa termală ce împânzește regiunea dealurilor de vest. Ei bine, acest aquapark e tot ce aveți nevoie pentru o zi relaxantă sau plină de adrenalină. Ca si sugestie, biletele cumparate online va pot scuti de eventuale batai de cap. Nu se accepta persoane in complex in cazul in care acesta este la capacitate maxima.
  • Alte detalii despre Oradea găsiți aici
Ce am vizitat și nu recomand
  • Aquapark President – situat în stațiunea Băile Felix, deși este relativ nou, complexul pare destul de degradat. În plus, se vând bilete fără a avea șezlonguri la dispoziție, adică peste capacitatea locului, bazinilele ajungând să fie impracticabile.

Totuși, să nu lăsăm un singur aspect să umbrească frumusețea locului. Dacă ați fost și voi, cum vi s-a părut?

Share: