Traseu de vacanță prin Ținutul Secuiesc

Provocarea de azi stă în a planifica o excursie dintr-o cu totul și cu totul altă perspectivă. Probabil știi deja că sunt persoane care primesc tichete de vacanță de la locul de muncă. Majoritatea sunt persoane care lucrează la stat (nu știu pe nimeni din mediul privat care să beneficieze de genul acesta de tichete, dar nu spun că nu există). Ei bine, pentru că nu mă dau înapoi de la exerciții ce-mi extind limitele, aleg să văd cum aș planifica o vacanță dacă aș avea la dispoziție un astfel de voucher de 1450RON.

Ca tot omul, primul pas e să caut pe google, ca să văd cum se folosesc aceste tichete (ce-i drept, știu destul de puțin despre ele). Găsesc aici pentru prima dată o referință la Travelminit. Văzând că sunt și atât de multe review-uri la mijloc, am zis hai să-mi încerc norocul! Ce credeți că am găsit? Un jackpot – pe bune! Sunt aici o mulțime de locuri de cazare (aproximativ 1500) și toate, dar absolut toate, acceptă plata cu acest tip de vouchere.

Așa că m-am uitat pe site, am văzut că pot să fac rezervări online și am găsit ofertele de cazare din Ținutul Secuiesc. Încă n-am fost acolo, dar îmi doresc tare mult! Am descoperit astfel un loc genial în această regiune: Cabana Nagy Lak II aflată în apropierea barajului Zetea. Un loc de vis, nu altceva!

În Ohorheiu Secuiesc, am găsit un concept de cazare care cel puțin m-a intregat – bungalouri. Pe de altă parte, tare m-am bucurat să văd această idee implmentată și în România, motiv pentru care mi-ar plăcea să stau în Bungalourile Horizont.

Pe drumul ce duce înapoi spre casă, dar nu prea departe de acest ținut, am găsit o locație superbă în Sighișoara. Îi spune Pensiunea Casa Savri și întregul decor și design interor pare rupt din ceva carte. Pe mine m-a cucerit!

Dacă te întrebi cum arată concret acest traseu, îl regăsești mai jos, cu mențiunea că relieful e tare fain în zonă și merită să mai introduci timp în călătoria ta pentru opriri sporadice.

Pentru lista completă a opțiunilor de cazare sau detalii despre cum se face plata cu tichete de vacanță prin Travelminit, poți să accesezi acest link.

P.S. Mi-a mai atras atenția o unitate de cazare – îi spune La Maissonnette și se află în Brașov, însă pentru că nu făcea parte din specificul traseului, am decis să vă las pe voi să o descoperiți!

Articol înscris în competiția de blogging creativ Spring Superblog 2019.
Imaginile sunt preluate de pe site-ul travelminit și din arhiva personală.

Share: