Sos de ciuperci cu smântână și pătrunjel
Zilele speciale merită bucate speciale, nu-i așa? Și pentru că duminica este o zi dedicată familiei, azi am avut pe masă friptură de miel la cuptor cu orez și un sos delicios de ciuperci. Mai jos găsiți rețeta pentru sosul de ciuperci cu smântână și pătrunjel.
Ingrediente
- 2 căței de usturoi
- 50g unt
- 200 ml smântână de gătit
- 100 ml vin
- ciuperci (pot fi champignon proaspete sau din borcan; pentru această rețetă am folosit un borcan mic de ciuperci feliate)
- pătrunjel (am folosit jumătate de legătură)
- sare/piper după gust
Necesar
- cratiță
- puțină pasiune și încredere în ceea ce faci
Cum se face sosul?
- pui untul la topit în cratiță
- toci usturoil și pătrunjelul mărunt
- când untul e topit, adaugi usturoiul, îl prăjești 1 min
- adaugi ciupercile felii (dacă sunt din borcan, e nevoie să fie scurse și spălate înainte) și le prăjești 3-5 minute
- adaugi vinul, smântâna, sare, piper și pătrunjelul
- lași totul să dea un clocot și that’t it!
Cele mai bune mâncăruri sunt făcute din ingrediente simple și un strop de pasiune! iar pentru mai multe rețete, hai să vezi ce am mai gătit!
Poftă bună!
Leave a Comment