Știai că unele colțuri ale lumii stridiile se gătesc în momentele festive? În unele zone ale Americii, bogați și săraci, se străduiau cu toții să pună pe masă stridii pentru cina de Crăciun. Dacă pe lângă sarmalele tradiționale românești te încântă ideea de a încerca ceva nou și festiv pentru masa de Crăciun, iată mai jos rețeta.

Ingrediente

  • stridii (eu am folosit 4)
  • 1 ceapă roșie mică
  • 50g unt
  • 70ml vin
  • sare după gust

Necesar

  • tigaie (wok sau similara)
  • tavă
  • hârtie de copt
  • cuptor încălzit la 180C
  • cuțit (cu lama tare pentru a deschide stridiile)
  • puțină pasiune și încredere în ceea ce faci

Cum se fac stridiile?

  • se spală stridiile și se așează în tavă pe hârtia de copt (stridiile au o parte mai bombată, ai grijă ca aceasta să fie pe hârtia de copt, astfel sucul stridiilor rămâne în cochilie)
  • pui stridiile în cuptor pentru 5-8 minute (până se întredeschid)
  • încinge untul în tigaie
  • cureți ceapa, se taie cuburi
  • prăjești puțin ceapa (până se face cristalină), adaugi vinul și sarea
  • mai lași la foc mic 2 min compoziția et voilla! – gata sosul
  • scoți stridiile din cuptor, le lași câteva minute la răcit. Iei fiecare stridie într-un prosop și le dechizi ușor cu vârful unui cuțit.

Cum se servesc?

  • torni sosul în cochilii peste stridii și poți să te bucuri de savoarea fructelor de mare!

Poftă bună!

Share: