Bărbatul care n-am mai sunat – recenzie

Mereu există un motiv la mijloc. Dar cât de mult suntem dispuși să-l căutăm? Cum stăm la capitolul perseverență și până unde poate merge aceasta? Vă invit să descoperim împreună ce se ascunde în spatele romanului de dragoste: Bărbatul care n-a mai sunat.

Bărbatul care n-a mai sunat – specificații

Editura: Nemira
Autor: Rosie Walsh
An apariție: 2018
Număr capitole: 51
Număr pagini: 335
Stil: Împărțită în trei părți, cartea ascunde o poveste romantică în care scenele din prezent se împletesc cu cele din trecut, scopul fiind dezvăluirea misterului în fața căruia suntem puși încă din titlu: de ce n-a sunat bărbatul.

Povestea lui Eddie și Sarah

După ce am parcurs aproape jumătate de carte, am crezut că-i o poveste pe care pot să o anticipez. N-a fost așa, iar când mi-am dat seama de asta, am citit și am citit și am citit. Cartea ascunde povestea lui Sarah și a lui Eddie. Cei doi au aproape 40 de ani și se întâlnesc într-un peisaj pitoresc, în Europa. Asta după ce Sarah își petrecuse aproape jumătate de viață în SUA, revenind o dată pe an la casa părintească pentru a comemora un eveniment din trecut.
De obicei era însoțită de soțul ei, dar acum nu mai era cazul. Hotărâseră să se despartă, pentru că Sarah nu putea să-i ofere familia pe care acesta și-o imagina.

Apoi Sarah îl întâlnește pe Eddie. Sau Eddie o întâlnește pe Sarah. Petrec câteva zile minunate împreună și cei doi par cele două piese lipsă dintr-un puzzle complex. Apoi el trebuie să plece într-o călătorie; se despart vorbind deschis despre sentimentele dintre ei și el promite să o sune. Doar că .. nu o mai face.

Romanul devine ca un carusel de aici, purtând cititorul prin prezent și prin trecut, construind personaje complexe (dar și tipice, de exemplu: grupul fetelor populare de la școală, din care Sarah își dorea să facă parte).
Acțiunea crește în complexitate, îți dă apoi senzația că nu va fi o poveste cu final fericit și cititorul e dat iar și iar peste cap. Nu mai dau din casă, dar cred că e o lectură care te deconectează și vă invit și pe voi să descoperiți de ce nu mai sunase Eddie și cum s-a terminat povestea.

Rcenzia mea pentru această carte e: ★★★☆☆, combinând prima jumăate cu a doua. Cu siguranță o carte pe care aș citi-o într-o vacanță sau pe care aș alege-o în locul unui film.

Care crezi că e motivul pentru care acest bărbat n-a mai sunat?
P.S. Imaginația e fără limite, așa că abia aștept să vă văd răspunsurile în comentarii!

Share: