Știai că târgurile de Crăciun își au originea în Europa, mai exact în Austria și Germania? Primele piețe din luna decembrie au fost organizate la finalul secolului XIII, iar de atunci au evoluat, răspândindu-se în întreaga lume. Hai să vedem cum arată azi târgurile de Crăciun din Europa, văzute prin ochii Cristinei.

Ce târguri ai vizitat?

Praga, Bratislava și Viena.

În ce perioada ai fost?

Excursia a fost în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, astfel că în fiecare zi pășeam pragul altei țări.

Care e atmosfera la aceste târguri de Crăciun?

M-am simțit ca într-un vis sau ca într-un film Disney. Chiar a fost o atmosferă de film, fiecare târg având propriul stil.

Spune-ne câte o particularitate a fiecărui târg
Praga – aș putea spune că acesta a fost preferatul meu. Târgul are acel stil chic care te duce cu gândul la un ceai cald servit într-un local micuț, călduros și cu o carte bună alături. Ce puteai cumpăra de la standurile praghezilor? Muuulte clătite și tot felul de specialități din carne. De asemenea, am observat că apreciaza decorațiunile de Crăciun handmade.
Bratislava – primul suvenir cumparat de aici a fost o cană de vin fiert, în speranța că poate așa nu voi mai simți frigul aprig. Cei de la care am servit vinul aveau și alte băuturi calde specifice slovacilor si un afis cu mesajul „Kisses for free”, astfel că mi-am continuat vizita cu mai mare drag. Tocmai atunci a inceput si un concert de colinde pe scena din fața standurilor – îl mai asșeptam doar pe Moș Crăciun să vină cu sacul plin. Vindeau foarte multă turtă tulce; am achiziționat și eu una pentru un cadou dulce.
turta dulce bratislava
Les valses de Vienne – așa a început a treia călatorie. Ajungem într-un oraș stilat și elegant. O atmosferă de basm, ca în seara balului în care prințesa apare pe scări în rochie, iar prințul o invită la dans. Târgul lor de Craciun este imens. Fiecare stand are propria valoare. Ceaiuri cu aromă de prajitură cu mar, decorațiuni spectaculoase, cosmetice cu aromă de scorțișoară. Toate îți făceau cu ochiul și din stanga și din dreapta. M-am simțit ca în orașul lui Moș Crăciun aici. Este o experiență superbă, pe care o recomand cu drag dacă dorești să simți atmosfera sărbătorilor. Vinul fiert ți-l dau în ăani de porțelan în formă de cizmuliță si poti păstra cana, iar dacă dorești să o returnezi, primesti înapoi jumătate din bani. Te asigur că e mult prea draguță ca să o returnezi.
cana vin fiert vienaDe aici am traversat Ungaria si ne-am intors acasa. Doar am clipit și deja au trecut câteva zile. Pe aceasta cale multumesc agenției de turism Crisoldo Tur care a făcut posibilă această excursie de Crăciun.

Un gând pentru iubitorii târgurilor de Crăciun
Vizitați-le și pierdeți-vă în ele la propriu și la figurat! 🙂
targ de craciun
Mulțumim Cristina că ai ales să împărtășești experiența ta cu noi.
Și acum, e rândul vostru – pe la ce târguri de Crăciun ați fost sau ați dori să mergeți?

 

Share: